שתף קטע נבחר

הסיבה שבגללה פדרר הוא לא הטוב בעולם

השוויצרי איבד את היכולת להיות 'קילר' בנקודות החשובות באמת. לדודי סלע לקח שעה כדי להפוך ל'שואו מן' וגם: מי הוא מלך המערערים של האליפות? נקודות משחק, המספרים שמאחורי מלבורן

145:144 - "אנחנו לא הולכים לדבר על זה כל משחק מעכשיו, נכון"? שאל פדרר את העיתונאים אחרי הניצחון בסיבוב הראשון, כשנשאל – בפעם האלף – על אלף הניצחונות שלו. יממה וחצי אחר-כך, במהלך הניצחון ה-1,002, הקרחון נעקץ על-ידי דבורה. הוא לא העז לחשוב שזה יהיה רק קדימון למה שיקרה לו מול אנדראה ספי. האיטלקי נתן לפדרר עקיצה של דבור, תקע קיסם בבלוני החגיגות ושלח את כולם לספור דברים אחרים. למשל, מה קורה בקטגוריה שפדרר ניצח בה אבל הפסידה לו את המשחק – הטעויות הלא מחייבות (40:55).

 

עוד מאליפות אוסטרליה:

 

שתי מערכות הפסיד פדרר בשוברי שוויון – שתיהן תוך 54 דקות בדיוק. זה נתון שמדגים בדיוק את המחלה שמונעת ממנו להיות השחקן הכי גדול בעולם גם בגיל 33: חוסר היכולת להיות קילר בנקודות החשובות באמת. המדורג 2 בעולם יכול להיות היה הראשון שזוכה באוסטרליה שש פעמים מאז רוי אמרסון שעשה זאת ב-1967; ארבע פעמים ברציפות הגיע פדרר לחצי הגמר ולא עבר אותו. מי דמיין שדווקא השנה, כשנראה היה שהוא מגיע בכושר טורבו, הוא ייפרד שלושה שלבים לפני וישבור רצף של 14 שנה בשמינית הגמר פלוס עשרה ניצחונות רצופים על ספי. והבדיחה האמיתית? פדרר בכלל לקח נקודה אחת יותר מהיריב שלו במשחק (144:145). מי אמר שלזכות ביותר נקודות זה המדד היחיד לניצחון.

 

העיקר שבנקודות הוא ניצח... (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
העיקר שבנקודות הוא ניצח...(צילום: רויטרס)

 

1 - שעה - זה הזמן שלקח לדודי סלע לצאת מההלם מול רפאל נדאל. שעה עד שהבין שלמה לו להיות לחוץ אם הוא בהצגה של פעם בחיים, ועוד כזאת שבה הוא גם השחקן הראשי. סלע הבין שזה הזמן לעשות קטעים, להיות 'לאבלי בוי', לסחוט מחמאות משדרי יורוספורט ועל הדרך גם תשואות מהיציעים, שבאופן טבעי תמכו בו כי הוא ה-106 בעולם מול השור הגדול. הבעיה היא שכשרפאל נדאל חוזר להיות רפאל נדאל, גם הטאץ' של דודי סלע עשוי שלא לעמוד בזה. במעט הזמן שבו זה לא קרה, דודי לא היה שם כדי לקחת את השאריות (0 שבירות מ-7 אפשריות).

 

4 - פעם רביעית גלידה? אנדי מארי אוהב ולא אוהב את אליפות אוסטרליה: שלוש פעמים הוא הגיע לגמר ולא שתה מהבאר. אחרי שהזיע בשובר שווין מול שחקן הודי אלמוני שמדורג יותר מ-300 מקומות מתחתיו בסיבוב הראשון ולא שרף יותר מדי תחמושת בסיבובים הבאים, מהר מאוד הוא גילה שכדי להגיע לגמר בפעם הרביעית (והפעם לנסות לקחת את כל הקופה) הוא יצטרך לעבור בסיבוב הרביעי שחקן שמאוד רוצה להיכנס לוואקום שמארי בעצמו השאיר ב'ביג טרי' – גריגור דימיטרוב. המדורג עשירי בעולם מסומן כבר תקופה ארוכה, לא רק כי הוא כונה בעבר "בייבי פדרר", ולא רק כי הוא בן הזוג של מריה שראפובה – אלא בגלל שהוא שילוב של הכול ביחד. המפגש המסתמן ביניהם הוא הרבה מעבר למשחק המרכזי של היום, והרבה יותר יותר בכיוון של קלישאת ה-"גמר כבר בשמינית". יהיה רותח, וזה בלי קשר ל-34 מעלות במלבורן.

 

אנדי מארי. יחסים אמביוולנטים עם האליפות (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
אנדי מארי. יחסים אמביוולנטים עם האליפות(צילום: Gettyimages)

 

רואה 5:5. מאז שאפשרות הערעור נכנסה לטניס והפכה לאקסיומה, הענף שינה את פניו. השיטה לקחה את הכוח מהשופטים ונתנה אותו למכונות, הכל כדי לא לתת לשחקנים את התחושה שאיבדו נקודות לחינם. הזדמנות טובה לבחון את המדד הכי מדובר בטניס המודרני ומי השחקנים שמנצלים הכי טוב את פלאי הטכנולוגיה בבדיקות על המגרש.

 

דניס קודלה האלמוני הוא דוגמא מצוינת לזה. הוא אולי עף כבר בסיבוב הראשון אחרי קצת יותר משלוש שעות, אבל בקטגוריה אחת הוא יכול לנכס לעצמו

תואר גרנד סלאם: נכון לעכשיו הבחור מהמקום ה-112 בעולם הוא גדול המערערים של הטורניר עם מאה אחוזי הצלחה (5 מ-5). תומאס ברדיך (7), שם מוכר בהרבה, הוא הסגן שלו בטורניר הגברים עם קצת יותר מ-66% אחוזי דיוק מהשדה (6 מ-9).

 

ומה קורה בצד השני של הרשימה? דימיטרוב, למשל, ממש גרוע בלבקש מהשופט "צ'אלנג'". הבולגרי הגיש לא פחות מתשע בקשות להילוכים חוזרים בתוך פחות משבוע, ולא הרוויח מהן אפילו נקודה אחת שחוקה. בגזרת הנשים, מריה שראפובה נדלקה יותר מכולן על הפטנט – והיא לא מהססת להשתמש בו. 12 פעמים בשלושה משחקים ביקשה לבדוק מהשופט מה עלה בגורל הכדור שהכתה/שהכו עליה. ב-6 מתוכן הכף נטתה לטובתה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים