שתף קטע נבחר

ארוחת ערב מהירה: קרפים שכולם יאהבו

אחד אוהב מתוק, שני אוהב מלוח ואתם באמצע - מה מכינים לארוחת ערב משפחתית כשכל אחד מבקש משהו אחר? הנה הצעה לארוחת קרפים שמאפשרת לכל אחד את המנה האהובה וברבע שעה

אתם ודאי מכירים את זה, אתם שואלים את הילדים מה הם רוצים לארוחת ערב ומשלושה ילדים אתם מקבלים 15 תשובות שונות. אחד רוצה ביצה וסלט, השני פנקייק - לא, לא, בעצם טוסט והשלישית רוצה רק קינוח.

 

  • רוצים ששירן סנדל, שיר מורנו או דניאל גד יצטרפו אליכם לארוחת ערב? כל הפרטים פה

 

מה עושים? איך מכינים ארוחת ערב כזו מגוונת בלי להפוך את המטבח הביתי למסעדה של ממש? בקלות - קרפים מהירים, שמכינים ברגע במחבת ומוספים אליהם תוספות שונות ועשירות, מלוחות או מתוקות. תערובת הקרפים ניטרלית בטעמה כך שאפשר להוסיף לה תוספות כיד הדימיון הטובה עליכם ועל ילדיכם.

 

  • ארוחת הערב של אהרוני
  • 15 דקות וזה מוכן: הטריק שיסדר לכם את ארוחת הערב המשפחתית
  • הצטרפו לשולחן משפחתי עם מתכונים והמלצות

     

    את הקרפים המלוחים ניתן להגיש עם סלט ירקות רענן וצבעוני.


    הגבינה מבעבעת במחבת. קרפ עם גבינוות וזיתים (צילום: ענת אפרתי כשר) (צילום: ענת אפרתי כשר)
    הגבינה מבעבעת במחבת. קרפ עם גבינוות וזיתים(צילום: ענת אפרתי כשר)

     

    קרפ בסיסי

    המרכיבים:

    1 כוס קמח

    1 כוס חלב

    ביצה גדולה

    קורט מלח

    כפית סוכר

    מעט שמן לטיגון

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים בקערה את הקמח עם המלח והסוכר.
    2. טורפים יחד את הביצה והחלב ומוסיפים לקערה עם הקמח ומערבבים עד שאין גושים.  
    3. משמנים מעט מחבת בינוני.
    4. יוצקים מעט מהבלילה כך שתכסה את כל שטח המחבת בשכבה דקה.
    5. מטגנים עד שמתייצב ומעט מזהיב והופכים.
    6. מוסיפים את התוספות, מקפלים מעליהן את הקרפ ומטגנים עוד 2-3 דקות (לפי התוספת) מכל צד. מוציאים ומגישים

     

     (צילום: ענת אפרתי כשר) (צילום: ענת אפרתי כשר)
    (צילום: ענת אפרתי כשר)

     

    והנה התוספות:

     

    קרפ עם גבינות וזיתים

    1. מוספים גבינה צהובה, מגוררת או פרוסה, קוביות של גבינה בולגרית או גבינת פטה וזיתים קצוצים.
    2. מקפלים מעל את הקרפ.
    3. מטגנים כמה דקות מכל צד, עד שהגבינות נמסות ומגישים.

     

    קרפ עם ביצת עין ואנשובי

    1. חותכים לחתיכות קטנות פילה אנשובי ומוסיפים לקרפ.
    2. פותחים על הקרפ בעדינות ביצה ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. אחרי שהיא מעט מתייצבת מקפלים עליה בעדינות את הקרפ וממשיכים לטגן עוד כמה דקות, עד למידת העשייה הרצויה.

     

    קרפ עם שוקולד ובננות

    1. פורסים בננה לפרוסות דקות.
    2. מורחים שוקולד על הקרפ שבמחבת ומפזרים מעליו את הבננות.
    3. מקפלים ומטגנים עוד דקה מכל צד, רק עד שהשוקולד מתחמם ונמס מעט.

     לארוחת הערב המשפחתית יש חשיבות מכרעת בחיזוק הביטחון העצמי של הילדים ובסיוע למעבר לאכילה בריאה יותר. ברביעי משפחתי נחזור מוקדם יותר הביתה ונשב יחד לארוחת ערב משפחתית


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ענת אפרתי כשר
    דקות במחבת
    צילום: ענת אפרתי כשר
    צילום: ענת אפרתי כשר
    כולם יהנו
    צילום: ענת אפרתי כשר
    ד"ר רק שאלה
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים