שתף קטע נבחר

"זה עסק קטן עם גאונות ישראלית ענקית"

בעלי "פוטבול טריקולור" יצאו מרוצים מהפגישה עם ראש עיריית נתניה. מרים פיירברג־איכר התלהבה מהשיטה והבטיחה ליישם אותה בגנים ובתי ספר בעיר

ברוך גלבוע וגי בלחסן, בעלי העסק "פוטבול טריקולור", הגיעו נרגשים ללשכתה של ראש עיריית נתניה מרים פיירבג־איכר. הרי לא בכל יום הם זוכים לפגוש את ראש העיר שלהם. גלבוע התרגש עוד יותר כשגילה כי למד עם ראש העירייה באותו בית ספר, תיכון בר אילן בעיר ("לא היינו באותו מחזור, אני למדתי שנה אחת מעליה", סיפר).

 

כתבות נוספות בערוץ העסקים הקטנים

 

גלבוע ובלחסן, מאמני כדורגל וכדורגלני עבר, הציגו בפני ראש העירייה את הרעיון שעומד מאחורי העסק שהקימו. גלבוע: "שיטת האימון שפיתחנו מאפשרת לילדים בכל העולם ללמוד כדורגל ולהגשים את חלומם: מדובר בנעלי כדורגל ואביזרים נלווים המעוצבים בשלושה צבעים. השחקנים משנים את את תנועות הרגליים בהתאם לצבעי האביזרים ובכך משפרים את מיומנות המשחק".

 

לפגישה התלווה היועץ המקצועי של המיזם, מאמן הכדורגל זאב זלצר. בלחסן וברוך סיפרו לראש העיר כי הרעיון שלהם נחל הצלחה ברחבי העולם ומיושם כבר ב־15 מדינות שונות. כעת הם מנסים לקדם אותו גם בנתניה. השבוע יטמיעו את השיטה שלהם בשני בתי ספר יסודיים בנתניה ("ישורון" ו"קליין") בתקווה להרחיב את פעילותם בכל בתי הספר בעיר.

 

ברוך גלבוע וגי בלחסן, בעלי העסק "פוטבול טריקולור", עם ראש עיריית נתניה, מרים פיירבג איכר (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
ברוך גלבוע וגי בלחסן, בעלי העסק "פוטבול טריקולור", עם ראש עיריית נתניה, מרים פיירבג איכר(צילום: צביקה טישלר)

אחת המדינות שבה מיושמת בהצלחת שיטת "פוטבול טריקולור" היא הונגריה. בלחסן: "בשיתוף פעולה עם גני ילדים בהונגריה, הקמנו מתקני משחק על מגרשים קטנים ומגודרים בגודל 6X12 מטר עם דשא סינתטי והעברנו השתלמות קצרה לגננות, ועכשיו הילדים נהנים מפעילות ספורטיבית. אחר הצהריים העירייה משכירה את המגרשים לפעילויות אחרות ומחזירה לעצמה את ההשקעה. אנחנו רוצים להטמיע את השיטה גם בגנים בישראל".

 

מתברר שגלבוע ובלחסן לא היו צריכים להתאמץ כדי לשכנע את ראש העירייה לסייע להם בקידום העסק בנתניה. "זה מודל עסקי מבריק", פסקה פיירברג־איכר. "בשיטה כזו יש סיכוי שגם אני יכולה ללמוד לבעוט לשער. זה אמנם עסק קטן אבל עם גאונות ישראלית ענקית. אנחנו נאמץ בחום את המודל הזה, בתחילה בגנים של העירייה בקריית השרון. מדובר ב־4 גני ילדים ועוד גנים שנמצאים כרגע בבנייה, שם נטמיע את המודל הזה בהמשך. אחר הצהריים גם הקהילה תהנה ממתקנים אלו במסגרת המועדונית שפועלת כאן". היא אף הודיעה כי את עלות ההקמה של המתקנים כזה, 15־20 אלף שקל כל אחד, תממן העירייה.

 

כאשר ראש העירייה התעניינה אם הם נתקלו בקשיים בהקמת העסק שלהם בנתניה, השיב גלבוע: "מאחר שאנחנו רוצים לכבוש את כל העולם עם השיטה שהמצאנו, הדרך שלנו עוד ארוכה. אנו צריכים שיתופי פעולה עם כל ראש עיר בארץ ועם גורמים עסקיים מביני עניין. בכל הקשור לתחזוקת משרד, ארנונה וכל הנלווה הזה, אנחנו חיים עם זה בסדר ואין לנו טענות".

 

וראש העירייה הוסיפה: "בעלי עסקים בנתניה ידעו בשנים עברו תקופות קשות בגלל פיגועי טרור. תכונה משותפת לכל בעלי העסקים בעיר, קטנים כגדולים, היא שהם יודעים להתגבר על הקשיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן
ברוך גלבוע וגי בלחסן, בעלי העסק "פוטבול טריקולור"
צילום: יובל חן
צילום: יופי ערן כהן
ראש עיריית נתניה, מרים פיירבג איכר
צילום: יופי ערן כהן
מומלצים