שתף קטע נבחר

תשובה חתם על מכירת הפניקס לפוסון הסינית

המכירה: לפי שווי של 3.7 מיליארד שקל - פרמיה של 42% על שווי החברה בבורסה. ההודעה מגיעה לאחר שתשובה לא הצליח למכור את הפניקס למשפחת קושנר מארה"ב בגלל חילוקי דעות על המחיר

אחרי מו"מ של חודש ימים, קבוצת דלק חתמה על מזכר הבנות למכירת החזקותיה בהפניקס לפי שווי חברה של 3.7 מיליארד שקל. ההודעה מגיעה לאחר שתשובה לא הצליח למכור את הפניקס למשפחת קושנר מארה"ב בגלל חילוקי דעות על המחיר. הפניקס נסחרת נכון להבוקר (ג') בשווי של 2.6 מיליארד שקל - כך שהמכירה, אם תושלם, תשקף פרמיה של 42%. 

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

התמורה לקבוצת דלק בגין 52% (החזקותיה של הקבוצה) תגיע עד לכ-1.9 מיליארד שקל. ל"כלכליסט" נודע, כי החברה הרוכשת היא קבוצת ההשקעות הסינית פוסון (Fosun), החברה שרכשה באפריל 2013 את אלמה לייזרס הישראלית בתמורה ל־240 מיליון דולר.

 

שווי העסקה חושב על פי ההון העצמי של הפניקס שעמד על כ-3.7 מיליארד שקל, בתוספת ריבית שתשולם לקבוצת דלק החל מסוף ספטמבר ועד למועד השלמת העסקה. התמורה לקבוצת דלק צפויה להגיע עד לכ-1.9 מיליארד שקל, תלוי בהיקף האחזקות הסופי שתמכור (42%-52.3%). התמורה תשולם במזומן במועד השלמת העסקה.

 

נציגיה של פוסון הגיעו לביקור בישראל לפני שלושה שבועות ונפגשו עם מנכ"ל דלק אסי ברטפלד, מנכ"ל הפניקס, אייל לפידות, ועם המפקחת על הביטוח, דורית סלינגר. דלק החליטה למכור את הפניקס לפוסון הסינית, לאחר המו"מ עם משפחת קושנר האמריקאית הגיע למבוי סתום. קושנר דרש הנחה משמעותית על הפניקס וברטפלד התעקש למכור את הפניקס לא פחות מההון העצמי שלה. 

 

החתימה הנוכחית מצטרפת לסדרת עסקאות אחרות שהשלימה הקבוצה במהלך התקופה האחרונה וביניהן, מכירת אחזקותיה ברודשף בסכום של כ-900 מיליון שקל, מכירת אחזקותיה בדלק אירופה בסכום של כ- 1.7 מיליארד שקל ומכירת אחזקותיה בחברת ברק קפיטל וחברת הביטוח ריפבליק בסכום כולל של כחצי מיליארד שקל.

 

אסי ברטפלד מנכ"ל קבוצת דלק: "מזכר ההבנות שנחתם הינו בהתאם לאסטרטגיה של הקבוצה להתמקד בתחום האנרגיה, והעסקה שתתגבש תגדיל את קופת המזומנים של החברה בסכום של כ-2 מיליארד שקל. עסקה זו מגיעה כצעד המשך לסדרת המימושים המוצלחים שביצעה הקבוצה מתחילת שנת 2013 אשר הכניסה לקופת החברה כ- 6.5 מיליארד שקל".

 

קבוצת פוסון (Fosun International) היא חברת השקעות סינית הנסחרת בבורסת הונג-קונג בשווי של כ-9.8 מיליארד דולר, שווי שיא מאז הונפקה בשנת 2007. החברה מבוססת על ארבעה תחומי פעילות מרכזיים: ביטוח, פעילות תעשייתית, השקעות וניהול נכסים. רכישת הפניקס בישראל היא חלק מהאסטרטגיה שלה להפוך לקבוצת השקעות גלובלית בשני תחומים משיקים: פיננסים באוריינטציית ביטוח ושירותים נלווים והשקעות גלובליות בתחומי פעילות תעשייתית.

 

נכון להיום בקופתה של פוסון מצויים מזומנים בהיקף של 4.25 מיליארד דולר (17 מיליארד שקל) וסך הנכסים שלה מגיע ל-40.4 מיליארד דולר. לחברה חוב פיננסי בהיקף של 11.3 מיליארד דולר, כך שיחס החוב לנכסים עומד על 56.5%, יחס הנחשב נמוך ביחס לחברות אחזקה בסדר גודל כזה. גם בשורות הרווח וההפסד נראה כי מצבה של פוסון לא רע בכלל. במחצית הראשונה של 2014 ייצרה Fosun הכנסות של 3.2 מיליארד דולר והרווח הנקי לבעלי המניות הגיע ל 232 מיליון דולר.

 

פוסון פועלת בתחום הביטוח בסין באמצעות חברות מקומויות ובשנתיים האחרונות היא הרחיבה משמעותית את הפעילות שלה באירופה ובצפון אמריקה על ידי רכישה של ארבע חברות ביטוח מקומיות. בין החברות שרכשה: MEADOWBROOK INSURANCE GROUP, חברת ביטוח אמריקאית שהסכם לרכישתה נתחם בסוף דצמבר האחרון; חברת Fosun Insurance Portugal שהינה חברת הביטוח הגדולה בפורטוגל הן בתחום ביטוחי החיים והן בתחום ביטוחי הרכוש שנרכשה ב-2012 (כ-80%) תמורת כמיליארד יורו. חברות ביטוח נוספות שרכשה פוסון הן Yong’an P&C Insurance, חברת ביטוח סינית הפועלת גם מחוץ לסין ו- Peak Reinsurance, המתמקדת בביטוחי משנה בתחום הרכוש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
יצחק תשובה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים