שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

ביקורת על חיזבאללה בלבנון: 'ניגרר למלחמה'

מבקריו של חיזבאללה כועסים על הפעולה בהר דב. הנשיא לשעבר מישל סלימן: "איזה אינטרס יש לנו להיגרר למלחמה?". המנהיג הנוצרי סמיר ג'עג'ע: "חיזבאללה מרחיב את תוכניתו נגד לבנון"

בלבנון דיווחו בצהריים (יום ד') על יריות שמחה בטריפולי ובפרבר הדרומי של ביירות (הדאחייה, מעוז חיזבאללה), לאות שמחה על הפיגוע שביצע חיזבאללה בהר דב.

 

אלא שאישים בכירים במדינה, מבקריו של חיזבאללה, מיהרו להאשים אותו בניסיון לגרור את לבנון למלחמה נוספת עם ישראל. "היכן האינטרס של לבנון אם היא תיגרר למלחמה שמי שזקוקה לה היא ישראל?", אמר נשיא לבנון לשעבר, מישל סלימאן, שאינו נמנה בלשון המעטה עם יקירי ארגונו של חסן נסראללה.

 

גבול לבנון, היום בצהריים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
גבול לבנון, היום בצהריים(צילום: רויטרס)


המנהיג הנוצרי סמיר ג'עג'ע, שגם הוא נמנה עם מבקרי חיזבאללה, אמר כי "מה שקרה היום מראה שחיזבאללה מתרחב יותר ויותר בתוכניות האזוריות שלו נגד המדינה הלבנונית".

 

חיזבאללה מתמודד בשלוש השנים האחרונות עם ביקורת גדולה מצד חלק גדול מהלבנונים, בעקבות מעורבותו ההולכת וגוברת במלחמת האזרחים בסוריה. חיזבאללה שלח לפני כשנתיים כוחות גדולים לסוריה כדי לסייע לצבאו של בשאר אסד להשתלט מחדש על שטחים שאיבד, אחרי שנראה כי שלטונו מט ליפול.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

פגזי צה"ל נופלים בדרום לבנון, היום (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פגזי צה"ל נופלים בדרום לבנון, היום(צילום: רויטרס)

מאז התערבות חיזבאללה בלחימה בסוריה הפכה לבנון יעד לפעולות של מורדים סונים, מהמחנות המתונים יותר ופחות, וגם לפעולות של אל-קאעידה ודאעש, ששניהם ארגונים סוניים המתנגדים למשטר אסד. עשרות לבנונים - חיילים ואזרחים - נהרגו בפעולות הללו שכללו פיצוצי מכוניות וירי רקטות, וחיזבאללה הואשם כי הוא גורר את ארץ הארזים למלחמה לא לה.

 

כמו סוריה, גם לבנון מורכבת ממארג דתי ועדתי סבוך, הכולל נוצרים, דרוזים ומוסלמים. המוסלמים נחלקים לשלל עדות - סונים, שיעים ועלווים. לבנון עצמה נקרעה תחת מלחמת אזרחים איומה שבה נהרגו אלפים בשנים 1975-1990, ורבים שם חוששים כי פעולותיו של חיזבאללה

בסוריה יובילו אותה למלחמת אזרחים נוספת, בעיקר בין סונים לשיעים. סבבים רבים של קרבות בין סונים לשיעים כבר התגלעו בכמה מערי לבנון, במיוחד בטריפולי, מאז תחילת מלחמת האזרחים בסוריה.

 

בלבנון הביעו חשש גדול מההשלכות שיהיו לתגובה כלשהי של חיזבאללה על התקיפה בקוניטרה עוד לפני התקרית היום, בייחוד על רקע שלל המשברים במדינה - בהם התקיפות של דאעש וג'בהת א-נוסרה והדיאלוג הלאומי בין חיזבאללה לבין זרם "אל-מוסתקבל" בראשות סעד אל-חרירי, שבו חלה לאחרונה התקדמות מסוימת לראשונה אחרי זמן רב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה. תחת אש גם מבית
צילום: AFP
מומלצים