שתף קטע נבחר

הפנים והשמות: מכאן יגיעו 120 הח"כים

הרשימה נסגרה: אלי אוחנה פרש מהבית היהודי, חוטובלי לפני דיכטר בליכוד, ברוך מרזל רץ עם אלי ישי ולמחנה הציוני יש ראש כפול. אלו המפלגות שעשויות לעבור את אחוז החסימה, אלו הגברים והנשים שמרביתם יהיו חברי הכנסת ה-20

עוד 47 יום רוב השמות הללו יהיו 120 המחוקקים של מדינת ישראל. עם סגירת הרשימות לבחירות 2015, פרסם אתמול (ה') ynet את המועמדים הבולטים ב-11 הרשימות שעשויות לעבור את אחוז החסימה. אחוז החסימה הועלה מ-2% ל-3.25%, אבל זה לא מנע ממפלגות קטנות רבות לנסות את מזלן ולהתמודד בבחירות הקרובות ב-17 במרס על הקולות של 5,881,696 בעלי זכות בחירה.

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

 

היממה האחרונה לפני סגירת הרשימות התאפיינה בשינויים רבים ברשימות, בעיקר בצד הימני של המפה הפוליטית. המחאה נגד שריונו הובילה את אלי אוחנה לוותר על מיקומו בבית היהודי, ראש הממשלה בנימין נתניהו שריין את בני בגין במקום ה-11 בליכוד והמפלגה החדשה של אלי ישי התאחדה עם "עוצמה יהודית" של ברוך מרזל. שמות הרשימות השונות עדיין לא אושרו סופית על ידי ועדת הבחירות המרכזית וגם המועמדים עצמם ייבדקו. עם זאת, פרט לשינויים מינוריים, אם בכלל, אלו הן רשימות המפלגות שעשויות להיכנס לכנסת, ואלו הם הגברים והנשים שעשויים להיות חברי הכנסת ה-20.

הליכוד: ראש הממשלה בנימין נתניהו ממשיך לעמוד בראשות הליכוד. גלעד ארדן ניצח בפריימריז של המפלגה, שעמד בסימן הכשלים בספירת הקולות, כשלים שנחשפו ב-ynet. רק לאחר ערעורים, עתירות, ספירה חוזרת ועתירה נוספת הוכרע כי ח"כ ציפי חוטובלי תדורג במקום ה-20, ואילו אבי דיכטר ישובץ במקום ה-26. שעות לפני סגירת הרשימות הכריז נתניהו כי השר לשעבר בני בגין ישוריין במקום ה-11 וד"ר ענת ברקו במקום ה-23. 

המחנה הציוני: יצחק הרצוג וציפי לבני עומדים בראש המפלגה המשותפת לעבודה ולתנועה. בפריימריז של העבודה ניצחה שלי יחימוביץ', שתדורג שלישית, לפני נציגי המחאה החברתית - סתיו שפיר ואיציק שמולי. פרופ' מנואל טרכטנברג, שעמד בראש הוועדה שהוקמה לאחר אותה מחאה ב-2011, שובץ במקום ה-11 כשריון של הרצוג.

הבית היהודי: שר הכלכלה נפתלי בנט נשאר יו"ר הבית היהודי, לפני יו"ר תקומה אורי אריאל ומנצחת הפריימריז, איילת שקד. ההסכם בין הבית היהודי לתקומה, שנחתם אחרי משא ומתן ממושך, מעניק שני מקומות נוספים לתקומה ב-15 הראשונים - לבצלאל סמוטריץ' (לשעבר מארגן "מצעד הבהמות") ולח"כ אורית סטרוק. בעשירייה הראשונה היה אמור להשתבץ כדורגלן העבר אלי אוחנה, אך עקב המחאה נגד צירופו הוא הסיר אתמול את מועמדותו. שעות לאחר מכן פרש גם יו"ר מועצת יש"ע לשעבר, דני דיין.

הרשימה המשותפת: העלאת אחוז החסימה הובילה את חד"ש, בל"ד ורע"מ-תע"ל למגעים ממושכים ובסופו של דבר גם לאיחוד. המפלגה הערבית המאוחדת, "הרשימה המשותפת" בשמה הרשמי, תעמיד בראשה את איימן עודה מחד"ש. אחמד טיבי שובץ במקום הרביעי וחנין זועבי בשביעי. מקום אחד אחריה נמצא היהודי היחיד במקום ריאלי, דב חנין.

יש עתיד: הרשימה שהציג היו"ר יאיר לפיד כמעט זהה לזו שהשיגה 19 מנדטים בבחירות 2013. חמשת השרים עד לא מכבר מדורגים אחרי לפיד, ואחריהם ח"כ עפר שלח. השמות החדשים היחידים בין 18 הראשונים הם ראש מועצת אשכול חיים ילין וח"כ אלעזר שטרן, שעבר מהתנועה ליש עתיד.

כולנו: שר התקשורת לשעבר משה כחלון, מייסד מפלגת כולנו, הוא היחיד ברשימה שהיה חבר כנסת בעבר. במקום השני אחריו שיבץ את המועמד לרמטכ"לות בעבר יואב גלנט. המקום השלישי היה מיועד לעיתונאית צגה מלקו, אבל מועמדותה נפסלה עקב עבודתה ברשות השידור. חתן פרס ישראל אלי אלאלוף קיבל אתמול את המקום שיועד למלקו, ובמקום השישי שהתפנה שובצה ראש העיר ערד טלי פלוסקוב מישראל ביתנו.

 

ישראל ביתנו: המפלגה שרצה עם הליכוד בבחירות הקודמות שינתה את פניה. אביגדור ליברמן נותר היו"ר, אך הוא וסופה לנדבר הם היחידים מבין חמשת שרי המפלגה שנותרו ברשימה. אחרי ליברמן שובצו שתי נשים, אורלי לוי-אבקסיס ולנדבר, ואחר כך שני שמות חדשים - ראש עיריית צפת אילן שוחט והעיתונאי שרון גל.

ש"ס: בבחירות 2013 רצה ש"ס בהנהגה משולשת, ממנה נשאר בש"ס רק אריה דרעי, שגם הוא כבר איים לעזוב, התפטר - וחזר בו. אלי ישי עזב והקים מפלגה מתחרה, אריאל אטיאס פרש עוד לפני כן מהחיים הפוליטיים. לפני יותר משנה הלך לעולמו מנהיגה הרוחני של ש"ס, הרב עובדיה יוסף, ופרשת הקלטת החזירה את הוויכוח על מורשתו גם למערכת הבחירות הנוכחית. נסים זאב, אחד ממייסדי ש"ס ו"הפה הגדול" של המפלגה, נשאר מחוץ לרשימה, כמו גם אמנון כהן. שניהם כיהנו 16 שנה ברציפות בכנסת.

יהדות התורה: המפלגה החרדית-אשכנזית, שזכתה בשיא של שבעה מנדטים בבחירות הקודמות, שיבצה שוב במקום הראשון ברשימתה את יעקב ליצמן. למעשה, שבעת הראשונים ברשימה הם שבעת הח"כים המכהנים של יהדות התורה. במקום השמיני מוקם אליעזר סורוצקין, המשמש ב-25 השנים האחרונות כמנכ"ל ארגון המתנדבים "לב לאחים".

מרצ: לזהבה גלאון לא היו מתחרים בפריימריז של מרצ, והיא נותרה יו"ר המפלגה. בפריימריז לרשימה ניצח אילן גילאון, לפני עיסאווי פריג' ושתי ח"כיות שישלימו שלוש נשים בחמישייה - מיכל רוזין ותמר זנדברג. במקום השישי ישובץ הח"כ לשעבר מוסי רז ורק במקום השביעי פנים חדשות - חברת מועצת העיר תל אביב, גבי לסקי.

יחד: לאחר פרישתו מש"ס בעקבות העימותים הבלתי-פוסקים עם אריה דרעי, הקים אלי ישי מפלגה מתחרה.

 במקום השני הוצב יוני שטבון שפרש מהבית היהודי, אבל השם היותר מוכר נמצא במקום הרביעי. זהו פעיל הימין הקיצוני ברוך מרזל, יו"ר תנועת כך לאחר רצח הרב כהנא, שמייצג את "עוצמה יהודית" במפלגתו של ישי. המפלגה הימנית-קיצונית לא הצליחה לעבור את אחוז החסימה בבחירות הקודמות, ולאחר מגעים ממושכים הכריזה על איחוד לצורך הבחירות עם ישי, שעות לפני סגירת הרשימות.

 

ולסיום קוריוז קטן: שני פליטי "האח הגדול" מנחם בן ובני גולדשטיין הוצבו במקום השני והשישי ברשימת מפלגת כלכלה. יו"ר המפלגה הוא אחיו של בני גולדשטיין, דני גולדשטיין.


פורסם לראשונה 29/01/2015 23:43

 

בהכנת הכתבה השתתף סער הס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלו האנשים שיאיישו את המליאה בקרוב
מומלצים