שתף קטע נבחר

שומר על כוחו: האם הדולר עומד בפני זינוק?

התקופה הקרובה מכוונת זרקור לעבר הדולר לאור הנתונים הכלכליים שצפויים להשפיע על כיוונו בעולם. למרות שהבנק המרכזי בארה"ב לא נתן השבוע שום רמז להעלאת ריבית בחצי השנה הקרובה, הדולר לא הגיב בירידות ועדיין שמר על כוחו מול המטבעות המרכזיים בעולם. מה תומך במטבע האמריקני ואיך צפוי להגיב השקל?

המטבע האמריקני חוזר למוקד הבמה כאשר מספר גורמים עשויים להשפיע על כיוונו בתקופה הקרובה. הדולר ממשיך להתחזק מול המטבעות המרכזיים וביניהם האירו והערכות הן שהדולר עוד צפוי להרים ראש. 

 

לכתבות נוספות בנושא:

 

לעומת זאת, מול השקל הדולר דווקא רשם ירידה וסיים את שבוע המסחר עם ירידה קלה של כ-0.6% ושערו היציג נקבע על 3.92 שקלים. בסיכום שבועי איבד הדולר 0.9% מול השקל, בעיקר בשל הציפייה להודעת הריבית בארה"ב. מתחילת השנה השיל הדולר מערכו 1% מול השקל.

 

השקל צפוי ליישר קו עם העולם

מגמת התחזקות השקל תימשך? למרות ההתחזקות האחרונה של המטבע המקומי, בבית ההשקעות אקסלנס סבורים כי תנועות השקל יהיו במקביל להתנהגות הדולר בעולם. "הטווח הרחב של המסחר כרגע צפוי להיות בין 3.88-4.02 שקלים, כל עוד לא נראה אירועים מיוחדים".

 

בזירה העולמית לא מעט אירועים ונתונים כלכליים משפיעים כרגע על הדולר. אחד האירועים המשמעותיים האלה הוא הודעת הריבית בארה"ב שהתקיימה בשבוע שעבר. המשקיעים המתינו המתינו בדריכות להודעת הריבית של הבנק המרכזי של ארה"ב (הפדרל ריזרב), במטרה לדלות איזשהו רמז לגבי כוונת הבנק להעלות את הריבית האמריקנית בזמן הקרוב.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

למרות הציפייה לאיזשהו שינוי בהתייחסות של הבנק המרכזי האמריקני להעלאת הריבית הכולל סיכוי ממשי להקדמת המהלך, ההודעה שיצאה בפועל לא הביאה עימה בשורה בעניין זה ונותרה מאוד מתונה. אילו היה שינוי באופי ההודעה, סביר שהדולר היה מזנק הרבה יותר (כידוע, העלאת ריבית במדינה מחזקת את המטבע המקומי של אותה המדינה).

 

מה מעכב את העלאת הריבית? למרות התחזקות הכלכלה האמריקנית, שמעודדת העלאת ריבית, עדיין יש גורמים גלובליים שמקשים על נגידת הבנק ג'נט ילן להוביל מהלך כזה בטווח הקרוב – השפל בנפט, משבר כלכלי באירופה, האטה כלכלית באסיה, כך שבינתיים בטווח הקצר לא צפויה עדיין העלאת ריבית.

 

ירידת מחירי הנפט והמשך התחזקות הדולר שפוגעת בתוצאות הכספיות של החברות היצואניות בארה"ב, מסבירים את ההודעה המתונה של הפדרל ריזרב, כך מעריכים בבית ההשקעות הלמן אלדובי.

 

בינתיים הסביבה תומכת

למרות שהריבית האמריקנית בינתיים לא עולה ולא צפויה לעלות בחצי השנה הקרובה, כרגע יש לא מעט גורמים שרק תומכים בהתחזקותו. ארה"ב סיימה עם תוכנית ההרחבה הכמותית שלה ומשוחררת מהצעד המוניטארי הזה שמחליש את המטבע המקומי. זאת בניגוד למגמה בעולם כאשר הבנקים המרכזיים של לא מעט מדינות נאלצים לצאת בצעדים מוניטריים מעין אלה של הקלה כמותית כדי להניע את הכלכלה ולהמריץ את המשק. (רק לאחרונה השיקה אירופה תוכנית הרחבה כמותית גדולה).

 

מצבה המעודד של הכלכלה האמריקנית שרק הולכת ומתחזקת וצפויה להמשיך לצמוח, תומך מאוד בדולר וכמו כן גם הצלילה במחירי הנפט תורמת את חלקה להתחזקות הדולר מול המטבעות המרכזיים.

 

לאן הולך הדולר בעולם? האווירה היא מאוד חיובית ונראה כי הדולר בעולם ממשיך בכיוונו מעלה אם כי, כאמור, התשובה לכך טמונה בעיקר בנתונים כלכליים חשובים שעתידים להתפרסם בתקופה הקרובה ובהתאם להם ייקבע כיוונו של הדולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים