שתף קטע נבחר

עומס בבתי החולים: "הזקנה מחוץ למסדרון"

150 חולים שמטופלים בו-זמנית במיון, אלונקות ממלאי החירום ושעות ארוכות מבלי שאיש צוות ייגש למטופל. בתיה"ח מדווחים על עומס חריג שמקשה על העבודה. מנהל שיבא: "שוברים שיאים, כמה אפשר להתעמר באוכלוסייה?"

עומסים חריגים בבתי החולים ברחבי הארץ: התפוסה בחדרי המיון ובמחלקות פנימיות בבתי החולים רמב"ם בחיפה, סורוקה בבאר שבע, שיבא בתל השומר, הלל יפה בחדרה ובבתי חולים נוספים הגיעה היום (א') לשיא עונתי. לפי נתוני משרד הבריאות, התפוסה הממוצעת במחלקות הפנימיות עמדה היום על 111.8 אחוזים. במערכת הבריאות מעריכים כי מזג האוויר הסוער לפני שבועיים תרם לנתונים הקשים.

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

חדר המיון בבית החולים סורוקה, הערב (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
חדר המיון בבית החולים סורוקה, הערב(צילום: הרצל יוסף)

בבית החולים רמב"ם הגיעה התפוסה בחדר המיון ל-200 אחוזים. כ-150 חולים טופלו בו-זמנית בחדר המיון. קרוב ל-20 מהחולים המתינו במקום יותר מעשר שעות עד שהתפנתה מיטה באחת ממחלקות האשפוז.

 

"בכל בית החולים אין כרגע מיטה אחת פנויה", אמר סמנכ"ל בית החולים ד"ר מיקי הלברטל. "אני לא יודע איך אנחנו מצליחים לתפקד, אבל מנסים לעשות את מה שחייבים. בחדר המיון משתמשים כבר באלונקות ממלאי החירום של בית החולים, אין סנטימטר אחד פנוי, וההמתנה אורכת זמן רב".

 

לדברי ד"ר הלברטל, החולים ממשיכים לזרום לחדר המיון בין השאר משום שגם בבתי החולים האחרים בעיר יש עומס כבד. "פנינו למשרד הבריאות אבל גם להם אין פתרון בשבילנו כרגע. הדבר היחיד שאנחנו יכולים לעשות הוא לבקש מהחולים לא להגיע אם הדבר אינו הכרחי. אני מקווה שבמהלך הלילה העומס יפחת אבל כרגע אין סימנים לכך".

"לאמבולנסים אין איפה להוריד חולים". בית החולים שיבא, הערב ()
"לאמבולנסים אין איפה להוריד חולים". בית החולים שיבא, הערב

מבית החולים סורוקה בבאר שבע נמסר כי אחוזי התפוסה הגבוהים נמשכים זה שבועיים. התפוסה נכון להיום עמדה על יותר מ-200 אחוזים. המטופלים שהגיעו לבית החולים סובלים בעיקר ממחלות של דרכי הנשימה.

 

בבית החולים שיבא בתל השומר דיווחו הערב על עומס העומד של כ-350 אחוזים בחדר המיון. "אנחנו שוברים שיאים. אני לא יודע עד כמה אפשר להתעמר באוכלוסייה. העיניים שלי דומעות, המשפחות כל כך צודקות, לאן הגענו?", אמר מנהל בית החולים, פרופ' זאב רוטשטיין.

 

מנהל שיבא אמר עוד: "מי חלם שאנשים יבלו ימים בחדרי מיון? איך אפשר לטפל בלי מספיק רופאים ואחיות, ואפילו בלי שיהיה מספיק שטח רצפה? לאמבולנסים אין איפה להוריד את החולים. לא אכפת לאף אחד? שהחולים יתמודדו לבד? מי ישמע את הזעקה שלהם?"

 

פרופ' רוטשטיין הוסיף: "אני מקבל תלונות מדי יום. משפחה סיפרה לי היום שהאימא שברה את היד, וארבע שעות אף אחד לא ניגש אליה. הייתה חולה שנשארה שעתיים באמבולנס כי אין לאן

לפרוק אותה, והאמבולנס של מד"א צריך להישאר. אפילו במסדרון לא היה מקום בשבילה. זו כבר לא הזקנה במסדרון, זו הזקנה מחוץ למסדרון. השפעת עדיין לא בשיאה, מזג האוויר היה נעים, אבל הכול קורס. חסר לנו כסף ותקנים, אין רופאים, אין אחיות, אין טכנאי רנטגן, אין שירות. הגעתי לסוף הדרך, אין לי כבר מה לעשות בשביל לשפר את המצב".

 

גם בבית החולים הלל יפה בחדרה מדווחים על תפוסה של 130 אחוזים במחלקות הפנימיות, כ-15 אחוזים יותר מהתפוסה הרגילה במהלך חודשי החורף. העומס במחלקות מוביל לעומס רב בחדר המיון. בהדסה עין כרם נרשמה היום תפוסה של 193.4 אחוז, בהדסה הר הצופים 172.2 ובלניאדו 153.4.

 

במשרד הבריאות הסבירו שהם מבצעים פעולות רבות כדי לשפר את המצב, שאת פירותיהן לא ייראו דווקא השנה. בין היתר הם עמלים על הוספת מיטות ותקנים למערכת, הוספת רופאים ומומחים לגריאטריה בחדרי המיון, הוספת עוזרי רופא במיון, טיפוח נושא אשפוזי בית, ומתן אפשרות לקבל מטופלים ישירות למחלקות הגריאטריות מבלי לעבור במיון.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים