שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

מפחית לחץ דם: כל הסיבות לאכול יוגורט

כיצד מסייע לנו היוגורט כשכואבת הבטן, עד כמה הוא מקור טוב לסידן ומה הקשר בינו לבין ויטמין D? מאמנת התזונה אני רביץ עושה סדר ומסבירה על המאכל שמתאים לכל ארוחה בתפריט היומיומי

היוגורט הוא חלק בלתי נפרד מהתפריט שלנו, אפשר לאכול כתוספת לארוחת הבוקר, ליד הכריך בארוחת העשר, נשנוש של אחר הצהריים וכמובן לארוחת הערב. אם תהיתם, דעו שמקורו של היוגורט אינו ידוע בוודאות ומייחסים אותו לשבטים טורקים שחיו לפני למעלה מ-4,000 שנה. כיום, ניתן למצוא על מדפי המקררים יוגורטים מסוגים שונים, טעמים שונים, עם חיידקים טובים, דלי שומן, לילדים ועוד.

 

היוגורט הוא חלק בלתי נפרד מהתפריט שלנו (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
היוגורט הוא חלק בלתי נפרד מהתפריט שלנו(צילום: shutterstock)

 

בשנים האחרונות קמות מעת לעת קבוצות הנלחמות בקבוצת מזון זו או אחרת, פעם נלחמים בתוצר כזה ופעם באחר, מחקר מתפרסם ואחריו עוד מחקר סותר ואנחנו נקלעים לבלבול. בין היתר, דובר רבות על מוצרי החלב, מה הם גורמים ומה לא, למה הם מועילים ולמה לא ועוד ועוד.

 

היוגורט, בהיותו חלק בלתי נפרד ממוצרי החלב, מקבל גם הוא מקום של כבוד בנושא זה ולכן בחרתי להתמקד בו ובהשפעתו על בריאות גופנו ועל תועלותיו. אינני מתייחסת לכל המעדנים הממותקים, שהינם יותר ממתק ממעדן חלב לעיתים וגם לא ליוגורטים קפואים שקונים ביוגורטריות ושמוסיפים עליהם המון שוקולד, סוכריות ופקאנים עד שהיוגורט שוכח שהוא יוגורט.

 

חלבון, ויטמין D וסידן. שילוב מנצח (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
חלבון, ויטמין D וסידן. שילוב מנצח(צילום: shutterstock)

 

ליוגורטים כמה יתרונות בולטים:

 

 חלבון

  • היוגורט הינו מקור חלבון מצוין לאנשים עובדים - קל לנשיאה וקליל לעיכול.

  • חלבון איכותי - החלבון ביוגורט הינו חלבון מן החי ולכן נחשב חלבון איכותי היות וספיגתו בגוף טובה יותר.
  • תורם לבנייה ולחיזוק העצמות ובעל השפעה טובה היא על צפיפות העצם בכל גיל.

 

סידן וויטמין D

  • היוגורט הינו מקור מצוין לסידן. היות ואדם בוגר זקוק לכ-1000 מ"ג סידן ביום זוהי דרך מצוינת לקבלת סידן. בגיל הבגרות ישנו חלון הזדמנויות מוגבל לצריכת סידן מוגברת שאחריו, מגיל 22 אצל נשים ו-25 לגברים, צפיפות העצם רק יורדת. לכן, חשוב לשמור על צריכת סידן רציפה.
  • כפועל יוצא מצריכת הסידן, לחץ הדם שלנו מקבל טיפול ותחזוקה היות וצריכת סידן עוזרת להפחתת לחץ דם.
  • ויטמין D וסידן הם שילוב מנצח, ולא בכדי, ביוגורט שאינו 0% שומן, אנו מקבלים ויטמין D וסידן. הוויטמין, אשר מסיס בשומן, מגביר את ספיגת הסידן בגוף ולהיפך ולכן, כפי שציינתי, מדובר בשילוב מנצח.

 

 

עם או בלי תוספת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עם או בלי תוספת(צילום: shutterstock)

 

חיידקים פרוביוטיים

  • רוב היוגורטים כיום מכילים פרוביוטיקה. המונח לקוח מיוונית ופירושו "למען החיים". הפרוביוטיקה מוכרת כבר משנת 1907 ומתייחסת לקבוצת חיידקים הגורמים להשפעה חיובית על מערכת העיכול. היוגורט הוא משקה חלב אשר עבר התססה באמצעות חיידקים פרוביוטיים, הידידותיים לגוף האדם ולחיידקים אלה השפעה חיובית על מה שקורה במערכת העיכול ובגוף ועל איזון החיידקים במעיים.
  • החיידקים הפרוביוטיים מקבלים תפקיד חשוב גם בחיזוק מערכת החיסון, הם מחזקים את פעילותה, מקלים על כאבי בטן שנגרמים כתוצאה מזיהום במערכת העיכול, מונעים תופעות לוואי של תרופות אנטיביוטיות, אשר הורגות גם את החיידקים הטובים, ומגבירים את אפקטיביות הטיפול כנגד חיידק ההליקובקטר המזיק.
  • בריאות המעי הגס מושפעת אף היא מהחיידקים הפרוביטיים, שכן הם מגיעים אל המעי הגס ויוצרים מערך הגנה משופר על ידי שגשוג חיידקים טובים אלו במעי.

 

  • אני רביץ - מאמנת תזונה בכירה ומייסדת שיטת Smarteating לאכילה חכמה ומאוזנת

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בעל השפעה טובה על העיכול ועל צפיפות העצם
צילום: shutterstock
מומלצים