שתף קטע נבחר

פוטרה במהלך טיפול פוריות. מה קובע החוק?

מנהלת בחברת ייעוץ ארגוני קיבלה הודעת פיטורים פחות מחצי שנה אחרי שהחלה את עבודתה. בית המשפט קבע שחוק עבודת נשים לא חל עליה

בית הדין האזורי לעבודה דן לאחרונה בתביעה של עובדת שפוטרה מחברת ייעוץ ארגוני במהלך טיפולי פוריות, ונדרש לפסוק בשאלה האם המעסיקה עברה על חוק עבודת נשים. השופטת דגית ויסמן קבעה שבזמן הפיטורים לא חל החוק על העובדת, כיוון שטרם השלימה שישה חודשי עבודה במקום, מה גם שעדותה הייתה פתלתלה ובעייתית.

 

פסקי דין מעניינים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

במאי 2009 התקבלה התובעת לעבודה בחברת הייעוץ הארגוני "מסלול חכם" כמנהלת תחום מחקר ולקוח סמוי. החברה לא הייתה מרוצה מתפקודה, ופחות מחצי שנה לאחר מכן החליט מנכ"ל החברה לפטר אותה. העובדת קיבלה הודעה מוקדמת של כחודש ימים, ויומיים לפני שתקופת ההודעה הסתיימה נעדרה העובדת מהעבודה בשל טיפולי פוריות.

 

בתביעה שהגישה לאחר מכן היא טענה שמגיעים לה פיצויים על פיטורים שלא כדין ועוגמת נפש בגובה חמש משכורות, בתוספת פיצוי עונשי בשיעור של 150% מהשכר ועוד 50 אלף שקל – כל זאת בשל פיטוריה במהלך טיפולי פוריות בניגוד לחוק עבודת נשים.

 

החברה טענה מנגד שפיטרה את העובדת בשל חוסר שביעות רצון וללא קשר לטיפולי הפוריות, שכלל לא ידעה עליהם אלא בשלב מאוחר ומבלי שהעובדת הציגה לה אישור רפואי המעיד על כך.

 

השופטת ויסמן קיבלה את טענת החברה והוסיפה שבמועד הפיטורים עוד לא חל על התובעת חוק עבודת נשים, כיוון שלא עבדה במקום חצי שנה. למעשה, החוק – המגן על עובדת מפני פיטורים בעת טיפולי פוריות – נכנס לתוקפו רק לקראת סיום תקופת ההודעה המוקדמת, שהייתה ארוכה מזו שהגיעה לתובעת לפי דין.

 

השופטת הוסיפה כי התרשמה לרעה מעדות התובעת, שכן הייתה פתלתלה, מתחמקת ולא משכנעת. עם זאת, מאחר שבכל זאת עברה טיפולי פוריות ולכן היה צורך לקבל היתר לפיטוריה – היא זכאית לפיצוי אם כי לא בגובה שתבעה.

 

בפסק הדין נכתב: "ספק בעינינו אם כאשר המחוקק קבע את תחולת ההגנה על עובדות ועובדים העוברים טיפולי פוריות, צפה או התכוון להגנה גם בנסיבות אלה. אנו סבורות שהתקיימו טעמים מיוחדים המצדיקים פסיקת פיצוי הנמוך מהשיעור שנקבע בחוק".

 

השופטת, שקיבלה את יתר רכיבי התביעה ובהם פדיון חופשה, הפרשי שכר ופנסיה, קבעה בסופו של דבר כי התובעת זכאית לפיצוי של 24,500 שקל על פיטוריה ללא היתר בתקופת טיפולי הפוריות ועוד – 6,186 שקלים עבור יתר זכויותיה.

 

בסך הכול תפוצה התובעת ב-30,686 שקל בתוספת הפרשי ריבית והצמדה. בנסיבות המקרה לא נפסקו לחובת הנתבעת גם הוצאות משפט.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים