שתף קטע נבחר

רדמי נוט: פאבלט ביניים גדול וזול

עם מסך של 5.5 אינץ' וסוללה שלעתים שורדת את הלילה, השיאומי רדמי הוא פאבלט ביניים שמספק תמורה ל-1,500 שקלים. אך אל תצפו למצלמה או תצוגה מרהיבים

ברקע של קרב האיתנים בין סמסונג לאפל, צומחות להן חלופות רבות מסין. אחת מהן היא Xiaomi (שיאומי) הסטארט -אפ בעל שווי השוק הגדול בעולם, שמייצר מכשירים זולים. המכשירים הללו זמינים בארץ, דרך הזמנה מהרשת או אצל יבואנים, ואת הפאבלט שלה - ה-Redmi Note מייבאת פלאפון, ב"אאוטלט דיגיטלי".

 

השם מזכיר את הנוט של סמסונג, אל מדובר במכשיר אחר לחלוטין. מדובר בפאבלט ביניים. מחירו 1,499 שקלים בלבד, (לדגם של 8 גיגה) בפלאפון, והוא נמכר גם אצל יבואנים אחרים במחירים דומים או נמוכים יותר.

 

הוא מתאים למי שמחפש מסך גדול במיוחד, אבל לא חייב מכונת ביצועים כבדה. עם זאת, כדאי אולי לחכות עד שהגיור ותרגום התפריטים לעברית יהיה מלא.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

פאבלט ביניים

למכשיר גב פלסטיק שחור, באיכות הרכבה טובה למדי, אבל סביר שייטה לשאריות וללכלוך ולא בהכרח יעמוד בנפילות. למרות שמדובר בפלסטיק, נוח יחסית להחזיק אותו והמסך והכפתורים מגיבים טוב מאוד.

 

באור שמש ישירה קשה להביט במסך, אבל לא יותר או פחות ממכשירים אחרים בטווח המחיר הזה. המכשיר די עבה (9.5 מ"מ) ויש בו מסך של 5.5 אינץ'. הרזולוציה 1280X720 לא קרובה ל-HD המלא ול-QHD של המכשירים המתקדמים יותר, אי אפשר להנות ממנו כנגן וידאו. אבל הוא בהחלט מספיק לצרכים בסיסיים של סרטונים ביוטיוב ופייסבוק.

 

הרמקול שלו חזק מאוד, אבל סובל מבעיה דומה למכשירים זולים אחרים - הסאונד הופך לצורם והבאסים נשמעים לא טוב בעצמה המקסימלית. במוזיקה זה בעיה, בסרטונים ובשיחות וידאו - קצת פחות.

 

השמע שיוצא לאוזניות טוב מאוד, אם יש אוזניות איכותיות. המצלמה האחורית כוללת חיישן ברזולוציה טובה של 13 מגהפיקסל, אך התמונות נוטות לעיוותים בקצוות, והגוונים נוטים לאדומים כאשר מצלמים בהדגרות האוטומטיות. כמצלמה לטיולים זה עלול לאכזב.

למצלמת הסלפי רזולוציה של 5 מגהפיקסל והתמונות ממנה טובות למדי.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

המכשיר תומך ברשתות הדור הרביעי בישראל ויש בו מעבד סנאפדרגון 400 במהירות 1.6 גיגהרץ וזכרון פנימי של 2 גיגה. האחסון הוא 8 גיגה בלבד, שיתמלאו מהר מאוד באפליקציות, תמונות וסרטונים, ואפשר להרחיב עם מיקרו SD עד ל-64 גיגהבייט נוספים.אפליקציות ניווט ומשחקים כבדים רצים טוב על המכשיר, אך במבחן AnTuTu הוא קיבל ציון נמוך יחסית למתחריו והוא קירטע במבחני תלת מימד.  

 

הסוללה שלו (3100mAh) החזיקה יום עבודה ואפילו שרדה בנוסף לילה במהלך הסקירה, בשימוש יום יומי של שיחות, גלישה, משחק, ושימוש באפליקציות.

  

להקליט שיחות, לבחור צלצול בסינית

המכשיר מבוסס על גירסת האנדרואיד קיטקט 4.4.2 העדכנית יחסית. הגרסה העדכנית ביותר היא לוליפופ 5.0.2, אולם רוב מכשירי האנדרואיד עדיין לא שודרגו אליה. על גבי האנדרואיד מותקנת MIUI המערכת של שיאומי. בדומה למכשירים סינים אחרים, כל האפליקציות נמצאות על שולחן העבודה, ואין "מגירת אפליקציות".

 

רוב התפריטים ברורים ודי קל להתמצא במה שצריך, אך הגיור לא מושלם. בהגדרות הרשת האלחוטית ובחלון ההתראות למשל, עדין יש אפשרויות באנגלית לצד העברית, ותפריטי בחירת הצלילים והטפטים הם בסינית.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

שלושת הכפתורים למטה מזכירים מכשירים ישנים יותר, עם כפתור לחזרה אחורה, כפתור בית וכפתור לתפריט (במקום דפדוף בין יישומים). אפשרות מעניינת במכשיר היא הדאגה לפרטיות. למרות שמאשרים לאפליקציות לעשות שימוש במיקום, כשמתקינים אותן, ה-Redmi מעלה חלון אזהרה כאשר אפליקציה עושה שימוש במיקום (לרוב לצורך הצגת פרסומות).

 

טובה מאוד שמובנית בחייגן היא היכולת להקליט שיחות בהקשה על המסך בזמן שיחה. זה לא משהו שצריך באופן יום יומי, אבל כן יכול לעזור כשמתקשרים למוקדי שירות לקוחות וכדומה, בשביל לתעד.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים