שתף קטע נבחר

הנחיות חדשות: אסור לשתות אלכוהול בכלל בהריון

שותה רק כוסית קטנה בהריון? כדאי שתפסיקי: האיגוד הבריטי לגינקולוגיה ומיילדות עדכן את המלצותיו וקבע כי אין לצרוך אלכוהול לאורך כל ההריון, גם לא כוסית בשבוע. האיגוד אף ממליץ להימנע מאלכוהול בתקופה בה מנסים להיכנס להריון, מחשש שמא כבר הייתה הפרייה. הסיבה: האלכוהול עלול לגרום למומים מולדים ולפגוע בהתפתחות המוח

גם כוסית אחת קטנה בהריון מסוכנת: הנחיות חדשות בבריטניה קובעות כי אין לצרוך אלכוהול במהלך כל ההריון, מחשש לפגיעה קשה בעובר. ההנחיות מוסיפות עוד כי מומלץ להימנע מצריכת אלכוהול גם בתקופה בה מנסים להרות, מחשש כי התרחשה הפרייה ותהליך ההתפתחות הראשוני יושפע מהאלכוהול.

 

רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

 

צריכת האלכוהול המותרת בהריון נותרה במשך השנים מעורפלת. אף שמדינות רבות ברחבי העולם הזהירו מפני הסכנות שבצריכת האלכוהול, לא נקבע במפורש איזו כמות מותרת, והרופאים עצמם נוהגים להתיר לנשים לשתות עד כוסית בשבוע.

 

גם הנחיות משרד הבריאות הישראלי אינן קובעות במדוייק מהי הצריכה הבטוחה של אלכוהול בהריון. במשרד קובעים כי חשיפת העובר לכמות בינונית של אלכוהול, המוגדרת כשלושה משקאות אלכוהוליים בשבוע לפחות, עלולה לגרום להפרעות התנהגותיות, להשפעות שליליות על מערכת העצבים והפרעה בגדילה.

 

האיגוד הבריטי לגינקולוגיה ומיילדות, אשר בעבר טען כי עד שתי כוסיות אלכוהול בשבוע הן סבירות, הוציא מסמך הנחיות חדש שקובע כי אין כמות אלכוהול שהוכחה בטוחה וכי כל כוסית מסוכנת, ועלולה לגרום למומים מולדים ולפגוע במיוחד בהתפתחות המוח, בפרט בטרימסטר הראשון.

 

"הטרימסטר הראשון להריון הוא תקופת יצירת האיברים, האורגנוגנזיס", מסביר הפרופ' אייל שיינר, מנהל מחלקת יולדות ד' וסגן מנהל המרכז הרפואי סורוקה. "ומכאן היא התקופה הרגישה ביותר בהריון לכל רעלן, בפרט לאלכוהול".

 

"אלכוהול הוא חומר טרטולוגי", מוסיף הפרופ' שיינר, "הוא עלול לגרום לפגיעה קשה ביילוד, שתיראה מיד עם הלידה. תינוקות הסובלים מתסמונת האלכוהול העוברי הם בעלי היקף ראש קטן, מבנה פנים אופייני, ויסבלו מפגיעה קוגניטיבית, שתופיע רק בהמשך החיים. לפיכך היום אנו ממליצים לאורך כל ההריון להימנע כליל משתיית אלכוהול".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אלכוהול בהריון. פוגע בהתפתחות המוח של העובר
צילום: shutterstock
מומלצים