שתף קטע נבחר

אם לא ברעל, אוקלהומה תוציא להורג בגז

אחרי ש"זריקת המוות" עוררה סערה ציבורית ונבחנת משפטית, אישרה מדינת אוקלהומה שיטה אחרת כגיבוי. לטענת חברי הסנאט במדינה, "היפוקסיית חנקן" היא שיטה הומנית הרבה יותר: "נסיינים דיווחו על תחושת אופוריה ואף שכרות"

האם מדינת אוקלהומה שבארצות הברית תהפוך למדינה הראשונה שתוציא להורג נידונים למוות בחנקן? הצעה חדשה מעלה את האפשרות לשימוש מחדש בהמתה בגז שיצאה משימוש לפני כמה עשורים, והתומכים בה טוענים כי כואבת פחות וחסינה יותר מתקלות מהשיטות הקיימות.

 

עוד חדשות בעולם :

אוסטרליה: סוכל פיגוע עריפת ראש של דאעש

"אני חזקה ולא נשברת, אל תפחדו". המכתב האחרון של קיילה

מבט אל החלל: הכוכבים מחייכים אליכם :-)

 

ועדת המשפט של הסנאט באוקלהומה הצביעה אתמול (יום ג') פה אחד לאישור "היפוקסיית חנקן", מוות שנגרם על ידי החדרת הגז לגוף, פעולה המרוקנת את החמצן ממנו. "זו שיטה שהמתנגדים לעונש המוות טוענים כי היא ההומנית ביותר", אמר יו"ר ועדת המשפט בסנאט הסנאטור הרפובליקני אנתוני סייקס. "דרך זו גורמת לאדם להתעלף ולמות באופן מיידי וכמעט בו-זמני".

קלייטון לוקט. הזריקה גרמה למוות בייסורים (צילום: AP) (צילום: AP)
קלייטון לוקט. הזריקה גרמה למוות בייסורים(צילום: AP)

ההחלטה לאשר שיטה זו היא בגדר גיבוי להוצאה להורג על ידי "זריקת המוות", שעוררה בשנה האחרונה דיון נוקב במדינה, עקב מותו בייסורים של אחד האסירים.

 

בחודש אפריל 2014 הזריק רופא רעל לגופו של קלייטון לוקט, בן 38, שהורשע ברצח מדרגה ראשונה, אונס, חטיפה ושוד יחד עם שני גברים נוספים בשנת 1999. אלא שהזריקה לא עבדה והנידון למוות החל למלמל, לנשום בכבדות, להתפתל ולהזיע, ובסופו של דבר מצא את מותו אחרי שאחד העורקים שלו התפוצץ והוא לקה בלבו - 40 דקות לאחר הזריקה.

 

המקרה הביא לדיון בהומניות של מתודת ההריגה הזו בבית המשפט העליון, שעשוי להכריז עליה כי היא סותרת את החוקה האמריקנית ובכך להביא לביטולה. בשל מצב זה, הייתה צריכה אוקלהומה לחזור להוצאות להורג בשיטות אחרות שבספר החוקים: כיסא חשמלי ואפילו כיתת יורים.

 

אחד מחברי הוועדה טוען כי מחקר שערכו בנושא "היפוקסיית חנקן" גורס כי הנסיינים שנחשפו לגז במינונים שאינם קטלניים, דיווחו על הרגשת שכרות. "האנשים שהשתתפו בניסויים סיפרו על תחושות אופוריה", אמר חבר הוועדה, "אם זו ההגדרה שלהם, אז אני יכול להגיד שמדובר בשיטה יותר הומנית".

 

אך לא כולם מסופקים מהדרך החדשה שבה אוקלהומה תרצה להיפטר מעברייניה הכבדים. ראיין קיסל, מנהל הסניף במדינה של איגוד זכויות האדם האמריקני אמר כי "זה אבסורד לנסות לרדוף אחר דרך הומנית כדי לגדוע חיים של בן אדם נגד רצונו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים