שתף קטע נבחר

הממשלה תאשר תוכנית מקוצצת לעידוד עלייה

בתום עימות חריף בין שרת הקליטה למשרד ראש הממשלה, קוצצה תוכנית החירום לעידוד העלייה מאוקראינה וצרפת מ-1.2 מיליארד שקל ל-180 מיליון שקל. משרד המשפטים אסר לאשר תוכנית דו-שנתית בגלל הבחירות

הממשלה תדון היום (יום א') בתוכנית חירום לעידוד העלייה ולקליטה מיטבית של עולים מצרפת, בלגיה ואוקראינה בשנת 2015, עקב התגברות האנטישמיות בצרפת והמלחמה באוקראינה. התוכנית המקורית קוצצה מאוד וכעת עומד היקפה על 180 מיליון שקל. היא תובא לאישור על-ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו ושרת העלייה והקליטה סופה לנדבר.

 

התוכנית נועדה להביא להגדלה משמעותית של מספר העולים ממדינות אלו, ושותפים לה משרדי העלייה והקליטה, החינוך, הכלכלה, הרווחה והשירותים החברתיים, הפנים והבריאות.  

 השרה לנדבר עם עולים בנתב"ג. "ההחלטה אינה אחרונה בנושא". צילום ארכיון ()
השרה לנדבר עם עולים בנתב"ג. "ההחלטה אינה אחרונה בנושא". צילום ארכיון
 

לפני הגשת התוכנית נוצר עימות חריף בין משרד העלייה והקליטה לבין משרד ראש הממשלה והאוצר. תוכנית החירום המקורית שהגישה שרת הקליטה לנדבר הייתה בסך 1.2 מיליארד שקל למשך שנתיים. אלא שמשרד המשפטים פסל את התוכנית בנימוק שאי-אפשר להגיש תוכנית בהיקף כספי כזה בתקופת בחירות. בסוף השבוע התנהלו מגעים בין לנדבר לבין משרד ראש הממשלה כדי להקטין את התוכנית. בתחילה הציעו במשרד ראש הממשלה תוכנית דו-שנתית בהיקף של 380 מיליון שקל, אך כזו שתעניק הטבות רק ליהודים שנמלטו מאזורי קרבות באוקראינה ולא לכל היהודים ממדינה זו.

 

מקורבי לנדבר טענו שמדובר בהחלטה שנובעת משיקולים פוליטיים, שכן בלשכת ראש הממשלה רוצים ביקרם של עולי צרפת - שנחשבים קרובים יותר לליכוד. בסופו של דבר

הצליחה לנדבר לשכנע את משרד ראש הממשלה לתת מענקי "נמלטים" לכל היהודים מאוקראינה (עד 15 אלף שקלים לכל משפחה), מה שגרם להפגת המתיחות.

 

במהלך סוף השבוע הגיעו הצדדים להסכמה על התוכנית שתאושר בממשלה. לנדבר אמרה כי "משרד העלייה והקליטה הגיש תוכנית מעמיקה יותר, וסברתי שיותר נכון לתת גם מענקי הסתגלות לעולים ולתת טיפול מקיף של רצף הקליטה. יחד עם זאת, אני שמחה שהצלחתי לכלול בהחלטה את העולים מצרפת, אוקראינה ובלגיה, לנוכח האירועים הקשים, ומבטיחה כי החלטה משמעותית זו אינה האחרונה בנושא".

 

על פי נתוני משרד העלייה והקליטה והסוכנות היהודית, חל גידול משמעותי במספר המתעניינים בעלייה לישראל במיוחד מקרב יהודי צרפת ואוקראינה. בצרפת נרשמו 69 אלף פניות למרכז הטלפוני בשנת 2013, 84 אלף פניות בשנת 2014 ויותר מ-11 אלף פניות בחודש שעבר בלבד. באוקראינה היו 13 אלף פניות למרכז הטלפוני של הסוכנות בשנת 2013, 15 אלף פניות ב-2014, ויותר מ-1,300 פניות בחודש שעבר.


פורסם לראשונה 14/02/2015 23:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים