שתף קטע נבחר

חשיפה: העסקת מקורבים בהנהלת כיל

בזמן שמאות מעובדי כיל חוששים מהליך הפיטורים הנרחב, לא לכולם יש סיבות לדאגה: נתונים שהגיעו לידי ynet מגלים לא מעט תופעות של נפוטיזם - גם בקרב ההנהלה הבכירה. בין הדוגמאות: אשתו של סמנכ"ל בכיר בכיל היא בכירה בחברת ברן המעניקה שירותי הנדסה לתרכובות ברום. קרוביו של סמנכ"ל משאבי אנוש בתרכובות ברום, מועסקים בחברה. כיל: הקשרים הם זניחים ושוליים

שביתת עובדי תרכובות ברום מקבוצת כיל (כימיקלים לישראל) נכנסה היום (א') ליומה ה-13. כעת מתברר, כי בזמן שהנהלת החברה ניסתה לעשות דה-לגיטימציה למאבק ועד העובדים, על ידי הדלפת העסקתם של קרובי משפחה ודיווחים על שכר גבוה של עשרות אלפי שקלים - נתונים שהגיעו לידי ynet מעידים כי המצב לא שונה בקרב בכירי החברה והקבוצה. הנפוטיזם בהנהלה הוא תופעה חוצת דרגים, שלא ברור האם היא מפעפעת למעלה או מחלחלת מטה.

 

 

>>> רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

 

כך למשל, קרוביו של סמנכ"ל משאבי אנוש בתרכובות ברום, יוני פנחסי, מועסקים בתפקידים נחשקים: בנו, רועי פנחסי, הוא עובד בכיר בתרכובות ברום, וכך גם גיסו יורם גליסקו, המועסק בביטחון בחברה. אחייניתו של פנחסי עובדת באגף הלוגיסטיקה ואילו חמו של בנו עובד בהפעלה.

 

בנו של בכיר נוסף, אחראי הביטוחים בחברה ברוך ליברמן, עובד כמפעיל. אבל פה זה לא נגמר - משפחתה של בכירה במחלקת משאבי אנוש, גל אורלי, נהנית מדריסת רגל בחלקים גדולים בחברה, עם שני בנים המועסקים במקום - בן אחד מועסק כמפעיל ובן נוסף עובד ביחידת המחשב. אמא שלה היא פנסיונרית של החברה.

הפגנת עובדי תרכובות ברום (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
הפגנת עובדי תרכובות ברום(צילום: הרצל יוסף)
 

בנוסף, אשתו של סמנכ"ל בכיר בכיל, עופר ליפשיץ, היא עובדת בכירה בחברת ברן המעניקה שירותי הנדסה בעשרות מיליוני דולרים לתרכובות ברום, כלתו עובדת מי"ה (מועצת העובדים מפעלי ים המלח בע"מ) ואילו בנו עבד שם כסטודנט.

 

עלות שכרו של המשנה למנכ"ל כיל, אשר גרינבאום, עמדה על 7.12 מיליון שקלים. אך מעבר לנתוני שכר מפליגים מעניין שגם קרובי משפחתו עבדו בתרכובות ברום. חמו (ז"ל) עבד בחברה וגם שניים מאחיו של אשתו (מהם אחד שמועסק דרך ברן).

 

כאשר פנינו לכיל עם הנתונים הם העדיפו שלא להגיב. פנינו גם לוועד העובדים בנושא, אך גם אלה סירבו להגיב.

 

לאות סולידריות: עיצומים במפרץ חיפה

רק לפני כמה ימים יצא הוועד בדרישה מבכירי ההנהלה לקצץ בשכרם, שעלותו נאמדת בעשרות מיליונים בשנה. יו"ר ועד עובדי תרכובות ברום מקבוצת כיל, אבנר בן סניור, קרא להנהלה לקצץ את שכר הבכירים ב-50%. "הנהלת כיל טוענת כי היא נמצאת בהפסדים ועל כן עליה לפטר עובדים. אם כך הדברים אנו דורשים שבטרם ידונו איתנו על התייעלות ופיטורי עובדים יקצצו את שכר הבכירים ב-50%, וגם אז אני יכול להבטיח לכם כי שכרם יהיה גבוה מהשכר המקובל בישראל", אמר בן סניור.

 

 

עובדי תרכובות ברום שובתים מזה 13 יום לאחר שההנהלה זימנה לשימוע לפני פיטורים כ-140 עובדים. זאת במסגרת תוכנית התייעלות, מתכננת ההנהלה לפטר כ-300 עובדים בסך הכל מתוך 830 עובדי המפעל. בסוף השבוע שעבר החלה החברה לשלוח מכתבי פיטורים ישירות לבתי העובדים השובתים.

 

היום התרחב מאבק העובדים למפעלים נוספים שבבעלות עידן עופר במפרץ חיפה: עובדי בזן, כרמל אולפינים, דשנים ומכון המחקר תמ"י, נקטו היום בעיצומים והפסיקו את העבודה כדי לקיים אסיפות הסברה, כאות סולידריות עם עובדי תרכובות ברום. במכון תמ"י משהים את המחקרים.

 

בהסתדרות מציינים כי למאבק ההזדהות שותפים כל מפעלי קבוצת כיל וחברות אחרות שבבעלות עופר. במסגרת זו סגרו בשבוע שעבר עובדי מפעלי ים המלח את שערי המפעל ומנעו כניסה ויציאה של משאיות המעמיסות חומרים, עובדי מפעל רותם אמפרט הפסיקו את כל פעילות ייצוא הפוספטים מנמל אשדוד, עובדי מפעל פריקלס מנעו פעילות שינוע של משאיות ועובדי צים ערכו אסיפות הסברה ולא סיפקו מענה לטלפונים.

 

מכיל נמסר בתגובה כי בקרב עובדי תרכובות ברום ישנם 270 מקרים של נפוטיזם. הקשרים שצוינו בכתבה המתייחסים להנהלת המפעל הם שוליים וזניחים, חלקם מתייחסים לחברה שאינה שייכת כלל לכיל, חלק מהאנשים כבר אינם עובדים בחברה וחלק מהקשרים לשמחתנו הרבה- נוצרו לאור נישואים לאחר הכרות במקום העבודה - ועל כך אנו רק מברכים. לא נותר לנו אלא להצטער על חוסר הדיוקים שמקורם בניסיון של הוועד לבצע מניפולציה שקרית בקרב הקוראים בניסיון נואל להצדיק ולהלבין את התנהלותו הקלוקלת והמשחיתה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
הפגנה של עובדי כיל
צילום: עידו ארז
מומלצים