טויוטה יאריס למוסך - חשש מברגי גלגל משוחררים
הסופר מיני של יצרנית הרכב הגדולה בעולם נקראת שוב למוסך, הפעם לצורך הידוק ברגים בגלגלים האחוריים של כ-30 מכוניות
יצרנית הרכב טויוטה מזמינה את היאריס שוב למוסך. חברת יוניון מוטורס, יבואנית המותג היפני לישראל, הודיעה כי תזמין כ-30 בעלי מכוניות לתיקון יזום במוסך, כולן יוצרו בין חודש ספטמבר 2014 לחודש ינואר השנה. הסיבה לקריאה לתיקון: יצרנית הרכב חוששת כי במכוניות שיוצרו בתאריכים האמורים לא חוזקו כראוי החישוקים מאחור. "לאחר תקופת שימוש ממושכת", כך אומרים ביוניון, "עלולים ברגי בתי המסבים של הגלגלים האחוריים להשתחרר".
במסגרת קריאת התיקון יחוזקו הברגים בפעולה האמורה לארוך, כך היבואנית, כשעה אחת. עוד אומרים שם כי עד כה לא דווח על תאונה שהתרחשה כתוצאה מהבעיה - "הקריאה מבוצעת כחלק ממדיניות הבטחת האיכות והבטיחות של טויוטה". בימים הקרובים צפויים בעלי המכוניות הרלוונטיות לקבל הודעה אישית בדואר, בהתאם לנוהל המקובל של משרד התחבורה. כמו כן, לקוחות המעוניינים לוודא אם רכבם נדרש אף הוא לתיקון, מוזמנים לבדוק זאת באתר היבואנית.
יש להזכיר כי בעלי מכוניות שקיבלו הזמנה לביתם, חייבים להגיע למוסכים המורשים תוך חצי שנה. אם לא יעשו כך, לא יחודש רישיון הרכב והשימוש בו לא יהיה חוקי. בהתאם, לא ניתן יהיה להעביר את הרכב בעלות.