שתף קטע נבחר

סערה, סוף. מי שיאנית המשקעים?

עם שוך הסערה אפשר להתחיל לסכם בסיפוק את כמויות הגשם שירדו ברחבי הארץ בימים האחרונים. לא מעט אזורים כבר עברו את הממוצע הרב-שנתי. כמה ירד בת"א ובירושלים? ומה התחזית לימים הקרובים?

אחרי הסערה - התחזית לימים הבאים מביאה עמה בשורה גם לתושבי הדרום. היום (א') עדיין ייתכנו שיטפונות בנחלים בדרום ובמזרח אבל הזרימה תיחלש. מחברת מטאו-טק נמסר כי הלילה יהיה קר ויש חשש לקרה במקומות הרגישים ולהתגבשות קרח בהרים. עם שוך הסערה מתחדשים הלימודים בירושלים ובגולן. גם התחבורה הציבורית בירושלים והרכבת הקלה פועלות כסדרן.

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

המערכת החורפית שהולכת וחולפת הורידה עשרות מילימטרים של גשם, והשיאנית במערכת הזו היא ירושלים. שיאנית המשקעים מתחילת העונה היא נהריה. חזאי מטאו-טק אבי יעקב זדה אומר כי "המערכת הזו מבססת את החורף שלנו כחורף שהסתיים עם גשמים מעל הממוצע אל מול השנה שחלפה. האביב אמור להגיע בעוד כחודש, כך שלפנינו חודש נוסף של חורף ופוטנציאל לגשמים".

 

 

 

מפל חצרה בערבה (צילום: אלי בצרי) (צילום: אלי בצרי)
מפל חצרה בערבה(צילום: אלי בצרי)

קריסה בכביש 258 (צילום: חטיבת דובר המשטרה) (צילום: חטיבת דובר המשטרה)
קריסה בכביש 258(צילום: חטיבת דובר המשטרה)

שיטפון בנחל הבשור (צילום: חטיבת דובר המשטרה) (צילום: חטיבת דובר המשטרה)
שיטפון בנחל הבשור(צילום: חטיבת דובר המשטרה)

חילוץ מכונית בסכר בית זית (צילום: רועי מזרחי) (צילום: רועי מזרחי)
חילוץ מכונית בסכר בית זית(צילום: רועי מזרחי)

אף שהחורף עדיין בעיצומו, באזורים רבים בארץ כבר ירדה כמות המשקעים לשנה שלמה. בירושלים ירדו במהלך הסערה האחרונה 96 מ"מ, שהסתכמו מאז תחילת החורף ב-563 מ"מ (105% מהכמות השנתית). בערד ירדו 54 מ"מ בימים האחרונים ו-172 מאז תחילת השנה (133% מהכמות השנתית). בתל אביב הביאה המערכת החולפת 42 מ"מ של גשם (587 מ"מ מתחילת החורף ו-101% מהממוצע השנתי).

 

בבית דגן שבשפלה נמדדו 43 מ"מ בימים האחרונים (635 מתחילת העונה ו-121% מהממוצע השנתי). במרחביה שבעמק יזרעאל ירדו 46 מ"מ במערכת האחרונה, ובסך 498 מ"מ מתחילת החורף (107% מהממוצע השנתי).

 

המאוכזבת, אם אפשר לקרוא לה כך, היא אילת. רק 0.3 מ"מ של גשם ירדו בימים האחרונים בנקודה הדרומית בארץ, ו-8 מ"מ מתחילת העונה - 36% מהממוצע השנתי. 

 

בשירות המטאורולוגי אומרים כי במערכת החורפית שחלפה נרשמה הפעם השנייה השנה שבה שלג יורד בגובה נמוך יחסית של 70 מטרים בלבד מעל לפני הים כמו בעמק החולה או בקיבוץ כפר גלעדי בגובה של 350 מטרים מעל פני הים. מקרה שכזה התרחש לאחרונה רק בחורף 1950. בגליל העליון ובגולן הגיע עומק השלג באירוע ל-25-15 ס"מ, ובחרמון נוסף השלג שירד לשכבת השלג שהייתה קיימת שם קודם לכן, כך שעומק השלג בחלקים הגבוהים של ההר מגיע ליותר משני מטרים.

  

העיר העתיקה בלבן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
העיר העתיקה בלבן(צילום: AFP)

שלג בדלתון (צילום: אלעד כהן) (צילום: אלעד כהן)
שלג בדלתון(צילום: אלעד כהן)

ירושלים מושלגת (צילום: getty images) (צילום: getty images)
ירושלים מושלגת(צילום: getty images)

מרום גולן וברקע החרמון (צילום: אילן ארד lowshot.com) (צילום: אילן ארד lowshot.com)
מרום גולן וברקע החרמון(צילום: אילן ארד lowshot.com)

בירושלים הגיע עומק השלג באירוע ל-25-20 ס"מ ובגוש עציון לכ-30 ס"מ. בנגב ובגליל התחתון הגיע עומק השלג ל-10-5 ס"מ. בירושלים זהו החורף השלישי ברציפות עם אירוע שלג משמעותי (עומק שלג של 15-10 ס"מ ויותר). הפעם האחרונה שבה נרשם רצף שכזה הייתה בסוף שנות ה-40 (בין 1947 ל-1950).

 

מידות החום החזויות להלילה ולהמשך היום: קריית שמונה 15-2, קצרין 13-0, צפת 11-0, טבריה 17-3, נצרת 15-3, חיפה 16-4, תל אביב 17-5, ירושלים 12-1, אשקלון 16-6, עין גדי 18-8, באר שבע 15-2, ערד 13-2, מצפה רמון 12-1 ובאילת 21-8.

 

היום, יום ראשון, תחול עלייה ניכרת במידות החום. הרוח תנשב בעוצמה של 30 קמ"ש לכל היותר. הים יהיה גבה גלים וגובה הגלים יגיע ל-250 ס"מ לכל היותר. ביום שני תחול התחממות נוספת וירידה בלחות. יהיה חם מהרגיל לעונה והרוח תתחזק. ייתכנו משבים של 55 קמ"ש. אחר הצהריים ייתכן טפטוף. הים יהיה גלי וגובה הגלים יגיע למטר אחד לכל היותר.  

 

בשלישי יתחזקו הרוחות וייתכן אובך. יירדו גשמים מקומיים. קיים חשש קל לשיטפונות בנחלי המזרח והדרום. עד הצהריים יעלו הטמפרטורות ולאחר מכן תחול ירידה במידות החום ועלייה בלחות. גשם יתחיל לרדת במרכז הארץ ובדרומה ובלילה גם בצפון הארץ. לקראת רביעי יתחזק הגשם בצפון הארץ. הים ייעשה גבה גלים וגובהם יגיע לשני מטרים לכל היותר.

ברביעי תחול ירידה ניכרת במידות החום וגשם יירד בצפון הארץ. במרכז הארץ יירד גשם מקומי ובדרום ייתכן גשם מקומי וקל. הים יהיה גבה גלים וגובהם יגיע לשני מטרים וחצי.

 

הסופה תרמה גם למשק המים. מרשות המים נמסר כי מפלס הכנרת עלה ביממה האחרונה בשלושה ס"מ ומתחילת המערכת ב-11 ס"מ. המפלס עומד על 212.25- מטר ועלה מתחילת העונה ב-62 ס"מ. ברשות המים אמרו כי כמויות משקעים גבוהות יחסית ירדו בעיקר בהרי המרכז והנגב.

 

הסוף של המערכת החורפית סיפק בשבת מראות דרמטיים של לוחמי יחידת החילוץ של חיל האוויר ומתנדבי המשטרה שהצילו שני נהגים שנתקעו בנחל הבשור. במקביל, תושבי עין גדי היו נצורים בבתיהם יומיים ברציפות בעקבות השיטפונות של נחלי האזור וסגירת כביש 90 לתנועה. גם תושבי נאות הכיכר ועין תמר נשארו תקועים בבית.


פורסם לראשונה 21/02/2015 22:50

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומר גר
נחל צין מוצף
צילום: עומר גר
צילום: חטיבת דובר המשטרה
נחל הבשור שוצף
צילום: חטיבת דובר המשטרה
מומלצים