שתף קטע נבחר

בדיקה: כך קיצצו חברות האשראי את ההטבות

בלי ששמנו לב: בתוך 5 חודשים שינו 3 חברות כרטיסי אשראי את תוכניות ההטבות שהן מציעות למחזיקים בכרטיס. מי הגדילה ב-140% את הסכום שמזכה בהטבות, מי העלתה את הסכום המינימלי לקבלת ההטבה הראשונה ומי שינתה את ההטבות למחזיקי כרטיס עסקי?

מה נשתנה בהטבות חברות האשראי? מבלי ששמנו יותר מדי לב, במהלך החודשים האחרונים ביצעו חברות כרטיסי האשראי, לא מעט שינויים בתוכנית ההטבות שלהן.

 

 

ברוב המקרים הלקוחות יצטרכו להוציא סכומי כסף יותר גבוהים באמצעות כרטיסי האשראי, כדי ליהנות מההטבות. א לא די בכך הרי חברות האשראי גם צמצמו חלק מההטבות.

 

אחרי שחיסלו את שיטת הנקודות ומחקו מאות מיליוני כוכבים שהיו ברשות לקוחותיהם, כפי שחשפנו בזמנו ב ynet, בחברות האשראי החליטו לבצע שינויים גם בתוכנית ההטבות ה"חדשה".

 

הראשונה בסבב הזה הייתה לאומי קארד, שלפני 5 חודשים שינתה את תנאי הסף לקבלת "פינוקים". במקום שימוש בכרטיס בסכום של 1,500 שקל כדי לקבל "פינוק", נדרשים כיום 2,000 שקל לכל פינוק. או במילים אחרות, כדי ליהנות מ-4 פינוקים בחודש צריך להגדיל את ההוצאה החודשית ב-2,000 שקל, בהשוואה לעבר.

 

בחברת ישראכרט לא המתינו הרבה, ובתחילת פברואר שינו את סכום המינימום הנדרש לקבלת "הטבת פרימיום" ל-1,500 שקל. לכאורה, מדובר בסכום נמוך מההוצאה שנדרשה עד כה – 2,500 שקל. ואולם, בעוד שאותם 2,500 שקל זיכו את בעל הכרטיס ב-4 הטבות פרימיום, הרי שכעת נדרש הלקוח להוציא סכום של 6,000 שקל כדי ליהנות מאותו מספר הטבות. או במילים אחרות - זינוק של 140% בסכום המזכה בהטבה. בישראכרט הסבירו כי המהלך יאפשר ליותר אנשים להגיע להטבת פרימיום.

 

מי שדווקא ביטלה את דרישת השימוש בכרטיס בסכום מינימלי כתנאי לקבל הטבת 1+1 (באטרקציות והצגות ילדים) היא חברת כאל, שהסירה מהתקנון שלה את הדרישה לשימוש בסכום של 1,500 שקל, כפי שהיה נהוג עד לאחרונה. לפחות כרגע ניתן ליהנות מהטבות ללא תנאי.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
 

יש לציין כי מגוון ההטבות הקיים בישראכרט ולאומי קארד גבוה, לפחות כרגע, מזה הקיים בכאל. גם האפליקציות של 2 החברות המתחרות, הייעודיות לתחום ההטבות, נחשבות מתקדמות וידידותיות יותר.

 


הטבות חברות האשראי - פברואר 2015

הטבות חברות האשראי - פברואר 2015
  פרימיום בישראכרט פינוק בלאומי קארד כאל
מהי ההטבה? הטבה של ישראכרט מעבר להטבות הרגילות, למי שמוציא סכומים גבוהים יותר הטבות ללקוחות לאומי קארד מעבר להטבות הרגילות, למי שמוציא סכומים גבוהים יותר הטבות ללא רף שימוש מינימלי
סרטים הטבת 1+1 לסרט ביס פלאנט או ברשת הקולנוע רב חן הטבת 1+1 לכרטיס בסינמה סיטי ובגלובוס מקס  
מופעים והצגות כרטיסים מוזלים בבית ליסין, בתיאטרון אורנה פורת, תיאטרון ב"ש ותיאטרון חיפה הטבת 1+1 לכרטיס למופעים כמו קרקס מדראנו, מאדאם בטרפליי, נסיך מצרים ומיומנה הטבת 1+1 על הצגות ילדים כמו נסיך מצרים, הרפתקה בממלכת הצעצועים, אדרבה – מיומנה לילדים, קרקס מדראנו
מסעדות מחירים מיוחדים לארוחת בוקר בקפה גרג, ולארוחה זוגית במוזס הטבת 1+1 לארוחת בוקר במסעדות כמו קפה הלל וקפה נטו  
אטרקציות הטבת 1+1 למקומות כמו עיר המלכים, סופרלנד, נחשונית, כרטיס מוזל לספארי, כניסה בחינם למוזיאון תל אביב ולרשת גרייט שייפ הטבת 1+1 לכרטיס לאטרקציות כמו מכון גו אקטיב, מיני ישראל, מוזיאון המרציפן בכפר תבור, מוזיאון הילדים בחולון, חמי געש, חמי יואב, הלונה פארק הטבת 1+1 על אטרקציות ברחבי הארץ כמו הסופרלנד, עיר המלכים באילת, הלונה פארק
 

עוצרים בדרך לחו"ל

שינוי נוסף חל גם בהטבות שמעניקות חברות האשראי בכרטיסים העסקיים שהן מנפיקות. מחזיקי הכרטיס העסקי של כאל, שנהנו עד כה מכניסה חינם לטרקלין ה-VIP של דן בנתב"ג, ייאלצו להסתפק החל מחודש אפריל באחת מ-4 הטבות בבתי העסק הנמצאים בטרמינל: ספר לטיסה בסטימצקי, פיצה אישית ושתייה בפיצה האט, כריך ושתייה בקפה ג'ו, או מנה ושתייה בפריים סושי ונודלס בר.

 

בכאל מסבירים כי לקוחות שמחזיקים בכרטיס העסקי וטסו לחו"ל עם חברים או בני משפחה, לא יכלו לממש את ההטבה עם חבריהם, וכי השינוי נועד לענות על צורך שנוצר.

 

בהקשר זה יש לציין כי בחודש שעבר הודיעה לאומי קארד למחזיקי הכרטיס העסקי שלה, כי מעתה תוגבל הכניסה חינם לטרקלין לפעם אחת בחודש, בהשוואה לכניסות ללא הגבלה לטרקלין עד כה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים