שתף קטע נבחר

חוקי חירום, עכשיו: תוכנית הדיור של כחלון

ראשי מפלגת כולנו מתחייבים ל"צמצום פערים אמיתי" ומציעים חוקי חירום לטיפול במשבר הדיור. "השינוי יורגש תוך שנה", מבטיח כחלון. גלנט הזהיר: מי רוצה לחיות במדינה שבה מנקה מרוויח שכר מינימום, ובקומה 20 יושב מנכ"ל שמרוויח פי 100 ממנו? צפו בראיון המשותף באולפן ynet

 
משה כחלון: "אנחנו במצב חירום בנושא הדיור שזה דבר שצריך להכריז עליו. אנחנו הגענו למצב שעל מנת לרכוש דירה צריך 150 משכורות. לפני 6-7 שנים זה היה 80 משכורות עד מאה. על מנת לעצור את הדימום הזה צריך חוקי חירום לשלוש ארבע שנים כדי לעצור את זה, להוביל לקיצור תהליכים, הפרשות מסיביות. טיפול חזק בהיצעים יאפשר את עצירת העלייה ולאחר מכן להוריד. המצב כיום חמור. זה לא טיפול שוטף ולא טיפול רגיל וצריך לעצור את כל השיווקים הפיקטיביים האלה. בשנה שעברה שווקו 100,000 דירות, נמסרו במפתחות רק 7,300 כשחסר לנו מעל 150,000 יחידות. אני מצפה מהמנהיגים להכריז על מצב חירום, בנוסף לזה שהם נכשלו בשנים האחרונות. אפשר תוך שנה להרגיש את השינוי. ברגע שנסיר את החסמים, יש 250 אלף דירות מתוכננות. במקום להתחיל לחפש עכשיו מה להפשיר, יש לנו כבר מתוכנן, וצריך להסיר את החסמים בתחום ההיתרים, בתחום התשתיות. כשאני אהיה שר אוצר ואוכל לקחת אלי את המתש"ים ואת התיכנון, כל הרגולציה הזאת תהיה תחת שר אחד. אפשר יהיה לקדם את זה".
 
אלי אללוף: "מעמד הביניים בחלקו יורד לכיוון העוני וכשנכנסים לשם לא יוצאים. משבר הדיור מטורף. האבטלה אמנם נמוכה במרכז הארץ, אבל הפריפריה סובלת מאוד. העוני זה לא רק פרמטר כלכלי, זה גם חברתי, גם חינוכי. יש למדינה כלים. למשל במשבר של כיל, יש למדינה מניות זהב ואפשר למנוע את הפיטורים. כנ"ל במגבות ארד. אם שר הכלכלה היה מטפל בזה היה אפשר למנוע".
 
יואב גלנט: "המערכה בעזה ערכה 50 יום. שילמנו שם מחירים כבדים, לצערי איבדנו 70 לוחמים וגם המחירים הכלכליים היו כבדים, ובסוף זה הסתיים בתוצאה לא איכותית. ישבנו - החמאס ואנחנו - כשווים מול שוויים במצרים, בתיווך אמריקני. לא כך מדינה שחזקה פי אלף מארגון טרור צריכה לסיים אירוע. מה אומרים היום לציבור? או שצריך לעשות את מה שעשינו בצוק איתן, שלדעת כל הציבור היה לא מוצלח, או לחלופין לכבוש את עזה ולשלם מחירים כבדים, זו זריית חול בעיניים. זה רחוק מהאמת. זה פיתרון של אנשים ששואפים לתיקו ולא עובדים יצירתי. לדוגמא בעופרת יצוקה, כשהייתי אלוף פיקוד ופיקדתי על המבצע, ולא הייתה לנו כיפת ברזל, כאשר אחרי חמישה ימים ירי הרקטות היה בלתי נסבל, נכנסנו פנימה אל פאתי השטח הבנוי, הסטנו את הלחימה אל עבר הכוחות ולא אל עבר האזרחים, וירי הרקטות פסק. עשינו את זה בחצי זמן. אם אנחנו נידרש למלחמה בעזה, מי אנחנו רוצים שינהל אותה? מי שהביא לכל היותר תיקו או מי שיודע לנצח?".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
ראשי כולנו. מתריעים
צילום: ירון ברנר
מומלצים