שתף קטע נבחר

בנו נפצע קשה במרתון: למה לא דחו בשבוע?

90 טופלו במהלך מרתון ת"א, חמישה נפגעו קשה - והמספר עוד עלול היה להיות גבוה יותר אם המרוץ לא היה מופסק. "סיימנו ובאנו לקבל אינפוזיה", סיפרו כמה מהרצים. "טוב שהמרוץ הופסק, בעבר נפלו כאן כמו זבובים". משפחתו של הרץ שמת במרתון לפני שנתיים: "לא הפיקו לקחים"

יותר מ-90 ממשתתפי המרתון בתל אביב נזקקו לטיפול רפואי עקב עומס חום כבד, והמרתון הופסק מוקדם מהצפוי עקב העלייה בטמפרטורות שהגיעו ל-28 מעלות. חמישה מהנפגעים פונו לבית החולים איכילוב במצב קשה, רץ אחר שאף הוא נפגע קשה פונו לבילינסון. "היה ממש קשה לקראת הסוף בגלל החום, סיימנו ובאנו לקבל אינפוזיה", סיפרו חלק מהרצים. "לפני שנתיים אנשים נפלו כמו זבובים על הרצפה בגלל החום", אמרו אחרים.

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

35 אלף רצים השתתפו בארוע, בהם 1,200 רצים מחו"ל וכ-20 רצים מקצועיים. בעיריית תל אביב טענו כי הטמפרטורות לא היו גבוהות, אך הרצים האחרונים התבקשו להמשיך בהליכה על מנת לשמור על בטיחותם. "באופן יחסי לשנים הקודמות חלה ירידה במספר הרצים שנזקקו לטיפול רפואי", הסבירו בעירייה.

 

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

טיפול בנפגעים במרוץ (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
טיפול בנפגעים במרוץ(צילום: עידו ארז)

למרות זאת הודיע משרד הבריאות כי יפתח בבדיקת תנאי המרוץ. בכוונת אנשי המשרד לבדוק יחד עם משרד הספורט אם  מארגני המרוץ היו צריכים לדחות אותו או להודיע על הפסקתו כבר עם הגעת הנפגעים הראשונים. עוד נמסר ממשרד הבריאות: "המשרד גיבש נהלים והנחיות לקיום המרתון. נבחן את נסיבות המקרים ונגבש את צעדנו בהתאם".

 

"היה הכרחי להפסיק את המרתון"

בבית החולים איכילוב נמצאים בני משפחות שניים מהפצועים הקשה מהמרתון. אביו של אחד מהם סיפר כי בנו - נשוי ואב לשניים בן 40 - רץ בעבר מרתון בפריז והפעם השתתף בריצת חצי המרתון - 21 ק"מ. "הוא רץ כבר שנים ביקשתי ממנו שלא ייצא, אבל הוא אמר שיהיה בסדר. הוא כרגע בהנשמה. אני חושב שכשיודעים שיהיה מצב כזה אז אפשר לדחות את המרתון לשבוע הבא. איזה אסון היה נגרם אם היו דוחים את זה? זה כל פעם קורה". 

 (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
(צילום: אורן אהרוני)
 

אביב, תושב תל מונד שרץ במקצה המלא שאורכו 42 קילומטרים, סיפר כי "בשלוש השעות הראשונות היה מזג אוויר מעולה והיה תענוג. בשעה האחרונה היה חם מאוד". לפיכך לדבריו "זו החלטה נכונה להפסיק. אני זוכר את המראות מהמרתון לפני שנתיים, שאנשים נפלו כמו זבובים על הרצפה בגלל החום, אז אם הגיעו למצב של חשש בגלל החום - עדיף ככה".

 

עבור גיל אריה מנתניה היה זה המרוץ השביעי: "אני חושב שההחלטה להקדים את ההזנקה בבוקר הייתה נכונה. היו הרבה נקודות מים, אמבולסים וחובשים לאורך המקצה. החום היה קשה לקראת הסוף, אבל אנשים צריכים גם להיות מודעים לעצמם ולמצבם. בסוף המארגנים החליטו לא לקחת סיכון וזה עדיף".

 

אפרת ויונתן רצו במקצה עשרת הקילומטרים ואמרו כי "היה קשה ממש לקראת הסוף בגלל החום. הקדימו את כל המקצים אבל לדעתנו היה צריך להקדים יותר". בסיום הריצה, לדבריהם, "באנו לקבל אינפוזיה. היה צריך להפסיק את המרתון, זה הכרחי בחום כזה, פשוט אין ברירה. אין סיכוי כרגע לעבור את המרתון הזה בשלום".

 

קרובי משפחתו של מיכאל מיכאלוביץ', שמת במרתון תל-אביב לפני שנתיים, נדהמו לגלות ששוב נפגעו קשה רצים. "לא הפיקו לקחים", אמר חמו של מיכאלוביץ' ז"ל דני עזרא. "מרוץ בתנאי חום כאלה זה פשוט משחק בחיי אדם. אני פשוט לא מאמין שלא הופקו הלקחים".

 

מיכאלוביץ', לוחם ביחידת עוקץ, נפטר לאחר שסיים את המרוץ שהתקיים לפני שנתיים בתנאי חום קשים. הוא הותיר אחריו אישה וילד, כיום בן שנתיים. "מדי יום אני מקבל תחזית למזג האוויר בגלל מקצועי כחקלאי. מדוע המארגנים לא דחו את המרוץ בשבוע? הם לא עושים את זה כי מדובר כאן בהפסדים כספיים. במקרה שלנו זה הרס משפחה, ילד ואישה שנשארו בלי אבא ובעל".

 

איתי גל ואורן אהרוני השתתפו בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
90 משתתפים נזקקו לטיפול
צילום: עידו ארז
מומלצים