שתף קטע נבחר

עד לא ידעה: מבדק אוזני ההמן הגדול

המילויים ביזאריים, הבצק חמאתי מדי וכמויות הסוכר המוגזמות כמעט גרמו לה להרעלה. כוהנת הקונדיטוריה רוני ונציה שרדה בקושי את התחקיר למבדק פורים השנתי וכמעט הפכה בעצמה לאוזן המן. לבסוף היא הצליחה לבחור, מתוך עשרות משלוחי המנות שדגמה, את 8 אוזני ההמן הטובות בישראל

לקראת פורים הובאו לביתי מכל קצוות הארץ מארזים מושקעים ויפים של אוזני המן. רובם התבססו על בצק חמאה נימוח, עשיר ופריך שקרוי סבלה בצרפתית ("pâte sablée ", ובעברית - בצק במרקם חולי), כשהיו גם אוזניים שהתבססו על בצק שקדים רך, כולן בעבודת יד.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

במילויים, לצד המסורתיים - פרג, תמרים ואגוזים - התוודעתי גם לאוזניים חדשניות ומסקרנות, לפעמים מעולות ולפעמים ביזאריות, מוגזמות ומוזרות, נניח עם מלבי, אלפחורס ופאי תפוחים.

 

השימוש בחומרי גלם איכותיים בלט ברבות מהאוזניים, מלבד במילויי השוקולד. לרוב האוזניים שהיו אמורות להיות ממולאות בו, התגנב קרם אגוזי לוז בסגנון נוטלה במקום שוקולד מריר משובח והתוצאה בהתאם - מתוקה הרבה יותר מדי. חטא נוסף של רבות מהקונדיטוריות היה הטעם החמאתי והגס מדי של האוזניים וכן כמויות הסוכר המופרזות. לא סתם אומרים שיותר זה יותר - עודף מתיקות ושומן רק קלקל לרבות מהן.

 

מתוך מבחר אוזני ההמן שמקורו בעשרות קונדיטוריות שבדקתי בשבועות האחרונים, בחרתי את 8 המאפיות והפטיסריות שמגישות את אוזני ההמן הטובות ביותר. הרי הן לפניכן:

 

המנצחות. לחמים (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
המנצחות. לחמים(צילום: דניאל לילה)

 

1. לחמים

הנימוקים: בצק מצוין, דק ועדין. מילוי פרג מצדו עשיר אך לא מתוק מדי – מהיחידים שלא חטאו בכך. הפרופורציה בין המילוי לבצק גם היא מצוינת. בקיצור - אהבתי מאד.

 

עוד במבחר: אוזני המן במילויי מרציפן, תמרים ואגוזים, שוקולד, פטיסייר ושוקולד צ'יפס ואוזני המון מלוחות (!).

 

מומלץ: אוזן המן במלית מרציפן, הודות לטעם וגם למראה המקורי של כדור מרציפן אמיתי ואיכותי בלב האוזן, עם פינות בצק מעוגלות ולא זוויתיות כמקובל. אוזן מלוחה במילוי תפוחי אדמה ועשבי תיבול גם התגלתה כהברקה, עם בצק דקיק ופריך כמו של בורקיטס של פעם (רק דק יותר), מצופה בשומשום וקצח עם הרבה מילוי.

 

לחמים. החשמונאים 99 (אגב - פתוח 24 שעות בצרפות מלבד בשישי ושבת) ; הכרמל 11 (שוק הכרמל) ; שוק נמל, תל אביב. כשר

 

2. בייקרי

הנימוקים: אוזני ההמן של רשת הפטיסריות מבית היוצר של מסעדת הבראסרי התגלו כמעולות, בוטיקיות משהו, חמודות וקטנות מאד. הבצק פריך, טעים מאד ודקיק ומלית הפרג מקורית עם מרקם צמיגי ומיוחד (צ'ואי, כמו שקוראים לזה באנגלית). פרופורציה מצוינת בין הבצק למלית כשהאוזניים יפות ואסתטיות.

 

עוד במבחר: אוזני המן במילוי אגוזים וקינמון. מלית עשירה ומצוינת.

 

בייקרי. אבן גבירול 72 (כיכר רבין), וייצמן 67 (כיכר המדינה) ויד חרוצים 13, תל אביב

 

 (צילום: עידית בן עוליאל) (צילום: עידית בן עוליאל)
(צילום: עידית בן עוליאל)

 

3. קונדיטוריית דלאל

הנימוקים: בצק החמאה של האוזניים כאן פריך, דק ומעולה (אולי הטוב שבמבדק!) - מהסוג שנמס בפה, לא נימוח מדי ולא פריך מדי. הגודל יפה והלוק מושלם ואחיד. מלית פרג מצוינת הגם שיכלה לטעמי להיות מתוקה פחות.

 

עוד במבחר: מלית קרם שוקולד, קרם פיסטוק ודובדבן אמרנה, אספרסו ושוקולד חלב.

 

מומלץ: קרם פיסטוק ודובדבן אמרנה מלית מפתיעה ומקורית של קרם פיסטוק ירקרק שמשתלב נפלא בצבע וגם בטעם עם חמיצותו הקלה של דובדבן האמרנה הסגלגל הטבול בליקר שממתן את מתיקות הקרם. אוזן המן במילוי השוקולד הייתה הטובה ביותר בסוגה ומהיחידות שניחנו בטעם שוקולד משובח.

 

קונדיטוריית דלאל. כל ישראל חברים 7 (נווה צדק), תל אביב

 

 (צילום: מאיר כהן) (צילום: מאיר כהן)
(צילום: מאיר כהן)

 

4. מתוקה

הנימוקים: אוזן המן "פרג-פרג" היתה מעולה - הבצק רך ונימוח, מנוקד בגרגירי פרג שלמים שהעניקו קראנצ'יות ומראה נעים ומיוחד. המלית הייתה טעימה מאד. בקיצור - בדיוק כמו שצריך!

 

עוד במבחר: ברשת הקונדיטוריות יצאו השנה עם סדרה חדשה, "חצי חצי" שמה, שניחנה בצבעי פסטל עדינים ובמליות מיוחדות. כל האוזניים בסדרה קטנות וחמודות, במילויי שוקולד פאדג', תמרים ואגוזים, פטל-פיסטוק, תפוז-ג'ינג'ר בבצק כתום, בננה-אגוזי פקאן, פרג-קוקוס בבצק קקאו בהיר ועוד.

 

מומלץ: אוזן המן במילוי תפוז-ג'ינג'ר בצבע כתום. מעניין ומקורי, כשבבצק המכיל כורכום מענג רמז דק של ג'ינג'ר. אוזן ההמן הטבעונית במילוי תמרים הייתה סבירה - לא טעימה כמו אוזן המן רגילה, אבל עושה את העבודה.

 

מתוקה. להשיג ברשת הקונדיטוריות

 

 (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)

 

5. פטיסריית ביסקוטי

הנימוקים: פטיסרייה שלא הכרתי והפתיעה לטובה עם אוזן המן במילוי פרג והדרים. הבצק עבה, מעט רך ונימוח מדי, אבל טעים. המילוי היה יוצא דופן - קליפות הדרים ופרג – אחד הטובים במבדק. האוזניים קטנות ואחידות.

 

עוד במבחר: תמרים ותבלינים (שהיה לא מוצלח במיוחד), חלבה ופיסטוקים וכן אגוזים בקרמל.

 

מומלץ: אגוזים בקרמל - מילוי מעודן ויוקרתי של אגוזים בקרמל שמזכיר את הפאי שוויצרי מפורסם אנגרדינר. יופי של יציאה!

 

ביסקוטי. הירקון 67, בני ברק

 

 (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)

 

6. שרון & רנה

הנימוקים: המאפייה הבוטיקית הזו מנפקת אוזניים קטנות בטעם ביתי שניכר היה שהוכנו בתשומת לב רבה. אוזני ההמן במילוי הפרג היו קטנות והתבססו על בצק שקדים פריך ודק שנוקד בגרגירי פרג שלמים. מילוי הפרג היה יותר מסביר, הגם שמעט מתוק מדי.

 

עוד במבחר: פרג, תמרים, ממרח לוטוס, מלבי, שוקולד אגוזים וחלבה. הבצק באוזניים אלו חמאתי מאד, לטעמי - מדי.

 

שרון ורנה. המלאכה 4, ראש העין

 

7. לחם ארז

הנימוקים: אוזני המן בגודל רגיל, כמעט גדול. בצק הסבלה הכיל שקדים והיה פריך ועשיר, הגם שעבה מדי. המלית מצדה טעימה מאוד - בלי חוכמות, מסורתית ומוצלחת. בסך הכל טוב מאד.

 

עוד במבחר: חלבה, שוקולד-נוגט ותמרים.

 

מומלץ: מילוי תמרים

 

לחם ארז. להשיג ברשת המאפיות

 

8. רולדין

הנימוקים: רולדין הפכה בשנים האחרונות לקרקס של טעמים וחבל. רוב המילויים שטעמנו היו ביזאריים ולא טעימים, אך לשמחתי, הופעתי לגלות שדווקא אוזן ההמן המסורתית והרגילה במילוי פרג - גדולה, עם בצק ומילוי נהדרים - עושה את העבודה ולמעלה מכך. לא מתוקה מדי, לא חמאתית מדי. דוז פואה.

 

עוד במבחר: אגוזים בקרמל, פרג, פאי תפוחים, תמרים, תמרים-מסאלה, באונטי שוקולד. ומצופים בשוקולד במילוי שוקולד וקישוטי זהב.

 

רולדין. להשיג ברשת הקונדיטוריות

 

צל"שים: עוד 4 אוזני המן מומלצות

מסעדת יפו תל אביב (ת"א) - אוזני ההמן שמגישים במסעדת "יפו תל אביב" של חיים כהן, עליהם אמונה הקונדיטורית טלי יקותיאל, לא נמכרות בנפרד (רק בהזמנה מראש ואם מבקשים יפה), ועדיין - הן ראויות לציון ושבח. מדובר באוזניים שהן כמעט תכשיטים, מיניאטוריות ומקסימות במראה שלהן. מלית הפרג מצוינת והאוזניים – שנראות כמו עבודת מחשבת - נבלעות בבת אחת.

 

רביבה וסיליה (תל אביב ורמת השרון) - אוזני ההמן של הקונדיטוריה המפורסמת נהדרות - מהטובות שטעמנו. אלו ששוות אזכור מיוחד הן דווקא משולשי המרציפן המושקעים שמצופים בשוקולד איכותי, וריאציה ממזרית ונטולת גלוטן למאפה האהוב שמכינה עבור המקום השוקולטיירית אורה שביט ממושב תמרת.

 

 (צילום: אבנר חג'בי)
(צילום: אבנר חג'בי)

 

שמו (רשת קונדיטוריות): אוזני ההמן במילוי פרג שהכינו מבצק שמרים נהדרות - מומלצות לחובבי הז'אנר.


טאטי (יהוד וגבעתיים):
אוזני המן במילוי גבינת ריקוטה מתוקה היו מצוינות. שילוב חדשני שלשם שינוי גם טעים מאוד, קליל ולא כבד.

 

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תום להט
דלאל. במקום השלישי
צילום: תום להט
מומלצים