שתף קטע נבחר

חלום עליכם: אבירים וכבאים באונקולוגית

הילדים המטופלים ברמב"ם לא ישכחו את הפורים הזה. עמותת "שמחה לילד" חיפשה אותם והפגישה אותם עם הגיבורים שלהם: טל בן ה-6 הוכתר לאביר, חליל קיבל דרגות של שוטר, ומחמוד הפך לכמה רגעים לכבאי אמיתי. צפו

טל יערי, בן 6.5 ממושב שבי ציון, לא ישכח את היום הזה מהר כל כך. הצוות במחלקה האונקולוגית בבית החולים לילדים "רות" ברמב"ם הבחין שבכל פעם שהוא מגיע למחלקה הוא מביא אתו חרבות של אבירים וכלי נשק אחרים שעוזרים לו להתמודד עם הטיפולים הקשים. הבוקר (א'), לפני טיפול נוסף, החליטו בבית החולים להגשים לו חלום: אחרי שקיבל תחפושת אביר וחרב חדשה המתינו לו במחלקה זוג אבירים אמיתיים - מיכאל בריטבסקי ואמיר בוגנוב - ועמם הגבירה דרינה פריבלקו, מ"קבוצת אבירי חיפה".

 

תואר אבירות לטל יערי משבי ציון (צילום: מוחמד שינאווי) (צילום: מוחמד שינאווי)
תואר אבירות לטל יערי משבי ציון(צילום: מוחמד שינאווי)

מוחמד שמלולי בן ה-4 עם כבאי מחוז חיפה (צילום: מוחמד שינאווי) (צילום: מוחמד שינאווי)
מוחמד שמלולי בן ה-4 עם כבאי מחוז חיפה(צילום: מוחמד שינאווי)

החיוך שהתפשט על פניו האיר את החדר שעה ארוכה. הם הכתירו אותו לאביר, החליפו את חרב המשחק שלו בחרב אמיתית, אפשרו לו להכות בהם ושיחקו אתו שעה ארוכה, לשמחתו הרבה ולשמחת הילדים האחרים במחלקה.

 

ג'ון הג'יהאדיסט ובקבוקי שרה. מצעד התחפושות  

 

זה היה אחד השיאים בפרויקט לכבוד פורים שיזמו חברי עמותת "שמחה לילד" הפועלים בבתי חולים בכל רחבי הארץ. "אנחנו רוצים להראות שכל הילדים, לא משנה אם הם חולים או בריאים, הם ילדים רגילים בעלי יכולת וכוחות, ואת הכוחות האלה הם מוצאים בעצמם", מסביר רעי גודיס, מנהל סניף צפון של העמותה, שערכה היום את מסיבת הפורים לילדי בית החולים. "חשבנו לקחת את הילדים שאנחנו מכירים כאן ביום-יום ולהפוך אותם ליום אחד לגיבורים. כל אחד לקח את החלום שלו, התחפש לגיבור שהוא רוצה להיות. ביום-יום אנחנו רואים כמה הם באמת גיבורים".

 

ילדים נוספים המאושפזים כתוצאה ממחלות קשות וכרוניות קיבלו היום את ההזדמנות להתחפש לדמויות החביבות עליהם – בתחפושות שתרמה רשת "עידן 2000" – ולהיפגש עם המודלים לחיקוי. חליל סבאח, בן 6 משפרעם, מאושפז במחלקה האונקולוגית זה שבעה חודשים. היום, אחרי שאופר בדמות אריה, הוא לבש תחפושת של שוטר, ובאחת הפינות השקטות במחלקה פגש את השוטר רס"ר אדהם ספייה, המשרת כשוטר בבית החולים. רס"ר ספייה העניק לחליל הנרגש דרגות וכובע, ושוחח עם הוריו ועודד גם אותם.

 

"מאז שהוא היה ילד קטן אמרתי לחליל ששוטר זו דמות של אדם חזק, לא מפחיד, שבא לעזור לנו", אמר אביו מרוואן, שהתרגש אף הוא. "אני מאמין שמכאן הוא לקח את זה. הוא רוצה להיות שוטר, לעזור לאנשים ובעיקר לעצמו. זה החינוך שהוא קיבל, יותר קל לו להתמודד".

 

אחמד אסעיד, בן 6 מהיישוב רומנה, מאושפז במחלקה הנפרולוגית. כבר כשהיה בן 3 עבר השתלת כליה. הפעם הוא התחפש לרופא, ובמסדרון המחלקה פגש ברופא הריאות שטיפל בו, ד"ר פאהד חכים. הוא קיבל ממנו את סמל הסטטוס האולטימטיבי – סטטוסקופ, ולאחר ש"בדק" אותו מיהר למחלקה ושם ביקש לבדוק גם את האח הקבוע המטפל בו, מאדי.

 

הבא בתור היה מוחמד שמלולי, בן 4 ממעלה עירון, המאושפז גם הוא במחלקה האונקולוגית. כדי להגשים את חלומו להיות כבאי הגיעה מחלקה שלמה של כבאים וקצינים מתחנות מחוז חיפה. הם הגיעו ברכב כיבוי אדום, באורות מהבהבים וצופרים, העניקו לילד הנרגש כובע כבאים ובובה של בוב הכבאי וסייעו לו להתיז מים בזרנוק.

אחמד אסעיד בן ה-6 מקבל את הסטטוסקופ מד"ר חכים (צילום: מוחמד שינאווי) (צילום: מוחמד שינאווי)
אחמד אסעיד בן ה-6 מקבל את הסטטוסקופ מד"ר חכים(צילום: מוחמד שינאווי)
 

גם אריה, גם שוטר. חליל סבאח עם רס"ר ספייה    (צילום: מוחמד שינאווי) (צילום: מוחמד שינאווי)
גם אריה, גם שוטר. חליל סבאח עם רס"ר ספייה (צילום: מוחמד שינאווי)

"אין אדם, כל שכן כזה שבוחר מקצוע כמו שלנו, שיכול לעמוד מנגד כשיש ילד חולה", אמר להב משנה אורי צ'ובוטרו. "גם הבחורים הכי קשוחים אצלנו התרגשו. אנחנו שמחים וגאים שנפלה בחלקנו ההזדמנות לקחת חלק ביום כזה. אם הצלחנו להעלות חיוך על פניהם – אנחנו שמחים על כך". בהמשך הגיעו הכבאים למחלקות השונות בבית החולים ושימחו את הילדים במקום.

 

מי שהכינה את התחפושת בכוחות עצמה (עם סיוע מבני המשפחה) הייתה נועה, בת 11 מחיפה החולה בסוכרת נעורים. היא החליטה להתחפש לבקבוק של המשקה קולה זירו. "האמת היא שחברה שלי הציעה לי להתחפש לבקבוק של קולה, אבל אמרתי שאסור לי בגלל הסוכרת. לי מותר רק קולה זירו וזה באמת המשקה שאני הכי אוהבת, אז לזה התחפשתי.

 

"רציתי להעביר מסר ולהעלות את המודעות למחלה. אני לוקחת גם את משאבת האינסולין שלי על המותן, לא מסתירה אותה כי אין לי במה להתבייש. גם כחלק מהתחפושת הכינו לי מדבקה גדולה של אי"ל, ארגון ישראלי לסוכרת, שיש על כל מוצר שמותר לנו לאכול".

 

סגנית מנהלת השירות הסוציאלי ברמב"ם, העובדת הסוציאלית עדי פכטר-אלט, מסבירה כי החלק החשוב ביותר בהתמודדות עם מחלה הוא "ההבנה שיש לך את הכלים והכוחות שמאפשרים לראות במחלה אתגר או קושי שניתן להתמודד אתו. בעיני הילדים, הגיבורים הם מודלים שכוחותיהם מאפשרים להם להתמודד עם דברים גדולים מהם. ההזדהות של הילד עם הגיבור בעצם מעצימה את תחושת הכוח שיש לילד להתמודד עם הדברים, ממש כמו אותו הגיבור שהוא מעריץ, ומחזקת אותו בהתמודדות עם המחלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוחמד שינאווי
חליל סבאח בן ה-6 משפרעם עם רס"ר אדהם ספייה
צילום: מוחמד שינאווי
מומלצים