שתף קטע נבחר

בנק ישראל קנה בפברואר כמיליארד דולר

מגבירים את קצב רכישות המט"ח: רכישות הדולרים שביצע בנק ישראל בחודש שעבר הגדילו את יתרות מטבע החוץ של ישראל בכ-650 מיליון דולר לכ-85.3 מיליארד דולר. מאז חידוש ההתערבות במסחר במט"ח, כאמור בחודש אפריל 2013, רכש כבר בנק ישראל במסגרת שתי התוכניות סכום מצטבר של כ- 14.8 מיליארד דולר

בנק ישראל אינו מסתפק בהורדת הריבית האחרונה שביצע במטרה להחליש את השקל מול המטבעות החשובים בעולם, ובמקביל הוא מגביר גם את היקף ההתערבות הישירה שלו במסחר במטבע חוץ.

 

לכתבות נוספות בערוץ כלכלה בארץ :

 

בחודש פברואר רכש הבנק סכום גדול של 1.045 מיליארד דולר, מהם 245 מיליון דולר במסגרת תוכנית הרכישות שנועדה לקזז את ההשפעה של הפקת הגז הטבעי על שער החליפין ("המחלה ההולנדית"). בחודשיים הראשונים של השנה רכש כבר בנק ישראל סכום מצטבר של כ- 1.3 מיליארד דולר, וזאת בהמשך לסכום הגדול במיוחד של קצת יותר מ- 7 מיליארד דולר שנרכש על ידו בשנה החולפת.

 

את רכישות הדולרים מבצע בנק ישראל באמצעות שני מסלולי פעולה מקבילים שמאפשרים לו למעשה לבצע רכישות גם נגד מגמת המסחר בשוק וגם איתה. המסלול לקיזוז השפעת הגז הטבעי הוא למעשה תוכנית שיטתית וארוכת טווח לרכישת דולרים שאמורה להימשך עד שנת 2018. במסגרתה, מודיע הבנק מראש מדי שנה על היקף הרכישות המתוכנן לשנה הבאה, ובשנת 2015 הוא צפוי לרכוש במסגרת זו סכום של 3.1 מיליארד דולר.

 

בנק ישראל, ירושלים (צילום: עטא עוויסאת) (צילום: עטא עוויסאת)
בנק ישראל, ירושלים(צילום: עטא עוויסאת)
 

המפנה: מרץ 2008

המסלול הנוסף הוא ההתערבות הרגילה של בנק ישראל במסחר במטבע חוץ, שאותה הוא חידש בחודש אפריל 2013, אחרי הפסקה של כמעט שנתיים שבהן אפשר הבנק לשער החליפין להתנהל בצורה חופשית. התערבות זו במסחר, שבה החל בנק ישראל כבר בחודש מרץ 2008, נועדה לדברי הבנק לאפשר לו לפעול בשוק מטבע החוץ "במקרה של תנועות חריגות בשער החליפין אשר אינן תואמות את התנאים הכלכליים הבסיסיים, או כאשר שוק המט"ח אינו מתפקד כיאות".

 

מאז חידוש ההתערבות במסחר במט"ח, כאמור בחודש אפריל 2013, רכש כבר בנק ישראל במסגרת שתי התוכניות סכום מצטבר של כ- 14.8 מיליארד דולר.

 

מנתונים שמפרסם היום (ה') בנק ישראל מתברר כי רכישות הדולרים שביצע בחודש שעבר הגדילו את יתרות מטבע החוץ של ישראל בכ- 650 מיליון דולר ובסוף החודש הן הסתכמו בכ- 85.3 מיליארד דולר. מה שפעל בחודש שעבר להקטנת היקף היתרות היו העברות כספים לחו"ל של הממשלה בהיקף של כ- 310 מיליון דולר, ושל המגזר הפרטי בהיקף של כ- 225 מיליון דולר.

 

לעומת זאת, הצגת יתרות המט"ח, המוחזקות בכמה מטבעות זרים, במונחי דולר גרמה הפעם להגדלת היקף היתרות בכ- 140 מיליון דולר.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים