שתף קטע נבחר

מה צריך לדעת לפני שקונים חזייה ראשונה?

רכישת החזייה הראשונה למתבגרת יכולה להיות חוויה מביכה או רגע מעצים בקשר בין אמא ובת. מתי הרגע הנכון לקנות חזייה, וכיצד לבחור את המידה המתאימה?

הילדה הקטנה שלך כבר לא כל כך קטנה, והגיע הרגע לקנות לה חזייה ראשונה. המעמד המרגש עלול להיות מבלבל ולעורר הרבה תהיות ופחדים, בעיקר אם ניקח בחשבון את רכבת ההרים הרגשית המאפיינת ממילא את גיל ההתבגרות.

 

צמיחת החזה היא חלק טבעי ואינטגראלי של המעבר מילדות לנשיות. שינוי גופני זה טומן בחובו גם אתגר נפשי ואישי מורכב, ומלווה לא פעם בתחושות של בושה, אי נוחות, ופגיעה בדימוי העצמי.

 

הרגישות גבוהה יותר בקרב נערות בעלות חזה גדול, שלא תמיד הולם את הפרופורציות הגופניות הכלליות, וקשה, מטבע הדברים להתעלם ממנו. בנוסף, לצמיחת החזה מלווה לא פעם גם אי נוחות גופנית, כגון נטייה לכאבי גב או אי נוחות בעת קיום פעילות ספורטיבית.

 

קראו עוד על גיל ההתבגרות:

שיחת הדבורים והציפורים: לדבר עם מתבגרים על אמצעי מניעה

"אני שונא אתכם"; למה הילד מתהפך בגיל ההתבגרות

בת ה-16 רוצה לישון עם החבר: איך יוצאים מזה?

 

כדי לצלוח את המסע לרכישת חזייה ביעילות מירבית, יצרנו עבורכן מדריך:

 

מתי הזמן הנכון לקנות חזייה ראשונה?

בחירת העיתוי המתאים לרכישת חזייה ראשונה לנערה מתבגרת הוא עניין אינדיבידואלי, התלוי בכמה גורמים. ראשית, יש להתייחס לגדילת החזה והאם יש צורך ממשי בחזייה שתעניק לו תמיכה, בנוסף, יש להתייחס למוטיבציה של הנערה.

 

ישנם מקרים בהם מתחילה צמיחת החזה כבר בגיל 9-8, ובמקרים אחרים הנערה מתחילה להתפתח רק בגיל 15. כאשר מדובר במתבגרת צעירה מאוד, קיים חסם פסיכולוגי, כמו גם היעדר מודעות לחשיבותה של החזייה. בגיל מאוחר יותר, קיימת נכונות, פתיחות ואפילו התלהבות לבצע את רכישת החזייה.

 

במקרה שהנערה לא מעלה את הנושא מיוזמתה, רצוי לרמוז לה על הצורך בחזייה, ולהסביר לה עד כמה החזייה תתרום למראה הכללי ולתחושה האישית, כמו גם לבריאותה.

 

כשהחזה גדל מעבר לקאפ B מומלץ לעבור מגוזייה לחזייה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כשהחזה גדל מעבר לקאפ B מומלץ לעבור מגוזייה לחזייה(צילום: shutterstock)

 

ההבדל בין גוזייה לחזייה

ראוי להדגיש כי הגוזייה אינה מהווה בשום אופן תחליף לתמיכה של חזייה בחזה, ומתאימה לשלב הראשוני של צמיחת ניצני החזה. הגוזייה מהווה חוצץ בין החזה לחולצה, מסתירה את בליטת הפטמות, אך לא תומכת בחזה הצומח ומתפתח.

 

בשלב הראשוני ביותר היא עשויה לחזק את הדימוי העצמי של הנערה הנבוכה, ולהוות שלב ביניים רגשי. יש כיום שלל דגמים ילדותיים וצעירים של גוזיות, עם טקסטורות ומותגים מוכרים כמו דמויות של "דיסני".

 

ברגע שהחזה גדל מעבר לקאפ B מומלץ לעבור מגוזייה לחזייה על מנת לתת תמיכה הולמת לחזה.

 

להפוך את הקניה לחוייה חיובית

רכישת חזייה ראשונה, יכולה להוות סוג של טקס התבגרות. מומלץ לנצל את ההזדמנות ליום כיף באווירה נשית של אמא ובת, לשבת יחד בבית קפה או גלידרייה ולהתפנק. בכל מקרה, חשוב שהנערה תהיה נוכחת בקנייה, תמדוד, ותבחר את החזייה המתאימה לה ביותר שהכי מוצאת חן בעיניה.

 

ישנן הרבה חנויות המציעות חזיות למכירה, אבל מומלץ, לפחות בפעם הראשונה, לבחור חנות שנותנת יחס אישי, סבלנו ומכבד ללקוחה הצעירה. בעת הקניה חשוב לשמור על פרטיותה של הנערה, לאפשר לה למדוד לבד מול המראה מספר דגמים, ולהמתין בסבלנות לאישור ממנה על מנת להציץ פנימה, להמליץ ולייעץ.

 

בשום אופן לא לדחוף ידיים לאיזור החזה הפרטי והאישי, ולא להיכנס לתא המדידה ללא רשות ואישור מפורש. 

 

איך בוחרים את החזייה המתאימה?

1. מידה מדויקת – לחזייה במידה מדויקת יש את היכולת לגרום לכל נערה להיראות ולהרגיש טוב ולבצע פעילויות גופניות מאתגרות קצרות או ארוכות. 90% מהתמיכה צריכה לבוא מהיקף מדויק ולא מהכתפיות, כך מורידים עומס מהכתפיים ומשפרים את היציבה. לבישת חזייה צריכה להיות נוחה וכמעט לא מורגשת.

 

2. מתי מומלץ להימדד - חזייה במידה לא מתאימה יכולה לפגוע ברקמות העדינות בחזה, היא תגרום לחוסר נוחות ומביאה להתעסקות מיותרת. לנערות, החוות שינויים גופניים תכופים, מומלץ להימדד במידה והן עולות או יורדות מעל שלושה ק"ג, או אם החזה צמח ושינה את צורתו.

 

3. רעננות –בגיל ההתבגרות כתופעת לוואי של השינויים ההורמונאליים, פעמים רבות ניכרת תופעה של הזעה מוגברת. חזייה איכותית, ובעיקר חזיית ספורט שמותאמת גם לנערות, אמורה לספוג זיעה, לנטרל ריחות ולשמור על רעננות, ולכן לפני שרוכשים חזייה כזו חשוב לבדוק האם יש בחזייה מרכיבים לספיגה ונטרול ריחות. 

 

4. תפרים – אחד הדברים הכי מייאשים ומתסכלים לנערות היא ההתעסקות בחזייה בשל תפרים כאלה ואחרים, המתחככים בגוף וגורמים לאי נוחות. בעיקר בחזייה המותאמת לפעילות ספורטיבית, לא אמורים להיות תפרים מורגשים או בולטים.

 

5. כיסוי מלא –על מנת למנוע מצבים בהם מדי פעם החזה "בורח" אל מחוץ לחזייה, מצב שגורם שוב לחוסר נוחות, תסכול, בושה והתעסקות מיותרת, יש לשים לב שה-CUP של החזייה עוטף בצורה הרמטית את החזה.

 

6. התאמה –איך בודקים שההתאמה מושלמת? פשוט מאוד. לובשים את החזייה, עומדים מול מראה ומרימים את הידיים כלפי מעלה. אם אין מרווח בין החזייה לגוף, הרי שההתאמה מושלמת.

 

7.  סימני מתיחה –כשהחזה לא "ארוז" היטב, הוא קופץ ונימתח. חרף האלסטיות הטבעית של העור, עלולים להיווצר סימני מתיחה. חזיות איכותיות יכולות לסייע במניעה או בדחייה של התפתחות סימני מתיחה על עור החזה.

 

8. קיבעון- בדיוק כמו כפפה המתאימה ליד, כך גם חזייה אמורה לעטוף בצורה אופטימאלית את החזה ולקבע אותו. חזה "קופצני" ישפיע לרעה על היציבה, התחושה, הנוחות ודימוי הגוף הכללי. כדי לוודא שהחזייה איכותית, מומלץ לבצע ריצה במקום או מספר קפיצות בעת המדידה בחנות. במידה והחזה עטוף וצמוד לגוף, ישהתאמה.

 

9. טעם אישי - ישנו מגוון רחב של עיצובים לחזיות. ישנן חזיות בצבעים בולטים, וישנם חזיות בצבעים קלאסיים. הדגם והמראה של החזייה צריכים להתאים לטעמה האישי של הנערה ולסגנון הלבוש הקבוע שלה.

 

10. טיפ לשמירת החזיה –חזייה איכותית היא מוצר יקר. כדי שהיא תישמר לאורך זמן, הקפידי לכבס אותה ביד ולא במכונת כביסה.

 

 
הכותבת היא מנכ"ל רשת "ליה לונדון"





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
רכישת החזייה הראשונה היא טקס התבגרות נשי
צילום: shutterstock
מומלצים