שתף קטע נבחר

פשיטה משטרתית על חנויות אופניים חשמליים

שוטרי מחוז תל אביב פשטו על עשרות חנויות בעיר והחרימו אופניים שמהירותם עולה על התקן. הליכים משפטיים נפתחו נגד בעלי החנויות

מאבק בכלי הרכב המסוכן: משטרת מחוז תל אביב פשטה היום (ד') על עשרות חנויות למכירת אופניים חשמליים בעיר והחרימה אופניים שלא עומדים בתקן הבטיחות ומגיעים למהירויות גבוהות. כלי הרכב הדו-גלגלי נרכש בין היתר על ידי ילדים, ולטענת המשטרה הוא עלול להוות סכנה בטיחותית חמורה.

 

במבצע המיוחד של כוחות האכיפה השתתפו עשרות שוטרים, והם החרימו כמה זוגות אופניים שלא עומדים בתקן. במקביל, בתחנות המשטרה בעיר נפתחו הליכים משפטיים נגד בעלי עסקים

שמכרו אופניים בניגוד לחוק.

 

זו תקופה ארוכה שנושא סכנת האופניים החשמליים מדיר שינה מעיני גורמים במשטרה. אותם גורמים הביעו דאגה לנוכח העובדה שאופניים חשמליים לא מצריכים רישיון נהיגה ושרוב המשתמשים בהם הם ילדים שנוסעים בכלי הרכב ללא קסדה ובמהירות גבוהה.

בודקים מהיכן הגיעו האופניים למדרכה. תל אביב היום (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
בודקים מהיכן הגיעו האופניים למדרכה. תל אביב היום(צילום: מוטי קמחי)

האופניים המסוכנים הועמסו על משאיות (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
האופניים המסוכנים הועמסו על משאיות(צילום: מוטי קמחי)

בתקופה האחרונה קיים מפקד מחוז תל אביב, ניצב בנצי סאו, כמה ישיבות בנושא וכעת הוחלט להיאבק במוכרי אופניים שמהירותם עולה על 25 קמ"ש. בפשיטה על החנויות נמצאו אופניים שמגיעים אף למהירות של 40 קמ"ש. אחרי ההחרמה הועמסו האופניים הבעייתיים על משאיות גרר. במשטרה מקווים להביא לחיסול התופעה שמסכנת משתמשי דרך בכבישים ובמדרכות בעיר.

 

בחודש שעבר מת מפצעיו בבית החולים איכילוב בעיר אנטוניו רעיה (85), שבועיים לאחר שנדרס על המדרכה על ידי ילד רכוב על אופניים חשמליים. נסיבות מותו של הקשיש עוררו הדים רבים. אלמנתו לילי הביעה חשש שבעלה הוא לא הקורבן האחרון ואמרה אז בראיון ל-ynet כי "אם רוכבי האופניים החשמליים פוגעים במישהו, לפחות שיעזרו לו, שלא יברחו. שלא ייתנו לו למות כמו שנתנו לבעלי למות בבית החולים".

 

 

רעיה, תושב גבעתיים, נפגע בראשו בעת שהלך ברחבת המוזיאון בתל אביב. הוא הובהל במצב קל יחסית לבית החולים, אבל בהמשך הידרדר מצבו. האלמנה ציינה לאחר מותו כי "מה שאני אגיד לא יעזור, רוכבי האופניים החשמליים אטומים לגמרי, לא מעניין אותם כלום. הם טסים על המדרכות ואחר כך בורחים. מה אכפת להם אם מישהו נפל, נפגע בראש ושוכב שבועיים בלי הכרה?".

 

גם רופאים הצטרפו למחאה הגוברת נגד רשלנות הרוכבים, וקראו להורים לגלות אחריות. מנהל חדר המיון בבית החולים איכילוב, פרופ' פיני הלפרין, אמר לאחר מותו של רעיה: "נמאס לנו, פשוט נמאס לנו, גב הגמל נשבר מזמן". מנהל החטיבה האורתופדית בבית החולים, פרופ' משה סלעי, אמר בהקשר זה: "לקשישים קשה יותר לחמוק מהאופניים על המדרכות, ובכבישים יש חוסר משמעת וחוסר תרבות מינימלי של רכיבה. אפשר לצמצם בקלות את התופעה על ידי אכיפה".

 

ד"ר אורן תבור, רופא בכיר במיון ילדים, הוסיף: "ההורים לא צריכים להיכנע לילדים, לא לתת להם אותם כמתנה. זה כלי נשק. הילדים נוסעים עם מוזיקה והם 'אאוט' לחלוטין. הם לא מודעים לסכנה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מחרימים אופניים חשמליים. תל אביב, היום
צילום: מוטי קמחי
מומלצים