שתף קטע נבחר

הסטרימר שישנה לכם את החיים

סטרימר שבנוי במיוחד להזרמת תוכניות וסרטים מהרשת, יש דבר כזה? מסתבר שכן. הכירו את אקסטרימר וונדר, מזרים מדיה חדש שנבנה במיוחד לשוק הישראלי שלא אוהב לשלם על מה שאפשר לקבל בחינם. סקירה

מי שהתעניין אי פעם בסטרימר, ודאי נתקל בעבר בשם אקסטרימר. בשנים שבהן מחשבי אנדרואיד קטנים המתחברים ישירות ל-HDMI לא היו קיימים, מזרימי מדיה הו קטגוריה של ממש, וחברת אקסטרימר הציעה את אחד המכשירים הבולטים בשוק הישראלי. מאז מכשיר ה-Sidewinder המוכר עברו לא מעט שנים, ועתה החברה מציעה מכשיר חדש המבוסס על אנדרואיד, קטן ואלגנטי מבעבר המאפשר לצפות בתכנים ישירות מהרשת ללא דמי מנוי.

 

 

בנוי במיוחד לטלוויזיה

זהו מחשב אנדרואיד קטן מימדים המתחבר לרשת הביתית ואל מסך הטלוויזיה, ובכך מאפשר משיכת תכנים מהאינטרנט ישירות למסך, ללא צורך במחשב שיתווך בין השניים. על האקסטרימר וונדר פועלת מערכת אנדרואיד KitKat ומעליה מולבש ממשק ייחודי של החברה המותאם במיוחד לתפעול מרחוק על מסך טלוויזיה. במכשיר שולטים דרך שלט רחוק ייעודי כשניתן לחבר אליו בקרי משחק מסויימים ואף מקלדת ועכבר אלחוטיים.

 

הממשק של אקסטרימר נוח ואינטואיטיבי, כשגם אלו הפחות נוטים לטכנולוגיה יוכלו להבין במהרה מה כל דבר עושה. הממשק עצמו מגיע באנגלית וניתן להחליפו לעברית, אך התפריטים בתוך האפליקציות השונות עדיין יהיו באנגלית. ההתקנה והשימוש הראשוני פשוטים למדי אך יכולים לקחת זמן מה. רוב האפליקציות אינן מותקנות בפועל אלא רק נמצאות בממשק כקיצור דרך. כשתלחצו עליהן יעלה מסך המבקש להורידן. הורדת האפליקציות הללו אינה דורשת הרשמה לחשבון גוגל אך אם תרצו להשתמש בחנות האפליקציות של החברה שגם היא זמינה, כן תאלצו להשתמש בחשבון גוגל, ממש כמו בכל מכשיר אנדרואיד אחר.

  

מותאם במיוחד לישראל

הוונדר נבנה במיוחד לשוק הישראלי והדבר ניכר מאוד באפליקציות המובנות בו. דרכו תוכלו לא רק לנגן קבצים מהתקני זיכרון חיצוניים או בהזרמה מהמחשב המקומי, אלא, וזה עיקרו, להפעיל סרטים ותוכניות בהזרמה ישירה, מכל מקום בעולם, גם אלו החסומים בישראל, ישירות מהמכשיר וללא צורך במחשב. על הוונדר מותקנות מראש אפליקציות כמו קודי (XBMC), פופוקורן טיים, יוטיוב, VEVO, ספוטיפי, נטפליקס, הולו פלוס, HBO GO, פנדורה, פליקסטר ואחת אהובה מאוד בארץ - IsraVOD.

 

 

קודי למשל, מגיעה מוגדרת מראש עם שירותים כמו Genesis המאפשר לחפש דרכו סרטים ותוכניות טלוויזיה להזרמה ישירה. כל התוכן מסודר לפי קטגוריות ותתי קטגוריות כמו פופולריות או ז'אנר. מי שמעונין בתרגום יוכל להוריד אותו ישירות מהאפליקציה ללא צורך בחיפוש ידני, ישר מאתר opensubtitles.org תוך כדי צפייה. רוצים לגשת לנטפליקס אך השירות חסום בישראל? אין בעיה, אפליקציה המובנה במכשיר תפעיל שירות VPN שידמה כאילו אתם נמצאים בארה"ב.

 

גם בתחום המוזיקה הוונדר לא נשאר עם החשק, בפנים תמצאו מותקנות מראש אפליקציות פנדורה וספוטיפי המאפשרות לשמוע מוזיקה בהזרמה ישירה מהאינטרנט. אם תרצו לשמוע את המוזיה שכבר העברתם לסמארטפון שלכם, תוכלו לעשות זאת דרך התמיכה המובנית ב-DLNA המאפשר שידור ישיר בין הסמארטפון למכשיר. רוצים לשדר את תצוגת מכשיר האפל שלכם לטלוויזיה אך אין לכם Apple TV? בוונדר ישנו אימולטור המדמה את תקן AirPlay הדרוש. עם זאת, לנו האייר פליי לא עבד במאה אחוז מהמקרים.

 

 

השלט הגרוע בעולם

החלק המתסכל ביותר בסטרימר הזה הוא השלט. מדובר בפתרון שעל פניו נראה אידאלי - במקום לשחק עם החיצים הלוך חזור, מניפים את השלט כמו מין "עכבר אווירי" העוקב אחר תנועת השלט באוויר ומניע את הסמן על המסך בדומה לבקר של קונסולת ה-Wii או הטלוויזיות של LG. או כך לפחות הוא היה אמור להיות. ה-Xtreamer AirMouse הוא אחד השלטים הגרועים שאי פעם צורף למכשיר כלשהו. אף תזוזה אינה נרשמת כראוי, כשהשימוש מתסכל להחריד ומחרב את רוב חווית השימוש. לולא הכפתורים המובנים היה השלט חסר תועלת לחלוטין.

 

 

קליטה נמוכה

מהירות האינטרנט דרך מקלט הווי פיי המובנה אינה מרשימה במיוחד. בעוד שמכשירים אחרים מצליחים לחלץ מהירות של כ-15 מגה ביט באותו מיקום, הוונדר הצליח למדוד מקסימום מהירות של 5 מגה ביט לשנייה, ובשוטף לעמד על 1 מגה בלבד. לרוב הראוטר אינו יושב דווקא בסלון ליד הטלוויזיה אלא בחדר כלשהו, וכשמדובר במכשיר כזה שנשען כה בכבדות על תקשורת מהירה, האיטיות הזו יכולה להרוס את חווית השימוש לחלוטין.

 

לא לחסרי סבלנות

נראה שבאקסטרימר עשו עבודת הכנה מקיפה ביותר, וביררו בדיוק מהם השירותים הדרושים במדינות כמו שלנו שבהן תוכן רב חסום, נמכר במחיר מופקע או זמין בדרך עקיפה הדורשת מאמץ. אין ספק שהמילה חינם תקרוץ לרבים, אך ישנו מרחק רב בין רמת השירות והזמינות של מכשיר כזה הדורש התעסקות מרובה לכל פרק פרק שתרצו לראות לבין זו הקיימת בחברות הוט ויס. רוב התוכן אינו מתורגם, האיכות לא תמיד טובה והזמינות אינה עקבית בעליל. בכל פעם שתרצו לצפות במשהו, תצטרכו לדעת בדיוק מה אתם רוצים, לבחור בעונה ובפרק הספציפי שתרצו לראות, לעבור על רשימה של קישורים שרק חלק מהם עובדים, ולהמתין כל פעם שיטען. כל זאת אם מהירות האינטרנט מספקת.

 

לפני שבוע 99 יורו, השבוע 119 יורו ()
לפני שבוע 99 יורו, השבוע 119 יורו

אם אתה גר בישראל, זה שווה לך

ה-Xtreamer Wonder הוא מכשיר מוצלח מאוד המציע שפע רב של שירותים שנתפרו במיוחד לשוק הישראלי וכאן כוחו מול האלטרנטיבות האחרות. אז כן, הוא דורש התעסקות ידנית רבה ונשען על תוכן שמקורו מפוקפק במקרה הטוב, שכן בארצינו הקטנה ישנן רק שתי חברות ששולטות בשוק התוכן כשהן גובות אלפי שקלים בשנה על ספריית תוכן מתורגמת נרחבת, שירות בעברית וסדרות מקור. אם כל אלה לא מדברים אליכם וסלקום TV בכמאה שקלים בחודש לא נשמע לכם טוב, תגלו שהוונדר הוא ללא ספק המכשיר הטוב ביותר בשוק.

 

מחירו של הוונדר בישראל עומד על 739 שקל ברשת באג. תמורת סכום נאה זה תקבלו אחריות בארץ ואת כל תפריטי מערכת ההפעלה בעברית. זאת לעומת הגרסה הבינלאומית שבה התפריטים באנגלית. למי שתהה, המכשיר עלה 99 יורו בשבוע שעבר ועם תחילת מכירתו בישראל עלה מחירו לפתע ל-119 יורו באתר המשווק את המכשיר לכל העולם, מה שהופך את המחיר אחרי מיסים בארץ לכמעט זהה. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים