שתף קטע נבחר

אלוף פולי מרדכי נפגש עם גורם קטארי רשמי

ראש הוועדה הקטארית לשיקום רצועת עזה נפגש עם מתאם הפעולות בשטחים, האלוף יואב (פולי) מרדכי, לפני כניסתו לסיור בין פרויקטים במימון הנסיכות מהמפרץ. בצוק איתן המדינה הוגדרה כמסייעת לחמאס

נציג ישראלי רשמי נפגש עם גורם קטארי: מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף יואב (פולי) מרדכי, נפגש בתחילת השבוע עם אישיות רשמית מקטאר שהגיעה לרצועת עזה. מטרת הפגישה: לדון על מנגנון שיקום הרצועה. כך נודע ל-ynet מפי גורם פלסטיני המעורה בפרטים.

 

המקור הפלסטיני ציין כי בפגישה השתתפו גורמים ישראליים נוספים, אולם לא פירט מי הם. ישראל וקטאר אינן מקיימות יחסים דיפלומטיים רשמיים. בסוף מבצע "צוק איתן" גברה הביקורת בישראל על קטאר בשל תמיכתה בחמאס ונוכח העובדה כי המדינה מארחת את ההנהגה המדינית של הארגון ובראשה את מנהיג חמאס חאלד משעל.

 

תלמידה בעזה היום. השיקום מתמהמה (צילום: APF) (צילום: APF)
תלמידה בעזה היום. השיקום מתמהמה(צילום: APF)

כרם שלום: העברת חומרי בנייה לרצועה (ארכיון) (צילום: יחידת מתאם פעולות הממשלה בשטחים) (צילום: יחידת מתאם פעולות הממשלה בשטחים)
כרם שלום: העברת חומרי בנייה לרצועה (ארכיון)(צילום: יחידת מתאם פעולות הממשלה בשטחים)
 

ביום שני הגיע לרצועה מוחמד אל-עמאדי, ראש הוועדה הקטארית לשיקום רצועת עזה. הוא עשה את דרכו מהגדה המערבית דרך ישראל ונכנס לעזה ממעבר ארז, שער הכניסה והיציאה היחיד למבקרים בה אחרי שמצרים סגרה את מעבר רפיח לפני חודשים אחדים למעט מקרים חריגים.

 

במהלך ביקורו סייר אל-עמאדי בכמה מתחמי פרויקטים שמקימה קטאר ברצועה. הפגישה בינו לבין מרדכי התקיימה לפי הגורם הפלסטיני קודם לכניסתו לרצועה. ככל הנראה במהלך הפגישה הוסכם על האצת הכנסת חומרי הבנייה לשיקום רצועת עזה דרך מעבר כרם שלום.

 

שעות ספורות אחרי הפגישה ערך הנציג הקטארי מסיבת עיתונאים ברצועת עזה שבה הודיע על התחלת פרויקט חדש במימון של קטאר לבניית אלף יחידות דיור ברצועה, שיחל בימים הקרובים. הוא הדגיש כי כל הצעדים לבניית הפרויקט אושרו וכי משאיות עם מלט שנועד לבניית הפרויקט הזה כבר נכנסו לרצועה דרך מעבר כרם שלום. כניסה של משאיות מלט לפרויקטים בעזה מחייבת הסכמה ישראלית לכך, וייתכן שהיא הושגה בפגישה בין השניים.

 

עם או בלי קשר, ישראל אישרה לראשונה זה שנים להכניס לרצועת עזה מלט לבן, שהוא חזק הרבה יותר מהמלט האפור המוכר.

 

שיקום רצועת עזה התנהל בתחילתו בעצלתיים בשל העובדה שהמדינות התורמות לא העבירו כספים כמובטח לטובת השיקום. ישראל מצדה גילתה נכונות להקל על התהליך בכפוף לצרכיה הביטחוניים. מי שאמון על הנושא מול הרשות הפלסטינית ומול הגורמים הבינלאומיים הוא כאמור האלוף מרדכי.

 

ביחידת מתאם פעולות הממשלה בשטחים סירבו להתייחס לפרטים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: APF
שיקום הרצועה - בעצלתיים
צילום: APF
מומלצים