שתף קטע נבחר

יש חומוס במנהרות? אתם שואלים, חמאס עונה

ארגון הטרור מנסה לשנות תדמית ופתח בקמפיין האינטרנטי "שאל את חמאס". האם החמאסניקים בקשר עם אירופה ומי מהם צופה בסופראנוס?

אין ספק שמעמדו הבינלאומי של חמאס אינו מן המשופרים. מרבית מדינות המערב מחשיבות אותו כארגון טרור, מדינות ערב המתונות סולדות ממנו ובמצרים, השכנה ממערב, מתעבים אותו. כדי לנסות לשפר את התדמית הרעועה פתח הארגון בקמפיין תדמיתי ברשתות החברתיות תחת ההאשטאג ASK HAMAS, כלומר "שאל את חמאס".

 

"הקמפיין נועד לשנות את התיוג של חמאס מארגון טרור לתנועת שחרור", הסביר טאהר נונו, אחד מדובריו הבולטים של הארגון בעזה. לפיכך כוון הקמפיין למערב והוא מתנהל בשפה האנגלית. הקמפיין נפתח ביום שישי והוא צפוי להימשך חמישה ימים. בכל יום יענה על שאלות הגולשים מנהיג אחר בארגון בעזה כאשר מי שכבר נבחרו, מייצגים על פי יוזמי הקמפיין את כל גווניו: אחד מנהיג פוליטי, אחר בכיר הזרוע הצבאית, שלישי אסיר משוחרר והרביעית - אישה. מי שנבחרו למשימה הם סגן מנהיג חמאס איסמאעיל הנייה, דובר הזרוע הצבאית אבו עוביידה, בכיר הארגון ומשוחרר עסקת שליט רוחי מושתהא וחברת הפרלמנט מטעם חמאס הודא נעים.

קמפיין "שאל את חמאס" ()
קמפיין "שאל את חמאס"

"יש פלאפל וחומוס במנהרות?". שואלים את חמאס ()
"יש פלאפל וחומוס במנהרות?". שואלים את חמאס

אפילו עוד לפני שהחל, הפך הקמפיין לוויראלי בטוויטר. אלפי אנשים, כולל לא מעט ישראלים, הציפו את ההאשטאג הנבחר בשאלות וקושיות. חלקן רציניות, חלקן מזלזלות וחלקן פשוט נועדו להגחיך את הניסיון. אנשים רבים ניסו להבין אם מדינות באירופה מקיימות עם חמאס ערוצי קשר חשאיים ונענו כי "בלי לפרט יתר על המידה ובלי להסגיר שמות - חמאס מקיימת דיאלוג עם כמה מדינות באירופה".

רוחי מושתהא מאחורי המחשב, עונה על שאלות הגולשים ()
רוחי מושתהא מאחורי המחשב, עונה על שאלות הגולשים

"טוני מת בסוף?". השאלה הלעגנית של ג'פרי גולדברג ()
"טוני מת בסוף?". השאלה הלעגנית של ג'פרי גולדברג

 

רוחי מושתהא לא חשש להתעמת עם שאלות עוקצניות כמו "האם זה מבייש אותך שאתה ככל הנראה שווה רק 1 חלקי 1,027 גלעד שליט?". הוא השיב על כך: "בכך שחטפנו את שליט החזקנו את כל הצבא הישראלי כבן ערובה, ואומרים שזהו הצבא הרביעי בחוזקו בעולם". אהרון שילה, רופא אמריקני מפילדלפיה, שאל את מושתהא אם במנהרות בעזה מגישים חומוס ופלאפל וזכה ממנו לתשובה סרקסטית לא פחות: "אם אגיד שכן, ישראל תכפה הגבלות על כניסת חומרים לייצור

חומוס ופלאפל?".

 

אנשי הקמפיין ניסו בכל כוחם להתמודד עם שאלות מביכות וליצור תדמית אנושית לארגון. כאשר הם נשאלו מה בעל ערך רב יותר עבורם - מוות של ילד יהודי או מוות של ילד פלסטיני - הם השיבו כי אינם שמחים ממותו של אף אדם. "אנו רוצים חירות עבור ילדינו, ולא להרוג אותם!", טען.

 

למרות הכל היו שאלות שעליהן אנשי חמאס אפילו לא ניסו להשיב - כמו למשל שאלתו של העיתונאי האמריקני הבכיר ג'פרי גולדברג שתהה אם טוני מת בסצנה האחרונה של "הסופרנוס".

 

נראה כי אין הגבלה לשאלות של ישראלים, ולכן אם חשקה נפשכם בהפניית שאלה לאיסמאעיל הנייה בטוויטר – אולי הוא יענה לכם תחת ההאשטאג: #askhamas.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש גם משוחרר מעסקת שליט. קמפיין חמאס
מומלצים