שתף קטע נבחר

הכל נשאר במשפחה: סיפורם של האחים בורלי

ז'ק בורלי, אצן אולימפי בלגי, נישא לאלופת בלגיה ב-200 מ'. מהמטען הגנטי המשובח הזה הגיחו לעולם מדליסטית אולימפית ועוד שלושה אחים ששברו יחדיו את השיא האירופאי ב-400x4 מ' באולם. אבינעם פורת על המשפחה הכי מיוחדת באתלטיקה

האח הצעיר, דילן בורלה, רק בן 22, כבר היה אחרי מדלית הכסף שלו באליפות אירופה האחרונה באולם בפראג. דילן קבע שיאי מצוין באולם ב-400 מ', 46.24 שניות וסיים שני רק לשליט הבלתי מעורער של המרחק באירופה, פאבל מאסלק הצ'כי. ביציע ישבו שני אחיו הבוגרים של דילן, התאומים הזהים בני ה-27, ג'ונתן וקווין והמתינו להצטרף אליו לריצת השליחים 400x4 מ'.

 

"ביחד, אנחנו רצים מהר יותר", כתבו האחים באתר האינטרנט המשפחתי. שלושת האחים הבלגים יחד עם "אורח" נוסף ג'וליאן ורטין הרכיבו נבחרת בלגית כמעט משפחתית. ומי המאמן? האבא של השלושה, ז'ק. המשפחה המהירה קבעה שיא אירופאי נהדר באולם, 3:02.87 דקות.

 

דילן בורלי. האחים ראו אותו מהיציע זוכה במדליית כסף בתחרות האישית (צילום: EPA) (צילום: EPA)
דילן בורלי. האחים ראו אותו מהיציע זוכה במדליית כסף בתחרות האישית(צילום: EPA)

 

מפה לשם כבר נראו בעולם אחים המשתפים פעולה או מתחרים האחד מול השני במסלול. אבל שלישיית אחים התקשיתי לאתר. מי שנחלץ לעזרתי הוא פרופ' אורי גולדבורט, ידען מאין כמוהו, שהזכיר כי באולימפיאדת שטוקהולם 1912 זכה אחד, הנאס קולמאיינן הפיני, שקיבל את הכינוי "הפיני המעופף" בשלוש מדליות זהב אולימפיות בריצות הארוכות. מדליית זהב רביעית השיג בהזדמנות נוספת. חברו לו במסלול אחיו אוגוסט (וילי) שקבע את הזמן הטוב ביותר במרתון בשנת 1912, וטאטו, שניהם רצים אולימפיים.

 

עם כל הכבוד לנבחרת הכדורגל המצליחה

 של בלגיה המגיעה אלינו בקרוב, ה-סיפור בספורט הבלגי הוא שלישיית בורלה. כל הסימנים מראים שאת מה שעשתה משפחת קולמאיינן לפני 103 שנים, תשחזר משפחת בורלה באולימפיאדת ריו 2016. ג'ונתן וקווין כבר רצו באולימפיאדות בייג'ינג ולונדון, דילן, האח הצעיר, התבגר ומוכן כעת לקרב.

 

אמרנו שלישייה? אנחנו מתנצלים, רביעייה! האחות אוליביה (29) הייתה שותפה לנבחרת הבלגית שזכתה במדליית הכסף ב-100x4 מ' באולימפיאדת בייג'ינג עם שיא לאומי נהדר, 42.54 שניות, רק 23 מאיות איטי יותר מהרוסיות שזכות בזהב. שנה קודם לכן זכתה רביעיית הנשים הבלגית בארד באותה ריצה באליפות אירופה באולמות.

 

האחות אוליביה. מדליסטית אולימפית (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
האחות אוליביה. מדליסטית אולימפית(צילום: gettyimages)

 

האבא-מאמן של החבורה, ז'ק, הגיע לרבע הגמר ב-400 מ' באולימפיאדת מוסקבה 1980. שיאו האישי שנקבע ב-1979 עומד על 45.4 שניות. אם דילן אכן ישתתף בריו 2016, חמישה מבני המשפחה הגרעינית יקחו חלק במשחקים האולימפיים. ספק אם קיימת לכך מקבילה בעולם. "אוליביה נותנת לנו השראה", אמר קווין.

 

ז'ק נולד בקונגו הבלגית שלוש שנים לפני שזו קיבלה את עצמאותה. הוא היה בנו של המושל הבלגי האחרון בחבל קיבו בקונגו. כשהחל להתאמן באופן רציני באתלטיקה, הוא הכיר ואף נישא למרטלרה, אלופת בלגיה ב-200 מ'. עם זיווג כזה, אמרו בבלגיה, הדור הבא יהיה: או אתלט, או אתלטית. נשללה כל אפשרות אחרת. ואכן מתוך חמישה ילדים שנולדו לזוג, ארבעה הגיעו למסלולים.

 

באופן לא מפתיע, הנתונים הפיזיים של התאומים, ג'ונתן וקווין דומים. שניהם מתנשאים לגובה של 1.80 מ' ושוקלים 62 ק"ג. כל מה שמתאים לקווין, מתאים לג'ונתן. קווין אומר: "יש לנו יכולות כמעט זהות. כל אחד עוזר לשני. אנחנו דוחפים באימונים האחד את השני עד הקצה, וזה משפר יכולות".

 

קווין וג'ונתן. "יש לנו נתונים כמעט זהים" (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
קווין וג'ונתן. "יש לנו נתונים כמעט זהים"(צילום: gettyimages)

 

בעמוד הפייסבוק המשפחתי, דיווחה השבוע המשפחה שהיא יצאה למחנה אימונים בטנריף, האיים הקנאריים, לקראת עונת הקיץ שבשיאה אליפות העולם בבייג'ינג.

 

גם לנו כישראלים יש סיבה לגלות בהם עניין: מדובר בשלושה יריבים פוטנציאליים של דונלד סנפורד, תקוות הגברים שלנו. אם יעברו שלב, יתכן מצב שיצטרך לרוץ כאחד מול שניים או שלושה בורלות. לפי הפרסומים, לפני שנים אחדות סנפורד התאמן אצל ז'ק בורלה. עכשיו הוא מעדיף, בארץ את איגור בלון בהדר-יוסף. אין סיבה להדליף סודות מקצועיים לקראת אליפות העולם.

 

באולימפיאדת בייג'ינג, ג'ונתן וקווין שהיו אז רק בני 20, כשלו בניסיונם להגיע לגמר. יחד עם זאת, בחצי השיגו תוצאות מכובדות: קווין קבע שיא לאומי, 44.88 וג'ונתן, 45.11. אלא שבריצת השליחים 400x 4 מ' גרמו להתרגשות במדינה כולה, כשהיוו מחצית הצמד שסיים חמישי והיה לראשון במדינה שירד משלוש דקות, 2:59.37 ליתר דיוק.

 

דונלד סנפורד. התאמן בעבר אצל ז'ק בורלי (צילום: AP) (צילום: AP)
דונלד סנפורד. התאמן בעבר אצל ז'ק בורלי(צילום: AP)

 

אוליביה הייתה הראשונה מהמשפחה לעלות על הפודיום, בבייג'ינג 2008. פחות משנה לאחר מכן, אחיה הצעירים עלו על המדרגה השנייה בפודיום כחצי מרביעייה שזכתה במדליית כסף באליפות העולם באולם בקטאר עם 3:06.94 דקות. בדרך הם עברו ללמוד במכללת פלורידה סטייט והובילו אותה למדליית זהב באליפות המכללות ב-400x4 מ' עם 2:59.59 דקות. ג'ונתן זכה גם בזהב האישי, 44.78 שניות, קווין נאלץ להסתפק במקום הרביעי, 45.43 שניות.

 

באליפות אירופה בברצלונה 2010, ג'ונתן השיג את התוצאה הטובה ביותר במוקדמות 44.71 שניות, שיא בלגי חדש והרבה תקוות. בגמר הוא התרסק במקום השביעי, אבל כשיש שניים הסיכוי טוב מאשר אחד. קווין לקח את הזהב עם 45.08 שניות. ג'ונתן: "ב-5 אחוז הייתי מאוכזב, כי רציתי לנצח אחרי המוקדמות. ב-95 אחוז שמחתי, כי קווין לקח".

 

אל אולימפיאדת לונדון 2012, קווין הגיע שנה אחרי זכייה במדליית הארד באליפות העולם בדאגו, 2011. ג'ונתן סיים באותה אליפות חמישי. שניהם צלחו את המוקדמות וג'ונתן אפילו עשה זאת בסטייל עם שיא אישי מעולה, 44.43 שניות. בגמר קווין שוב הקדים את אחיו, הוא סיים במקום החמישי עם 44.81 שניות. ג'ונתן פיגר בשתי מאיות וסיים שישי. שני בורלות בתוך שתי מאיות.

 

משפחה שכזאת (צילום: AFP) (צילום: AFP)
משפחה שכזאת(צילום: AFP)

 

למזלו הטוב של דונלד סנפורד שלנו, שני התאומים נאבקו בפציעות אשתקד, מה שעזר לו לזכות במדליית הארד באליפות אירופה. כיום יחסי הכוחות בין בני בורלה לסנפורד נראים די שקולים אם כי יכולים להיפתח מרווחים עד הקיץ.

 

מי שעשה שיפור עצום בינתיים הוא האח הצעיר, דילן. קשה להניח כי שיאו האישי הנוכחי, 45.80, יישאר על כנו. מי ששיפר את השיא באולם סגור ביותר מחצי שנייה, מסוגל לגלוש לעבר איזור ה-45 שניות באצטדיון הפתוח בבייג'ינג.

שלושה בני משפחה אחת במקצי ה-400 מ', פשוט מדהים. ועוד לא דיברנו על ההתרגשות המשפחתית והלאומית בריצת השליחים. איזו משפחה ספורטיבית, משפחת בורלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים