המסחר בוול סטריט ננעל בעליות שערים
מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.9%, מדד הנאסד"ק התחזק ב-0.7%; הנפט זינק ב-4.1% ונקבע על 45.72 דולר לחבית. מניית ביוג'ן זינקה ב-9.7% ודיווחה על תוצאות חיוביות בניסוי בתרופה לטיפול באלצהיימר; יצרנית הנעליים וביגוד הספורט נייקי עקפה את תחזיות הרווח הנקי והתחזקה ב-4.5%
המסחר בוול סטריט ננעל הערב (ו') בעליות שערים. מדד דאו ג'ונס ומדד S&P 500 הוסיפו לערכם 0.9%, מדד נאסד"ק התחזק ב-0.7%.
מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.94% ל-18,127.65 נקודות. מדד נאסד"ק עלה ב-0.68% ל-5,026.42 נקודות. מדד S&P 500 עלה ב-0.90% ל-2,108.10 נקודות.
גם הבורסות באירופה ננעלו בעליות שערים. מחיר הנפט זינק ב-4.1% לרמה של 45.72 דולר לחבית. הזהב עלה השבוע בשיעור של 3%. היום התחזקה המתכת היקרה בשיעור של 1.3% לרמה של 1,184.6 דולר לאונקיה.
המהלך המרכזי בשווקים השבוע, שמשפיע על מגמת המסחר בעולם מיום רביעי האחרון, הוא הודעת הריבית של הפד (הבנק המרכזי האמריקאי) - שלוותה בהורדת תחזית הצמיחה לארה"ב וכן הנמכת יעדי האבטלה של הפד. מאז, רוחש השוק בספקולציות והערכות שונות לגבי מועד העלאת הריבית - כאשר כל דחייה במועד העלאת הריבית תומכת בהמשך העליות בשוקי המניות.
כך, למשל, בקרדיט סוויס פרסמו היום כי למרות הודעת הפד, הם עדיין מעריכים שהעלאת הריבית הראשונה בארה"ב תתרחש בחודש יוני. לשם השוואה, שרודרס שינו אתמול את ההערכה שלהם למועד תחילת העלאות הריבית - מחודש יוני לספטמבר.
מאקרו
היום לא פורסמו נתוני מאקרו משמעותיים בארה"ב. עם זאת, שני בכירים בבנק הפדרלי של ארה"ב נשאו דברים בנפרד.
דניס לוקהארט, נשיא הפד של אטלנטה, דיבר בשעה 16:20 (שעון ישראל) באוניברסיטת ג'ורג'יה. לדבריו, הרגולטורים בארה"ב צריכים לעצב פיקוח מושכל על "מגזר בנקאות הצללים" שהולך וגדל. עוד אמר כי פיקוח ורגולציה על המגזר הם שניהם אפשריים ורצויים, וההגדרה המדויקת של בנקאות צללים היא "חמקמקה".
לוקהארט ציין כי מדובר בדרך כלל בחברות שעוסקות בתיווך אשראי, ולעתים קרובות מתחרות עם בנקים על לקוחות. מדובר בברוקרים, חברות משכנתאות וקרנות נאמנות כספיות - מגזר שמגלגל 2.7 טריליון דולר של התחייבויות. לוקהארט סיים את דבריו בטענה שהרשויות חייבות לוודא שהמגזר הזה יפעל תחת פיקוח, ולשפר את טכניקות הרגולציה והפיקוח עליו.
נשיא הפד של שיקגו, צ'ארלס אוונס, אמר היום כי נוסח ההצהרה של מדיניות הפד האחרונה מתאים לתרחיש שבו הבנק המרכזי של ארה"ב לא ינקוט בפעולה לגבי הריבית "די הרבה זמן". אוונס גורס כי על הבנק לא להעלות את שיעורי הריבית עד 2016.
כזכור, יו"ר הפד, ג'נט ילן, השמיטה את המילה "סבלני" בהצהרת הפד האחרונה - ובכך רמזה לשווקים כי העלאת הריבית תחזור לשולחן הדיונים ככל הנראה בחודש יוני הקרוב. מוקדם יותר אמר לוקהארט כי הנושא צריך לעלות לדיון בפגישות שייערכו ביוני, יולי וספטמבר. אוונס ציין כי הוא אינו מסכים עם הטענות לפיהן הפד צריך להעלות את שיעור הריבית כדי להוציא את האוויר מבועת הנכסים הפוטנציאליים.
מניות במרכז
מניית פייסבוק היא העשירית בשוויה במדד S&P 500 לאחר שעקפה את מניית ג'יי.פי מורגן ובדרך ליום חמישי ברציפות של עליות. מניית הרשת החברתית עלתה ב-8.2% ב-5 ימי המסחר האחרונים, והיא בדרך לרשום את הזינוק השבועי הגדול ביותר שלה מאז שרשמה עלייה שבועית של 9.9% בשבוע שהסתיים ב-25 ביולי השנה.
שווי השוק של החברה עלה ב-17.83 מיליארד דולר במהלך השבוע האחרון, והגיע כבר לשווי של 236.3 מיליארד דולר. המניה הונפקה לפני פחות מ-3 שנים והיא כבר כעת אחת מ-10 החברות בעלות השווי הגבוה ביותר במדד, לפני ג'יי.פי מורגן ששוויה עומד כעת על 231 מיליארד דולר. אם פייסבוק הייתה במדד דאו ג'ונס, היא היתה השביעית בגודלה שם.
מניית ביוג'ן מזנקת לאחר שדיווחה על תוצאות חיוביות בניסוי בתרופה לטיפול באלצהיימר.
חברת אופנת הספורט נייקי דיווחה אתמול לאחר תום המסחר על תוצאות כספיות שעלו על התחזיות המוקדמות. הרווח הנקי הרבעוני של נייק עמד על 89 סנט למניה, לעומת צפי לרווח למניה של 85 סנט.
חברת התכשיטים טיפאניס מאבדת 3.5%, לאחר שפספסה את תחזית המכירות בחנויות זהות לרבעון הרביעי, וסיפקה תחזיות רווח מאכזבות; עם זאת, היא עקפה במעט את התחזיות לגבי הרווח הנקי, שהסתכם ב-196 מיליון דולר - 1.51 דולר למניה.
אמזון קיבלה את אישור רשות התעופה בארה"ב (FAA) לבחון הפעלת משלוחים באמצעות כלי טיס זעירים. האישור ניתן לצורך ביצוע פיילוט לטכנולוגיה, אימון של טייסים ובדיקות טכניות שונות.