שתף קטע נבחר

עיר הבירה: 5 מתכונים

רגע לפני שפסטיבל האוכל הבלגי נפתח, השרקוטייר אלן טלמור מגיש מתכונים של 5 מנות שמשתדכות לבירה איכותית: נקניקיות טלה עם ירקות קלויים, שורט ריב במרינדת בירה ועשבי תיבול ועוד

1. נקניקיות טלה עם ירקות קלויים ובירה

 

המרכיבים ל-2 ק"ג נקניקיות:

 

לנקניקיות:

1.4 ק"ג בשר בקר (600 גרם שומן טלה - לייה)

25 גרם מלח

10 גרם פלפל שחור גרוס

חופן טימין

חופן מרווה

5 גרם גרגרי כוסברה טחונים

10 גרם בצל יבש טחון

140 מ"ל מי קרח

מעיים סינטטיות בקוטר 25 מ"מ

 

לירקות:

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות צרות וארוכות

1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות צרות וארוכות

300 גרם פטריות שמפיניון

4 שיני שום

200 מ"ל בירה הוגרדן

מלח ופלפל גרוס

חופן פטרוזיליה

שמן זית

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הנקניקיות: טוחנים את הבשר עם השומן במטחנת בשר בקוטר 4 מ"מ. מערבבים את התבלינים, עשבי התיבול ומי הקרח ומוסיפים לבשר. מערבבים, וממלאים את המעיים בתערובת הבשר במכונת מילוי נקניקיות.
  2. מכינים את המנה: יוצקים שמן זית על מחבט ברזל, וצורבים את הנקניקיות משני הצדדים. מוסיפים למחבט את הירקות והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב. 
  3. יוצקים פנימה את הבירה, מצמצמים, מוסיפים מלח ופלפל ומגישים את המנה בתוך המחבט.

(צילום: דניאל לילה) (  ) (  )
(צילום: דניאל לילה)
  

2. קרבונד פלמונד - תבשיל בקר ובירה

 

המרכיבים: 

2 ק"ג בשר כתף מרכזי או פילה מדומה

1 ק"ג בצל, פרוס לחצאי טבעות

4 כפות שמן סויה או תירס

4 כפות חרדל דיז'ון חלק

1 כף סוכר חום

2 בקבוקי בירה לף כהה

מעט טימין

2-3 עלי דפנה

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן במחבת, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו משני צידיו עד להשחמה.
  2. מוסיפים למחבת את הסוכר, החרדל, הבירה והתבלינים ומבשלים את התערובת על אש גבוהה עד לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה, וממשיכים לבשל על חום נמוך במשך כשעתיים.

(צילום: דניאל לילה) (  ) (  )
(צילום: דניאל לילה)

3. פרגיות במרינדת בירה, קליפות הדרים וצ'ילי חריף

 

המרכיבים:

1.5 ק"ג פרגיות

 

למרינדה:

1 בקבוק לף בלונד

קליפות הדרים (תפוזים, לימון, אשכוליות)

3 פלפלי צ'ילי יבש

פלפל גרוס

רוזמרין, עלי דפנה

2 כפות חרדל דיז'ון

2 כפות דבש

4 שיני שום

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים את הבירה לקערה, מוסיפים את התבלינים, הדבש והחרדל ומערבבים היטב. שמים את הפרגיות במרינדה, ומעבירים למקרר למשך לילה שלם.
  2. צולים את הפרגיות על גריל פחמים משני הצדדים (רצוי להוציא את הפרגיות מהקירור שעה לפני הצלייה).

 

4. שורטריב במרינדת בירה ועשבי תיבול

 

טיפ: למרות שהמנה שופעת בטעמים, מי שחסר לו עוד רוטב - מוזמן לצמצם את שארית המרינדה במחבת, ולצקת על המנה לפני ההגשה.

 

המרכיבים: 

2 ק"ג שורטריב (אסדו עם עצם חתוך דק, אורך העצם 15 ס"מ)

1.5 בקבוק לף בראון

2 כפות סילן

תימין, רוזמרין, טרגון, עלי דפנה

פלפל גרוס, מלח גס

גרגרי חרדל

גרגרי כוסברה טחונים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הבירה, תבלינים, גרגרי החרדל ועשבי התיבול בקערה. משרים את הצלעות במרינדה במשך כשעה.
  2. יש שתי אופציות להכנת המנה:1 - שמים את הצלעות עם חצי מכמות המרינדה בכלי מוגן חום מכוסה בנייר כסף, בתנור בחום נמוך של 140 מעלות למשך 4 שעות. לאחר 4 שעות מסירים את נייר הכסף (במידה וחסרים נוזלים - יש להוסיף מהמרינדה שנשארה, ולהעלות את חום התנור ל-250 מעלות כדי לתת השחמה למנה).
  3. 2. לאחר 4 שעות של אפייה בתנור (הוראות ההכנה זהות להוראות באופציה הראשונה), צולים את הצלעות על המנגל.

 

5. ויל נאגטס - נתחוני עגל מטוגנים במעטפת בצק בירה

 

המרכיבים: 

1 ק"ג שייטל עגל (אפשר עגל חלב), חתוך לנתחים של 5*1 ס"מ 

שמן סויה לטיגון עמוק

 

לבלילה: 

300 מ"ל בירה לף בלונד

100 גרם קמח רגיל

100 גרם קמח אורז

1 כף דבש

  

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבלילה: מערבבים את כל מרכיבי הבלילה עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מחממים שמן סויה במחבת. מקמחים את נתחי הבשר, מעבירים לבלילה ומטגנים עד לקבלת גוון זהוב (יש לטגן בכל פעם כמויות קטנות, כדי לשמור על טמפרטורה גבוהה של השמן).
  3. מגישים עם לימון או חומץ.  
     (  ) (  )


המתכונים באדיבות השרקוטייר אלן טלמור 

 

  • שבוע הקולינריה הבלגי יתקיים בין התאריכים ה-30 במרץ עד ה-2 באפריל, בשוק הנמל בתל-אביב.

 

  • תודה ל-IBBL CARLSBREG על העזרה בהכנת הכתבה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נקניקיות טלה עם ירקות קלויים ובירה
מומלצים