שתף קטע נבחר

יציקת זהב: מתכות יקרות ערך קיימות בצואה

אל תורידו את המים: שני מחקרים שהוצגו בוועידה של האגודה האמריקנית לכימיה הצביעו על הימצאות מתכות כמו פלטינה, כסף וזהב, ששוות מאות מיליוני דולרים בפסולת אנושית. השאלה הגדולה היא איך מוציאים אותן משם?

יש שאומרים כי זבל של אדם אחד, הוא אוצרו של האחר וכעת נראה כי הפתגם העתיק קרוב להוכחה. מומחים אמריקניים טוענים כי צואת אדם מכילה זהב ומתכות יקרות אחרות שעשויות להיות שוות מאות מיליוני דולרים.

 

עוד חדשות בעולם:

רעים כמו דאעש: גיבורי האיסלאם לא במיקוד

כמו מלחמת הכוכבים: שדה הגנה מפגיעת הדף

אופנועני פוטין לא מאמינים בהפסקת אש  

 

אך ישנה בעיה אחת: איך לדלות את הפוטנציאל הגלום הזה שעשוי לעזור להציל את כדור הארץ. "הזהב שמצאנו במרבץ היה בשיעור המינרלי המינימלי", אמרה קתלין סמית, ממכון המחקר הגיאולוגי האמריקני, לאחר שצוותה גילה מתכות כמו פלטינה, כסף וזהב בפסולת אנושית.

 

איך מוציאים את הזהב מהפסולת? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
איך מוציאים את הזהב מהפסולת?(צילום: shutterstock)

מחקר עדכני שנעשה על ידי קבוצה נוספת של מומחים בתחום מצא כי פסולת אנושית של מיליון אמריקנים עשויה להכיל מתכות בשווי של 13 מיליון דולרים. מציאת הדרך לשליפת המתכות עשויה לסייע לאיכות הסביבה אם תצמצם את הצורך בכרייה ותפחית שחרור מתכות לא רצויות לסביבה.

 

"אם אפשר יהיה להיפטר מהמתכות פחותות הערך שמגבילות את השימוש בחומרים האורגניים המכונים biosolids בשדות, ובו זמנית לשחזר מתכות יקרות ערך ומרכיבים נוספים זה מצב של win-win", אמרה סמית. "המתכות הללו נמצאות בכל מקום - בתכשירי השיער ובחומרי הניקוי. ננו-חלקיקים נמצאים גם בגרביים שמונעים ריחות לא נעימים".

 

יותר משבעה מיליון טונות של biosolids מגיעים ממתקני שפכים אמריקניים בכל שנה. בחצי מהם משתמשים לדישון שדות והחצי האחר נשרף או נשלח למטמנות. סמית וצוותה חותרים להבין מה בדיוק נמצא בשפכים של בני האדם.

 

"אנחנו עובדים בשני רבדים", אמרה סמית. "בחלק אחד של המחקר, אנחנו מנסים להסיר כמה

 מתכות חסרות ערך מה-biosolids, שמגבילות את השימוש בהן עבור דישון האדמה. בחלק השני של הפרויקט, אנחנו מעוניינים באיסוף מתכות יקרות ערך שניתן יהיה למכור אותן, בהן כמה שיש להן חשיבות טכנולוגית כמו ונדיום ונחושת שנמצאות בטלפונים סלולריים וסגסוגת".

 

הממצאים הוצגו בוועידה הלאומית של "האגודה האמריקנית לכימיה" (ACS), האגודה המחקרית הגדולה ביותר בעולם, שמתקיימת השבוע בדנבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כל הנוצץ זהב
צילום: shutterstock
מומלצים