שתף קטע נבחר

מני נפתלי: שרה שותה 3 בקבוקי שמפניה ביום

אב הבית לשעבר מעיד בדיון ההוכחות בתביעתו. נציגת הפרקליטות תקפה והטיחה בו: "אתה בחובות, הציבור מממן אותך". השופטת: "נושאים לא רלוונטיים". נפתלי: "שרה הוציאה את רה"מ מישיבת ממשלה בשל ויכוח בינינו". משפחת נתניהו: "שקרים והכפשות"

בית הדין האזורי לעבודה בירושלים החל לדון הבוקר (יום ד') בהוכחות בתביעתו של מני נפתלי, אב הבית לשעבר במעון ראש הממשלה, נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ונגד משרד ראש הממשלה. בחקירתו הנגדית והטעונה של נפתלי טען בין היתר כי בעת העסקתו בבית ראש הממשלה "נחרד" לגלות על הנעשה בין קורות המעון, לרבות מנהגי השתייה של רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו. לאחר תשאול חריף של נפתלי בידי הפרקליטות עצרה השופטת את הדיון וציינה לפרוטוקול: "לצערי הרב, חקירתו של התובע פונה לנושאים שאין להם כל רלוונטיות להליך המתנהל בפנינו". משפחת נתניהו מסרה בתגובה: "השקרים, ההכפשות וההשמצות חסרות השחר של נפתלי הם שערורייה".

 

נפתלי בתחילת הדיון, הבוקר (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
נפתלי בתחילת הדיון, הבוקר(צילום: גיל יוחנן)

הבוקר לפני תחילת הדיון אמר נפתלי: "אני עובר תקופה מאוד קשה, הכפישו את שמי בטירוף, והגעתי קודם כל כדי לנקות את שמי הטוב. זה לא משפט רגיל של דיני עבודה. אגיד את הדברים והאמת תנצח". בטרם נפתח הדיון זימנה נשיאת בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, השופטת דיתה פרוז'ינין, את הצדדים ללשכתה בניסיון להגיע לפשרה אך הצדדים לא הגיעו לכדי הסכמה.

 

נפתלי נקרא ראשון לדוכן העדים בידי עורכת דינו, עו"ד נאוה פינצ'וק, שם אמר: "התצהיר שהגשתי מבהיר מה אני עובר מרגע שהגשתי את התביעה. אני עובר דברים איומים. משפחתי נתונה לאיומים, אומרים שאני גנב, יש כל מיני הכפשות, הייתה פריצה לבית האישי. מכפישים את אבי ברמות מטורפות, ממציאים הטרדות מיניות שלא היו ולא נבראו". בתגובה לשאלה על טענת ההגנה כי עזב את עבודתו בשל מצבו של אביו ולא בשל טענותיו שבתביעה השיב: "היו שם דברים שיצאו מהקשרם. קיצרו את העדות שלי".

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

התביעה טוענת כי האירועים שהתרחשו לאחר שנפתלי הגיש את התצהיר שלו, ושהוא מתאר בעדותו, קשורים לתביעה עצמה. עו"ד כוכבית נצח דולב, המשנה לפרקליטת מחוז ירושלים שמייצגת מטעם ההגנה, אמרה שהיא מתנגדת לקו הזה, וכי אין בסיס לטענה שיש קשר לתביעה, ולא הוכח קשר כזה.

 

חקירתו הנגדית והאגרסיבית של נפתלי הציתה אמוציות רבות באולם. בתחילת התשאול התייחסה עו"ד נצח דולב למניעיו לכאורה של נפתלי להגשת תביעתו והטיחה בו כי "אתה אדם שקוע בחובות. יש נגדך צווי עיכוב יציאה מהארץ בגין חובות, אתה פונה בתקשורת לציבור שיתרום לך כסף. אתה מרשה לעצמך לעזוב את העבודה, ושהציבור יממן אותך". הוא השיב: "החובות שנוצרו לי הם בגלל העברות דירה בגין עבודתי בבית ראש הממשלה. לא ידעתי שיש לי צו איסור יציאה מהארץ".

 

"לא רציתי לפגוע בכבוד ראש הממשלה"

נפתלי פירט על נסיבות הגעתו לעבודה בבית ראש הממשלה, וציין כי רצה להגיע לעבוד שם בגלל שהבין ש"המצב לא טוב". בהמשך תיאר נפתלי את קורות בית ראש הממשלה: "כשהגעתי למעון גיליתי ש(שרה) נתניהו שותה כמות אלכוהול מטורפת. כשנכנסתי להיות אב בית נחרדתי לראות כמה היא שותה - שלושה בקבוקי שמפניה ביום". כשנשאל מדוע לא הצהיר זאת בתצהיריו השיב: "לא רציתי לפגוע בכבוד ראש הממשלה". בתגובה תהתה עו"ד נצח דולב: "כתבת כל מה שרצית בתצהיר, עכשיו אתה אומר שנושא השתייה לא נכתב כדי לא לפגוע בראש הממשלה?" הוא השיב: "בתצהיר נתתי דוגמאות קטנות כדי לא לפגוע בראש הממשלה והליכוד".

 

אב הבית לשעבר טען כי סמנכ"ל נכסים ומבצעים במשרד ראש הממשלה, עזרא סיידוף, הבטיח לו קביעות, ולאחר שהפרקליטה תהתה מדוע לא עזב את העבודה כשהופרה ההבטחה, השיב כי רצה מאוד להיות עובד מדינה. "אמרתי לראש הממשלה שאני רוצה לקבל מה שהובטח לי – תקן של עובד מדינה. אמרתי שאני לא חוזר לעבוד והתקשרו אליי בכירים במשרד ראש הממשלה והחזירו אותי".

 

"למה אתה נשאר? למה אתה לא חוזר ליחידת מגן שאתה מצטיין?", שאלה הפרקליטה. נפתלי ענה כי היה "מוכן להיות עובד ניקיון עם תקן של עובד מדינה". בהמשך טענה הפרקליטה גם כי נפתלי שיקר כשהצהיר לפני שהתקבל לעבודתו בשירות המדינה כי סיים 12 שנות לימוד, אך השופטת קטעה את קו ההגנה וציינה: "אתם קיבלתם אותו לעבודה על סמך המסמכים שהוא הגיש. אם יש בעיה אז הבעיה היא במשרד ראש הממשלה".

 

הרוחות סערו באולם: "שאלות לא רלוונטיות"

עו"ד נצח דולב החלה לחקור את נפתלי על נסיבות מעברו מעפולה למודיעין, ועל העובדה כי הוא תובע פיצויים על ההוצאות הכרוכות בכך, ולעניין זה הוסיפה השופטת "בגין השאלה אם התובע זכאי לתשלום בגין מעבר בין עפולה למודיעין, הרי אין ספק שהמעבר נעשה, וכל נבכי השאלה מה היה בעפולה, באיזו דירה התגורר, כיצד קיבל את הדירה וכל הכרוך בכך, אינו רלוונטי".

 

בשלב זה עצרה השופטת את הדיון וציינה לפרוטוקול: "לצערי הרב, חקירתו של התובע פונה לנושאים שאין להם כל רלוונטיות להליך המתנהל בפנינו, ולשאלות השנויות במחלוקת בין הצדדים, תוך פגיעה בלתי מידתית בצנעת הפרט של התובע. התובע הוא שהגיש את התביעה ואמור לצפות לשאלות חודרניות, אך השאלות עד עתה לא רק שאינן מקדמות את השאלות שבית הדין אמור להכריע בהן בסופו של יום, אלא שהן פונות לנתיבים שונים תמוהים ביותר שלא ברור מדוע נשאלו".

בני הזוג נתניהו ומני נפתלי (צילום: יובל חן, אבי אוחיון/ לע"מ) (צילום: יובל חן, אבי אוחיון/ לע
בני הזוג נתניהו ומני נפתלי(צילום: יובל חן, אבי אוחיון/ לע"מ)
 

בהמשך נשאל נפתלי על ידי ההגנה על טענה בתצהירה של שרה נתניהו כי זרק כמויות גדולות של אוכל על דעת עצמו והשיב: "מעולם לא זרקתי אוכל, אני יודע שיש אנשים רעבים בבית ראש הממשלה. שרה אמרה שלא זורקים אוכל כי משפחתה ניצולי שואה. גברת נתניהו לעתים לא רצתה לאכול את האוכל שעופרה שמעוני בישלה. הייתה לה אופציה שתהיה מבשלת בבית ראש הממשלה וזה מנוגד לחוק".

 

"כאשר היא לא רצתה אוכל, מה עשית עם האוכל של עופרה שמעוני?" שאלה עו"ד נצח דולב. "הילדים וראש הממשלה אכלו מזה, אורחים אכלו מזה, יוסי כהן (בא כוחה של שרה שנמצא באולם – א.מ) אכל מזה לעיתים", השיב. בתגובה להזכרת שמו השיב עו"ד כהן שאינו חלק מהדיון היום: "אתה חושב שאתה במסיבת עיתונאים אז אתה מדבר ככה". התפתחו חילופי דברים בין השניים ונפתלי השיב לכהן: "כשאוכל לשבת רגל על רגל כמוך, אעשה מסיבת עיתונאים".

 

נפתלי המשיך: "כאשר אחד מהסמנכ"לים במשרד רה"מ התקשר לבית, אמרתי לו שהגברת נתניהו אוכלת, והוא אמר שיתקשר מאוחר יותר. היא שאלה מי היה בטלפון, ואמרה לי 'איך אתה מעז להוציא חומר כל כך רגיש'. היא הוציאה את ראש הממשלה מישיבת הממשלה באותו יום".

 

משפחת נתניהו מסרה בתגובה לעדותו של נפתלי היום בבית הדין בירושלים: "השקרים, ההכפשות וההשמצות חסרות השחר שמספר מני נפתלי בבית המשפט על רעיית ראש הממשלה - שאינה נתבעת כלל על ידו - הם שערורייה. לא פחות מזה. נפתלי מנצל את העובדה שאי אפשר לתבוע אותו על דברי דיבה ולשון הרע הנאמרים מעל דוכן העדים, והוא ממשיך במסע ההשחרה של הגברת נתניהו, הכול במטרה להוציא מהמדינה כספים שלא כדין ולפגוע בראש הממשלה ובמשפחתו. הציבור הישראלי כבר הביע שאט נפש מההתנהלות הבוטה, האלימה והבלתי מוסרית הזו. לאחר שהאמת תתברר בבית המשפט - יתגלו כל טענותיו כעורבא פרח".

 

לצד נפתלי, העד המרכזי בתביעה, צפויים להעיד שני עובדים נוספים שהועסקו בעבר במעון ראש הממשלה. מנגד צפויים לעלות לדוכן תשעה עדים מטעם ההגנה, בהם עובדים בעבר ובהווה בבית ראש הממשלה ובמשרד ראש הממשלה, אך רק עד הגנה אחד יעלה לדוכן במסגרת הדיון היום, והדיון הבא נקבע ל-10 במאי. עזרא סיידוף, ששמו הוזכר כמי שייחקר במסגרת הבדיקה הפלילית במעונות ראש הממשלה, זומן גם הוא להעיד במסגרת ההגנה, כמו גם אשת ראש הממשלה. השניים לא יספיקו לעלות לדוכן העדים היום.

 

נפתלי (35) כיהן כאב הבית במעון ראש הממשלה במשך 20 חודשים, בין פברואר 2011 לנובמבר 2012, עד שהתפטר משום שלכאורה תקן עובד המדינה והקביעות שלטענתו הובטחו לו לא הוענקו לו. תביעתו מופנית נגד משרד ראש הממשלה, סמנכ"ל נכסים ומבצעים במשרד ראש הממשלה, עזרא סיידוף וכן ראש הממשלה נתניהו עצמו, באופן אישי. נפתלי תובע מהגורמים הללו פיצוי של 650 אלף שקל, מתוכם 100 אלף שקל מראש הממשלה בגין לשון הרע והוצאת דיבה. אב הבית לשעבר מפרט גם טענות רבות כלפי אשת ראש הממשלה, שרה נתניהו, על רקע התנהלותה כלפיו במהלך עבודתו, שכללה לדבריו קללות, גידופים ויחס בלתי הולם.

  

לפי כתב התביעה, במשך 20 חודשים ספג נפתלי "עלבונות, פגיעות ונזקים ממוניים, פיזיים ונפשיים, שהביאו אותו לאחר שהושפל שוב ושוב לנסח מכתב התפטרות ולעזוב באחת את התפקיד". במסגרת התביעה הוא חשף את הנעשה במעונו הרשמי של האזרח החשוב במדינה. "התברר לו כי ייאלץ להתמודד עם צוות עובדים ממורמר וחסר, ועם עומס לא סביר של עבודה ותחלופה בלתי פוסקת של עובדי משק המסרבים לעבוד במחיצת אשת ראש הממשלה, גברת נתניהו", נכתב בתביעה.

 

ההגנה השיבה כי מעולם לא הובטח לנפתלי תקן של עובד מדינה וכי מעולם הוא לא התלונן על תנאי העסקתו בזמן שעבד במעון. בעניינה של שרה נתניהו הכחישה ההגנה את כל האמירות וההתנהלות שיוחסו לרעיית ראש הממשלה. כמו כן נטען כי נפתלי הוא שסידר את שעות עבודתו וקבע כמה ואיך יעבוד.

 

עו"ד יוסי כהן, בא כוחה של משפחת נתניהו, נשאל על עניין תצהירה של שרה נתניהו שדלף שהגיע לידי מני נפתלי עוד לפני שהוגש לבית המשפט, והשיב כי "התצהיר הוא עניין למשטרה". לדבריו הוא פנה ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה שיורה למשטרה לחקור. בנוסף, הוא פנה במכתב לעורכות דינו של נפתלי על רקע העברת הטיוטה מצים, וטען שעברו עבירה אתית והפרו סודיות, ושהוא דורש פיצוי של 200,000 שקל, אחרת יפנה להרכאות המתאימות. לאחר שנשאל כהן מדוע הועסק נפתלי מלכתחילה בבית ראש הממשלה השיב: "זו השאלה היחידה שקשה להשיב עליה, איך אדם כל כך שלילי מגיע למשרד ראש הממשלה. זהו כשל של השב"כ ושל המערכות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
מני נפתלי בבית הדין, הבוקר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים