שתף קטע נבחר

מנהלת הליגה החליטה: הפיינל-פור חוזר

דירקטוריון מינהלת הליגה הצביע על החזרת השיטה להכרעת האליפות החל מהעונה הבאה. יו"ר מכבי ת"א, שמעון מזרחי: "זו החלטה שלא לטובת הכדורסל, חבל", מנכ"ל הפועל ירושלים, גיא הראל: "לא מאוכזב, הבענו את עמדתנו". יו"ר גלבוע/גליל, חיים אוחיון: "הפיינל-פור ייתן ביטוי לכל הקבוצות". אוהדי מכבי ת"א הרימו שלט: "פיינל-פור = ביזיון"

בתום ישיבה שנערכה היום (א') החליט דירקטוריון מנהלת הליגה להחזיר את הפיינל-פור כשיטה להכרעת ליגת הכדורסל החל מהעונה הבאה.

 

 

ההחלטה תקפה לשלוש עונות. אם לליגה הישראלית תהיה נציגה שניה ביורוליג, דבר שישנה את חשיבות הזכיה באליפות בישראל, יעלה נושא שיטת משחקי הגמר לדיון נוסף.

 

אוהדי מכבי ת"א מביעים את דעתם על הפיינל-פור (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
אוהדי מכבי ת"א מביעים את דעתם על הפיינל-פור(צילום: ראובן שוורץ)

 

בחודשים האחרונים נעשו שיכנועים, בעיקר מצידם של מכבי ת"א ויו"ר מינהלת הליגה שמואל פרנקל, לחזור לשיטת הסדרות אפילו כבר בעונה הנוכחית - הצעה שנתקלה בסירוב ע"י רוב קבוצות הליגה. הנהלת המועדון הצהוב לא חסכה בנסיונות שיכנוע, אך בסופו של דבר נוצר רוב לשיטת הפיינל-פור.

 

"צו השעה לכדורסל הישראלי"

אחת המתנגדות לשיטת הפיינל-פור הייתה הפועל ירושלים. מנכ"ל הקבוצה, גיא הראל, אמר לאחר הישיבה: "אני לא מאוכזב, הצגנו את עמדתנו. אני מאמין שזה לטובת הכדורסל. סוכם שאם תהיה עוד נציגה ביורוליג, הנושא יעלה לדיון מחדש".

 

שמעון מזרחי, יו"ר מכבי ת"א שהתנגד נחרצות למהלך, הגיב: "ההצעה שלנו לא התקבלה, לדעתי נעשתה כאן טעות כי בביטול סדרות חצי הגמר מאבדים הכנסה גדולה. בשנים שהחליטו מה שהחליטו לא היו מתקנים כמו היום - לא הייתה ארנה בירושלים, לא היה מגרש בחולון ומגרש בחיפה, לא היה דרייב אין, היום יש לנו 5-6 מתקנים שאפשר לאכלס בהם קהל גדול. אין שום מקום באירופה, ודאי לא בארה"ב בו נקבעת האליפות בשיטת פיינל פור ולא בסדרות. זו החלטה שלא לטובת הכדורסל, חבל". 

 

מיקי דורסמן מהפועל חולון: "אין לנו את הכספים להתמודד בסדרה וזה כמאמן אני יכול להגיד לכם. בסדרה, לרוב הקבוצה החזקה יותר וזו שיכולה להביא יותר שחקנים תנצח".

 

יו"ר בני הרצליה, אלדד אקוניס: "זה היה צו השעה לכדורסל הישראלי. זה לא משהו נגד מישהו. הפיינל-פור הוכיח את עצמו. זו החלטה מצוינת".

 

יו"ר גלבוע/גליל, חיים אוחיון, מהמצדדים בפיינל-פור: "זהו עוד יום חשוב לכדורסל הישראלי, בדרך לקדם אותו לעוד קפיצת מדרגה, אנחנו לא רוצים לחזור למה שהיה בעבר, הליגה התקדמה מאוד, גם ברמת התחרותיות. מפה אפשר להתקדם.

 

הציע פיתרון אלטרנטיבי. שמואל פרנקל (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
הציע פיתרון אלטרנטיבי. שמואל פרנקל(צילום: ראובן שוורץ)

 

זו שיטה שמאפשרת לכל הקבוצות לבוא לידי ביטוי. צריך לזכור שיש עדיין פערי תקציב מאוד גדולים בין רוב הקבוצות לקבוצות הבכירות יותר. אנחנו רוצים לשמר את הפוטנציאל של כל קבוצה לגדול במסגרת שהיא קבעה לעצמה. מאז שבוטלו הסדרות הכדורסל התקדם מאוד גם ברמה הכלכלית. היו ארבע אלופות מאז ומי שזכתה לא גנבה אליפות אלא הייתה פיבוריטית לצד מכבי ת"א לאורך כל העונה".

 

ההצעה של פרנקל לא התקבלה

אחד מהמתנגדים לפיינל-פור הוא יו"ר המנהלת, שמואל פרנקל, שהציע הצעה משלו שלא התקבלה: "אני מבין את הקבוצות הקטנות שרוצות משחק אחד וצ'אנס לנצח את מכבי. הבאתי הצעת פשרה שאני לא יודע אם תתקבל - חצי גמר של הטוב מחמישה משחקים ומשחק אחד בגמר. אני חושב שזה פיתרון לא רע".

 

מתנגדים לפיינל-פור. מזרחי ומנכ"ל הפועל י-ם, גיא הראל (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
מתנגדים לפיינל-פור. מזרחי ומנכ"ל הפועל י-ם, גיא הראל(צילום: ראובן שוורץ)

 

על טענות להפעלת לחצים שהופעלו על הקבוצות אמר פרנקל: "אם היו לחצים, אני חושב שזה לא בסדר. אני אישית לא דיברתי עם אף קבוצה או יו"ר. אם היו לחצים מיותרים, אני מצר על כך".

 

מספר אוהדים של מכבי ת"א הפגינו נגד הכוונה לחזור לפיינל-פור ותלו שלט ענק בו רשמו: "הפיינל פור = שווה ביזיון, למה לשחק עונה שלמה?"


פורסם לראשונה 29/03/2015 13:06

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
שמעון מזרחי, היום במשרדי המינהלת
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים