שתף קטע נבחר

צרפת: רב נדרש להסיר את הכיפה בכניסה לקלפי

רבה של טולוז, אברהם ווייל, הופתע כאשר נדרש להסיר את הכיפה שלראשו כאשר ביקש להיכנס לקלפי בטולוז, ולהצביע במסגרת הבחירות המקומיות, הנערכות בימים אלה במדינה: "לא היה כאן עלבון, אלא איום לא מכוון", אמר הרב - וייחס את המעשה למניעים אנטישמיים

נדרש להסיר את הכיפה: הרב אברהם וייל, רבה של טולוז   (טלטולוז) (טלטולוז)
נדרש להסיר את הכיפה: הרב אברהם וייל, רבה של טולוז (טלטולוז)

 

טולוז סוערת בעקבות תקרית ביום הבחירות: רבה של העיר, אברהם ווייל, נדרש להסיר את הכיפה שחבש בכניסה לקלפי, בבואו להצביע בבחירות המקומיות בעיר. הדרישה באה מצדו של ראש הקלפי המקומי, איש מפלגת "חזית השמאל", שצפה ברב נכנס למתחם ההצבעה, כך על פי סוכנות הידיעות "רויטרס".

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

על פי החוק בצרפת חל איסור על חבישת או ענידת סמלים דתיים במוסדות שלטוניים, ובהם בתי ספר ואוניברסיטאות. אולם זו ככל הנראה הפעם הראשונה, שבה נעשה שימוש בחוק על מנת שלא לאפשר לאזרח לממש את זכות ההצבעה שלו.

 

עוד בערוץ היהדות - קראו:

 

על פי הדיווח באתר RT, הרב ווייל הגדיר את התקרית "משפילה", וציין כי זוהי הפעם הראשונה מאז שניתנה לו זכות הצבעה, שהוא עד לסיטואציה מעין זו. "לא היה כאן עלבון, אלא איום לא מכוון", הוסיף. "זו ככל הנראה התנהגות נמהרת מדי של אדם שאיננו מכיר את כללי ההצבעה בבחירות".

 

הרב ווייל אמר עוד כי פרק הזמן שארך בין התקרית ועד לתלונה במשטרה, נבע מהיסוסים אישיים, מאחר והוא איננו מעוניין "לתת תחמושת נוספת", כדבריו, "לגורמים החושבים שהיהודים מנסים להציג את עצמם כקורבנות", כך על פי הדיווח של סוכנות AFP.

 

רוצה להצביע? תוריד את הכיפה

האירוע, שכבר הספיק לחולל סערה, זכה לתגובות מצד המפלגה הקומוניסטית, שאחד מחבריה, כאמור, הוא

שמנע את כניסת הרב. בהודעה שמיהרה המפלגה לפרסם, הובעה התנצלות אל מול מה שהם הגדירו כ"אי הבנה", תוך שדוברי המפלגה מציינים כי הנציג שדרש מהרב להסיר את כיפתו, מתחרט על דבריו, והמפלגה "תומכת תמיכה בלתי מעורערת במאבק נגד אנטישמיות ושנאת זרים".

 

האירוע הנוכחי, התרחש שלושה ימים בלבד לאחר הסרת הלוט מהאנדרטה שהוקמה בטולוז, לזכר הנרצחים בפיגוע שאירע בבית הספר היהודי המקומי, "אוצר התורה", לפני שוש שנים בדיוק. בפיגוע הירי שביצע המחבל, מוחמד מראח, נהרגו הרב יהונתן סנדלר, ילדיו אריה וגבריאל, ביתו של המנהל מרים מונסונגו, ושלושה חיילים צרפתים. נציגיהן של שש דתות חתמו, במהלך טקס הזיכרון, על "אמנת אחווה", ביניהם.

 

בינתיים, על פי אתר RT גוברים בצרפת הקולות המזהירים מפני התגברות האנטישמיות והאיסמופוביה במדינה, במיוחד לאחר שורת הפיגועים שאירעה בפריז לפני כמה שבועות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ימים ספורים לאחר אירוע הזיכרון לטבח בטולוז
צילום: רויטרס
מומלצים