שתף קטע נבחר

העתיד של התעשייה: צפו בנמלים ביוניות

הגוף הודפס בתלת-ממד, בתוכו יש מצלמת וידאו וחיישן קרקע - והכול בגודל יד אנושית. הנמלים הרובוטיות עובדות יחדיו כדי להשיג מטרה משותפת

עצל? לך אל הנמלה הביונית. נמלים רובוטיות בגודל של יד אנושית שעובדות יחדיו עשויות להיות העתיד של מערכות ייצור תעשייתי. כך לפחות סבורים המפתחים, חברת הטכנולוגיה הגרמנית פסטו (Festo), שיציגו לראווה את הנמלים המיוחדות ביריד תעשייה שייערך בחודש הבא. צפו בנמלים הרובוטיות בפעולה.

 

עוד חדשות בעולם :

 

הנמלים הביוניות משתפות פעולה ומתאמות את פעולותיהן ותנועותיהן כדי להשיג מטרה משותפת, בדומה לדרך שבה נמלים משלימות משימות המיועדות למושבת הנמלים כולה. בפסטו אמרו כי מערכות ייצור עתידיות יבוססו על יחידות אינטליגנציה בודדות שמתאימות עצמן לדרישות ייצור שונות, באמצעות שיתוף פעולה זו עם זו. לדבריהם, האנטומיה יוצאת הדופן של הנמלה עוררה אצלם את ההשראה שהובילה לפיתוח הגרסה הביונית, לצד הרצון לשכפל את האינטליגנציה הקולקטיבית של מושבת נמלים.

 

הנמלים הביוניות יכולות להשלים משימות מסובכות, כמו העברת משאות גדולים וכבדים, דבר שהן לא יכלו לעשות ללא עבודה משותפת. הרובוט כולל מצלמת סטריאו וחיישן קרקע, המאפשרים לנמלה לדעת את מיקומה ולזהות את האובייקטים שאותם היא תמשוך באמצעות התפסנים שבחלק הקדמי של "ראשה". כמו לנמלים המוכרות לנו יותר, גם לביוניות יש שש רגליים. "האנטנות" שלהן משמשות לחיזוק סוללות הליתיום שמעניקות להן כוח, ויחידת רדיו פנימית מאפשרת להן לשוחח זו עם זו.

פועלות ביחד, למען מטרה משותפת ()
פועלות ביחד, למען מטרה משותפת

בחברה הגרמנית אמרו כי הדרך שבה הנמלים נבנו היא ייחודית. גופן של הנמלים הביוניות עשוי מאבקת פלסטיק שהודפסה בתלת-ממד והותכה, שכבה אחר שכבה, באמצעות לייזר. גם החלק הכולל את המעגל החשמלי הודפס בתלת-ממד. בפסטו ציינו כי זו הפעם הראשונה שהטכניקות הללו שולבו יחדיו.

 

הרגליים והצבתות נעות במהירות וביעילות, ללא שימוש באנרגיה רבה. גם כאן טוענים בפסטו כי יישום הטכנולוגיה המכונה "פייצו" (הקטנת רובוטים, במקרה זה לכדי נמלים ביוניות) אינו נעשה לפני כן. החברה הגרמנית מתכוננת להציג את הנמלים הרובוטיות באפריל, ביריד הטכנולוגיה התעשייתית הגדול ביותר, הנובר מס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים