שתף קטע נבחר

בכירי בנק לאומי: "לא חוששים מכחלון"

מנכ"ל בנק לאומי: "אני לא חוששת מכניסתו של כחלון לתפקיד שר האוצר. גם בלי כחלון אנחנו צריכים להתייעל". בנוגע לקנס על החשדות בסיוע להעלמות המס: "נשאר לנו עוד צ'ופצ'יק קטן. אבל זה לא יהיה משהו משמעותי". יו"ר דירקטוריון הבנק על פרשת לאומי קארד: "היינו בערפל. הייתי מאוד חרד"

"אין לי ספק שהיה נכון לשתף פעולה באופן אקטיבי. בפרספקטיבה לאחור כולם יבינו שהטיפול שלנו היה נכון ביותר, ביחס לכל אלטרנטיבה אחרת".כך אמר היום (ד') דוד ברודט יו"ר דירקטוריון בנק לאומי בהתייחסות להסדר של הבנק מול הרשויות בארה"ב, בעקבות החשדות לסיוע בהעלמות מס. נזכיר כי במסגרת הסדר זה שילם הבנק קנס של כ-1.6 מיליארד שקל.

 

  • לאומי: ירידה חדה ברווח בשנת 2014 

 

ברודט, שדיבר במסיבת עיתונאים שקיים הבנק, בעקבות פרסום הדו"חות הכספיים לשנת 2014, גם דחה את הטענה לפיה במסגרת הסדר הקנס, הובטח מצד האמריקאים שלא יוגשו תביעות כנגד הבנק. "האמירה כאילו עשינו עסקת חליפין עם האמריקאים נובעת מאי הכרה של המערכת האמריקאית ואיך היא עובדת. דילים כמו אלה המוזכרים בעיתונות הישראלית הם דברים שהס מלהזכיר ואינם מקובלים בארה"ב".

 

ברודט התייחס גם לדרישה להשבת הבונוסים של מי שכיהנו כראשי הבנק בתקופת החשדות (המנכ"ל גליה מאור והיו"ר איתן רף) ואמר "פעלנו בדרך האובייקטיבית ביותר, הקמנו ועדה בראשות שופט בדימוס אורי גורן. כל מילה שאומר בנושא זה עלולה להתפרש כניסיון להשפיע על המלצות הוועדה".

 

יש לציין כי החקירות כנגד הבנק טרם הסתיימו. מנכ"לית הבנק, רקפת רוסק עמינח, התייחסה לחקירה שעדיין קיימת כנגד הבנק ונערכת על ידי הרשות לניירות ערך האמריקאית (מלבד ההסדר שכבר נחתם מול הרשויות האחרות בארה"ב) והוסיפה: "ב-2014 סיימנו 3 שנים מפרכות של משא ומתן מול הרשויות האמריקאיות. ב-2011 פנו אלינו הרשויות האמריקאיות, ההחלטה היחידה היתה לשתף פעולה. הוסרה העננה. נשאר לנו עוד 'צ'ופציק' קטן - אנחנו מדברים עם הרשות לניירות ערך אמריקאית. אני לא יודעת מה יצא, אבל זה לא יהיה משהו משמעותי".

 

"היינו בערפל"

ברקע כניסתו הצפויה של כחלון למשרד האוצר והצהרותיו ערב הבחירות כי ילחם בעמלות הבנקים ויטפל בחוסר התחרותיות, אמר יו"ר דירקטוריון הבנק "אני מברך את כחלון עם כניסתו למערכת. יש אמירה שאין תחרות במערכת הבנקאות בישראל, זה לא נכון זה קיים במשכנתאות בעסקים קטנים, התחרות היא לא רק בין הבנקים לבין עצמם אלא בין בנקים לגופים מוסדיים.

 

"אין לי שום בעיה עם יוזמות, אבל אני מצפה שיהיה דיאלוג אמיתי ביננו לבין מי שזה יהיה באוצר או בבנק ישראל. צריך לדאוג גם שכל שינוי לא יפגע ביציבות. אני רק מציע שהדברים ייעשו בשום שכל".

  

מנכ"ל הבנק הוסיפה: "אני לא חוששת מכניסה של כחלון למשרד האוצר. אנחנו רגילים לתחרות. גם בלי כחלון אנחנו צריכים להתייעל". עמינח הוסיפה, בנוגע לביקורת הנוקבת כלפי הבנקים "ביקורת זה דבר מקובל, אבל ביקורת שחוצה את הקווים האדומים היא לא בסדר. יש דברים שקורים פה שחוצים את הקווים האדומים".

 

ברודט התייחס גם לפרשת הגניבה בלאומי קארד, שהתברר כי מספר ימים לאחר שנחשפה שלח יו"ר הבנק מכתב בהול לפרקליט המדינה בבקשה שלא לפרסם את הסיפור מחשש לפגיעה חמורה בבנק. "לגבי פרשת לאומי קארד היא התחילה בהערכה מסויימת שהיתה לנו והסתיימה אחרת. אנחנו מסיקים את כל המסקנות כדי שפרשיה כזו לא תתרחש בעתיד.אנחנו היינו בערפל. המכתב שנשלח לפרקליט המדינה נשלח לאחר דיון מאוד נוקב. הייתי מאוד חרד. דאגנו בראש ובראשונה ללקוחות הבנק"

 

אמש פרסם הבנק כי הוא יחל בתוכנית התייעלות ל-3 השנים הבאות, במסגרתה יצוצמו 1,000 משרות. בהתייחס לכך אמרה רוסק עמינח "ב 2012 התחלנו להיכנס לתוכנית התייעלות. עד 2011 הבנק עלה בכח האדם כל שנה. הכרזנו על תוכנית התייעלות של 1,000 עובדים, כולם בפרישה טבעית ובפרישה מרצון .חתמנו על הסכם שכר חדש, היה לנו טייס אוטומטי (העלאת שכר לעובדים מדי שנה) של 5%, הוא נכנס לירידה ויעמוד על 3.5%. תוכנית התייעלות החדשה תביא לצמצום עוד 1,000 עובדים עד 2017". עמינח הוסיפה כ"יש לנו 1,400 עובדים שמקבלים שכר מינימום, אנחנו מגייסים הרבה עובדים צעירים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דוד ברודט
צילום: יובל חן "ידיעות אחרונות"
רקפת רוסק עמינח מנכלית בנק לאומי
צילום: יובל חן "ידיעות אחרונות"
מומלצים