שתף קטע נבחר

שוטר שחשף רומן בתחנה: "נגרם לי נזק נפשי"

מפקד תחנה שינה את יחסו לפקוד בעקבות חשיפת יחסיו עם שוטרת (שבעלה שירת עם שניהם). השוטר תובע ממשרד הביטחון: מגיעים לי אחוזי נכות

שוטר מהצפון, שנחשד כי חשף רומן בין מפקדו לבין שוטרת אחרת בתחנה, סבל בעקבות זאת מהתנכלות שהובילה להידרדרות במצבו הנפשי. ועדה בראשות השופט יואב פרידמן מבית משפט השלום בחיפה קבעה כי יש קשר ישיר בין היחס שקיבל השוטר לבין בריאותו, והורתה למשרד הביטחון לקבוע אם לזכות אותו בנכות לפי התקנות.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

הפרשה החלה בינואר 2005, לאחר שבתחנה נפוצה השמועה על רומן בין המפקד לשוטרת, שגם בעלה משרת באותו מקום. לטענת השוטר, לאחר שמפקדו חשד בו כמי שהפיץ את המידע, השתנה יחסו אליו והוא החל להשפילו בפומבי. בעקבות האירוע, מצבו הנפשי הידרדר והוא החל לסבול מכאבים ולחצים בחזה.

 

כחודשיים לאחר מכן קיבל השוטר הודעה על העברתו מהתחנה לשלוחה אחרת שהעבודה בה קשה יותר, אף שציין בעבר באוזני מפקדו כי הוא מפחד מהשירות שם. שלושה ימים אחר כך ערך המפקד עימות בינו לבין השוטרת שעליה הופצה השמועה, ודרש ממנו להתנצל בפניה. לאחר העימות השוטר התמוטט ואושפז במחלה הקרדיולוגית בבית החולים פוריה.

 

השוטר המשיך לסבול מירידה במצב הרוח, נדודי שינה וחרדות והחל לקבל טיפול פסיכיאטרי במחלקה לבריאות הנפש. ביולי 2005 אושפז שוב ועבר צנתור.

 

בקשה שהגיש לקצין התגמולים במשרד הביטחון להכיר בנכותו נדחתה אחרי שנקבע כי אין קשר סיבתי בין מצבו הנפשי לשירותו ולעימות עם מפקדו. השוטר ערער על ההחלטה בפני ועדת הערר בבית המשפט בחיפה.

 

בבית המשפט אישר המפקד שחשד שהשוטר הפיץ את השמועה, שלטענתו לא הייתה נכונה באותו זמן. לדבריו, רק כמה חודשים לאחר העימות – לאחר שהוא והשוטרת התגרשו מבני זוגם – החלה ביניהם מערכת יחסים. לדבריו, השוטרת היא שביקשה לערוך בירור מול השוטר והוא ראה לנכון לעשותו מכוח תפקידו, אם כי אישר שבדיעבד ראוי היה שאדם שאינו מעורב בפרשה יערוך את הבירור.

 

חוות דעת המומחים הפסיכיאטריים שהוגשו מטעם השוטר ומטעם משרד הביטחון קבעו שתיהן כי המערער פיתח סימפטומים דיכאוניים והתקפי חרדה על רקע מתח נפשי ממושך. עם זאת, המומחית מטעם משרד הביטחון סברה, בשונה מהמומחה מטעם השוטר, כי מצבו הנפשי כלל לא קשור לשירותו במשטרה וליחסיו המעורערים עם מפקדו.

 

אולם ועדת הערר בראשות השופט פרידמן קיבלה את ערעור השוטר וקבעה כי גם ללא העדויות ניתן להניח שהעימות במשרד המפקד היה טעון מאוד. השופט ציין שלא מדובר בוויכוח רגיל שבשגרה בין מפקד לפקוד, אלא בסיטואציה קשה מבחינה אובייקטיבית.

 

חברי הוועדה שוכנעו כי ההאשמות שהוטחו בשוטר, היחס שספג ממפקדו והעברתו משירותו בתחנה הם שגרמו להתפתחות סימני המצוקה הנפשית, ואף שלא נותרה לו נכות נפשית קבועה, נשארו אצלו שרידי תסמינים.

 

משכך, עניינו של השוטר הוחזר לוועדה הרפואית, שתקבע האם שרידים אלה מזכים את השוטר בנכות לפי התקנות.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות האתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
  • עו"ד תמר סיון ממשרד צדקוני-סיון עוסקת בדיני צבא וביטחון ובייצוג נכי צה"ל
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המחשה: הרצל יוסף
אילוסטרציה
המחשה: הרצל יוסף
מומלצים