שתף קטע נבחר

חברים בלינקדאין? זכרו לא לחשוף את הכל

מאסתם בפייסבוק? ברוכים הבאים לרשת לינקדאין, המספקת פלטפורמת שיתוף מציאותית ומעשית יותר, אבל גם מספקת סכנות ממשיות לקריירה שלכם - אשר במקרים קיצוניים יכולות להגיע גם לפיטורים. לפני שפותחים חשבון, חשוב לזכור כמה חוקי פרטיות חשובים

שירתתם בתפקיד רגיש בצה"ל? אתם עובדים בחברה ביטחונית? עשיתם את הסטאז' בכור בדימונה? תתכוננו: רכזת כוח האדם של דאע"ש עלולה לפנות אליכם עם הצעה מפתה, אחרי שאיתרה אתכם בלינקדאין והמונח Headhunter עלול לקבל עבורכם משמעות כפולה.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה:

איך למצוא עבודה באמצעות לינקדאין? מדריך

לינקדאין: אלו הכישורים שמחפשים המעסיקים  

 

לינקדאין, הרשת החברתית התעסוקתית הגדולה בעולם, נחשבת גם לאחת האמינות ביותר - עם מיעוט של משתמשים פיקטיביים. זאת בעקבות הנגיעה המעשית שמלווה את הרשת - השגת משרה נחשקת ופיתוח קשרים עסקיים. לכן המשתמשים הפעילים בלינקדאין מנדבים מידע אישי ומקצועי ככל האפשר בקדושת המיתוג האישי.

 

עם זאת, כניסת הרשת החברתית לארץ יוצרת בעייתיות, ומתנגשת עם המציאות הביטחונית שמלווה את קורות החיים של רובנו. שירות צבאי הוא חלק אינטגרלי מהניסיון התעסוקתי של הישראלי הממוצע, ותושבי דימונה בעלי תואר בפיזיקה גרעינית די מסגירים את מקום עבודתם. לכך אפשר להוסיף כמה עשרות ממהנדסי התעשייה האווירית, שלא מצניעים תמונות סלפי עם לוויין לפני שיגור.

 

הסכנות לא מסתכמות רק בהיבט הביטחוני של החשיפה - אלא כוללות גם היבטים תעשייתיים. בקלות אפשר לאתר את מצבת כוח האדם של החברה שבה אתם עובדים, להגיע לפרופיל הפייסבוק של כל עובד ולדלות ממנו אינפורמציה אישית או עסקית. גם האח הגדול יכול למצוא תועלת ברשת החברתית הזו - לינקדאין יכולה להיות עזר מעולה לאכיפה ממשלתית כלפי עצמאים שטרם פתחו עוסק מורשה, או נגד חברות הפועלות ללא רישיון עסק אבל עם תשתית אינטרנטית רחבה.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

פיטורים בגלל לינקדאין

בשנת 2012, ג'ון פלקסמן, בכיר ממחלקת משאבי האנוש של חברת הנפט והגז הבריטית BG Group, פוטר לאחר שעדכן בלינקדאין שהוא מעוניין ב-"הזדמנויות קריירה". החברה פירשה את הפעולה הזו כניגוד אינטרסים וסיבת הפיטורין הייתה "שימוש לא נאות במדיה חברתית". לצד מכתב הפיטורים קיבל פלקסמן הנחיה להסיר את כל האזכורים והקשרים של BG Group מפרופיל המשתמש שלו בלינקדאין.

 

פלקסמן הגיש ערעור לסיבת הפיטורין, והפרשה מצאה את סיומה בבית המשפט. את פתרון הפרשה תוכלו למצוא בקורות החיים העדכניים של ג'ון פלקסמן (ספויילר - הוא לא חזר לעבוד ב-BG Group).

 

אפשר ללמוד מסיפורו של פלקסמן: חשוב להיות מודעים לסיכונים הכרוכים בשיתוף מידע אישי מול העולם, ולמרות הפיתוי שבמיתוג האינטרנטי העומד בפניכם, יש לזכור להציב גבולות לאינפורמציה הרגישה שחושפים.

 

במידה ואתם חרדים לפרטיותכם והגדרתם שפרופיל המשתמש בלינקדאין לא יהיה ציבורי, השם שלכם ייעלם מתוצאות החיפוש - אבל תמונת הפרופיל עדיין פומבית וניתנת לחיפוש בקלות במנוע חיפוש התמונות של גוגל. משם הדרך סלולה לעמוד הפייסבוק האישי או חשבון הטוויטר הנושאים את אותה תמונת פרופיל, עם נגישות לכל גורם אוהד או עוין שמעוניין לדלות מכם אינפורמציה ללא ידיעתכם.

 

יש לכם שאלות? אני זמין רק בפייסבוק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים