שתף קטע נבחר

רצח התובע: טוויטר ויוטיוב נחסמו בטורקיה

הרשויות בטורקיה טרם חזרו לשגרה מאז הוחזק התובע של איסטנבול תחת איומי אקדח ונורה למוות במהלך מבצע החילוץ הכושל. בצעד חריף חסמו את הגישה לרשתות החברתיות שפרסמו את תמונתו. "אשתו וילדיו היו נסערים"

טורקיה חסמה היום (יום ב') את הגישה לטוויטר וליוטיוב על רקע פרסום תמונותיו של התובע מאיסטנבול שהוחזק תחת איומי אקדח על ידי פעילי שמאל קיצוני ונורה למוות במהלך מבצע החילוץ שבוע שעבר.

 

דובר לשכת הנשיאות איברהים קאלין אמר כי משרד התובע ביקש לחסום את הגישה לאתרי הרשתות החברתיות משום שכמה כלי תקשורת פעלו "כאילו מדובר בהפצת תעמולת טרור" כששיתפו את התמונות.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

"מדובר בפרסום תמונת התובע. מה שקרה לאחר מותו של התובע הוא עגום ועצוב כמו התקרית עצמה", הוסיף קאלין. משרד התובע דרש כי התמונה לא תהיה שימושית בפלטפורמות אלקטרוניות", אמר במסיבת עיתונאים באנקרה. כמה שעות לאחר מכן נענתה טוויטר לבקשת הרשויות הטורקיות והסירה את התמונה. בתגובה, הוסרה החסימה מהרשת החברתית.

 

התובע של איסטנבול, מהמט סלים קירז, מת מפצעיו ביום שלישי האחרון לאחר שכוחות הביטחון פרצו למשרד שבו פעילי ארגון השמאל DHKP-C החזיקו אותו בן ערובה. שני שוביו נהרגו גם הם במבצע החילוץ.

רה"מ דבוטאולו בהלוויית התובע (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
רה"מ דבוטאולו בהלוויית התובע(צילום: רויטרס)

  

בטרם החל מבצע החילוץ, פרסם הארגון DHKP-C תמונה של קירז מוחזק בשביו עם אקדח מכוון לרקתו והודיע כי יהרוג אותו אלא אם דרישותיו ימולאו. "אשתו וילדיו של התובע קירז היו נסערים מאוד. התמונות הללו פורסמו בכל מקום", אמר בכיר טורקי לרויטרס.

 

"בקשה הועברה לטוויטר וליוטיוב להסיר את התמונות ואת הפוסטים אולם הרשתות לא הסכימו ולא נמסרה מהן אף תגובה. לכן ההחלטה בנושא הועברה לבית משפט באיסטנבול".

 

זו לא הפעם הראשונה שהמדינה המזרח-תיכונית חוסמת את הגישה לרשתות החברתיות הפופולריות.

 גם לקראת הבחירות המקומיות במרס 2014 נותקה הגישה לאתרים אלה לאחר שפורסמו הקלטות אודיו שבהן נשמעו לכאורה בכירים מהמעגל הקרוב ביותר של ראש ממשלת טורקיה דאז טאיפ רג'פ ארדואן מעידים על מעשי שחיתות. ההחלטה הובילה לזעם ציבורי וגררה ביקורת בינלאומית רבה.

 

טורקיה הגישה פי חמישה יותר בקשות להסרת תכנים מטוויטר מאשר כל מדינה אחרת במחצית השנייה של 2014. בשנה שעברה הידקה טורקיה את החוקים המאפשרים חסימת אתרים על ידי הרשויות ביתר קלות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התמונה שהובילה לחסימת הגישה
מומלצים