שתף קטע נבחר

צילום: עוז מועלם

מיני ממבה: סיפורו של אנדרו גאודלוק

שחקנה האמריקאי של פנר/אולקר, שתתמודד (21:00, שידור ישיר ב-ynet ספורט) מול מכבי ת"א, היה כוכב מכללות, פתח בחמישייה של הלייקרס וקיבל כינוי מחייב מקובי בראיינט. אבל גם התרושש בעקבות הרצון לשחק ב-NBA. רגע לפני שהוא פוגש את הצהובים, מבט על אחד השחקנים הטובים באירופה

ה-26 באפריל 2013 היה אחד הימים הגרועים ביותר בהיסטוריה של לוס אנג'לס לייקרס. הקבוצה מעיר המלאכים ספגה באותו הערב את התבוסה הגדולה ביותר שלה במשחק ביתי בפלייאוף - 120:89 מול סן אנטוניו ספרס. למרות התבוסה, עבור שחקן אחד בלייקרס היה זה האירוע החשוב בחיים.

 

 

"MVP, MVP", צעקו 19,000 האוהדים בסטייפלס סנטר, אבל הצעקות הללו לא כוונו לעברו של קובי בראיינט, שבכלל היה פצוע ולא שיחק, אלא עבור אנדרו גאודלוק (26, 1.91 מ'), אולי השחקן הכי אלמוני במגרש. הסיבה: הוא פתח לראשונה בחמישייה של הלייקרס, קלע 20 נקודות ולפני המפגש קיבל את גביע ה-MVP על הצטיינותו בליגת הפיתוח.

 

אנדרו גאודלוק. דוגמא לשחקנים צעירים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אנדרו גאודלוק. דוגמא לשחקנים צעירים(צילום: EPA)

 

גאודלוק, שנבחר ע"י הלייקרס במקום ה-46 בדראפט 2011, יכול וצריך לשמש דוגמא עבור אותם שחקנים אמריקאים שחולמים יום אחד להגיע לליגה הטובה בעולם, אבל אוכלים מרור עד שהם מגיעים לנחלה (וגם אז שום דבר לא מובטח, כמו בסיפורו האישי).

 

שובר שיאים במכללות

הגארד בן ה-26 שיפגוש את מכבי ת"א הערב (ג', 21:00, שידור ישיר ב-ynet ספורט) יחד עם פנרחבצ'ה אולקר במשחק הראשון בסדרת ההצלבה, נחשב לכוכב מכללות ענק. הוא אומנם שיחק בצ'רלסטון, מכללה קטנה בדרום קרוליינה בלי יותר מדי הישגים, אבל במהלך קריירת הקולג'ים שלו שהתפרשה על פני ארבע שנים, גאודלוק הוכיח שיש לו מקום בין הגדולים ביותר.

 

מכבי תל אביב. מפגש ראשון עם גאודלוק (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
מכבי תל אביב. מפגש ראשון עם גאודלוק(צילום: ראובן שוורץ)

 

הנשק העיקרי שלו, לפחות בתחילת הדרך, היה הזריקה והטווח הבלתי מוגבל. גאודלוק נמצא ברשימת 25 קלעי השלשות הגדולים ביותר בתולדות המכללות, יחד עם שמות מכובדים כמו סטף קרי וקייל קורבר. את עונתו האחרונה סיים עם הממוצע החמישי בכל ארה"ב מבחינת נקודות (23.7 למשחק), שני בכמות השלשות (131 שלשות, 3.5 למשחק), ולקינוח זכה בתחרות השלשות של המכללות שנערכה במהלך הפיינל פור.

 

NBA: פחות נוצץ ממה שזה נשמע

אחרי שהציג יכולת טובה בטורניר ההכנה לדראפט שנערך בפורטסמות', וירג'ינה (השיג ממוצעים של 20.7 נקודות ו-3 אסיסטים), הוא הצליח להיבחר כאמור ע"י הלייקרס במקום ה-46 בלבד. את מחנה האימון הראשוני של הלייקרס עבר בהצלחה ואף שיחק כמה משחקים, אבל לאחר מכן ירד לליגת הפיתוח. הוא עוד חזר לסטייפלס סנטר (סה"כ שיחק 40 משחקים בעונת 2011/12), אבל לא הצליח להיכנס לרוטציה.

 

את העונה הבאה כבר החל בליגת הפיתוח, בה כאמור הראה יכולת גבוה כשסיים עם ממוצע של 21.5 נקודות, 4 ריבאונדים ו-5.8 אסיסטים. כוכב מכללת צ'רלסטון כבר הספיק לחתום בסאנטורקה מהליגה הפורטו-ריקנית, אבל בעקבות מכת פציעות קשה ממנה סבלה הלייקרס (בראיינט, סטיב נאש וסטיב בלייק סיימו את העונה), קבוצת האם שלו החזירה אותו לשורותיה.

 

קובי בראיינט. כינוי מחייב (צילום: AP) (צילום: AP)
קובי בראיינט. כינוי מחייב(צילום: AP)

 

בראיינט, שאהב אותו מאוד עוד בעונת הרוקי שלו בלייקרס, הדביק לו כינוי מחייב -"מיני ממבה", בעקבות היכולת והנחישות שלו לחפש את הסל בכל הזדמנות, בדיוק כמו ה"בלק ממבה" (הכינוי של קובי). 

 

בהתבטאות יוצאת דופן אחרי אותו המשחק בו קלע 20 נקודות בתבוסה לסן אנטוניו, התייחס גאודלוק לחייהם הקשים של שחקנים בליגת הפיתוח וסיפר לעיתונאים בחדר ההלבשה: "אני עני. אף אחד בקבוצה לא יודע את זה, אבל זה המצב שלי. הרגע המאושר ביותר שלי עד להיום היה בתחילת הסדרה מול הספרס כשקיבלתי 500 דולר לבזבוזים לקראת הנסיעה לסן אנטוניו. זה כמעט רבע מהמשכורת החודשית שלי בליגת הפיתוח", סיפר בפתיחות.

 

גאודלוק בפעולה. הסבלנות השתלמה בסופו של דבר (צילום: EPA) (צילום: EPA)
גאודלוק בפעולה. הסבלנות השתלמה בסופו של דבר(צילום: EPA)

 

מצבו של גאודלוק היה כל כך קשה בתקופה בה שיחק הליגת הפיתוח עד שהוא נאלץ ללוות כסף מחברתו, שעוד הייתה סטודנטית באותה תקופה. "זה מצב נוראי אבל לא הייתה לי ברירה. היו ימים שהעדפתי לא לאכול כדי לחסוך כסף", הוא הוסיף.

 

רק כדי להבין, משכורתו של הגארד האמריקאי באותה עונה עמדה על 2,400 דולר לחודש ו-40 דולרים נוספים להוצאות על מחייה יומית. "זה מצחיק, אמרתי לחברים שלי שכבר עדיף לעבוד בסניף של בורגר קינג מאשר לשחק בליגת הפיתוח, אבל אני שמח שעכשיו זה השתלם לי", הוא מספר.

 

העדיף לעזוב לאירופה

למרות היכולת הטובה אותה הציג באותה סדרת פלייאוף מול הספרס, ועוד תצוגות פנטסטיות בליגת הקיץ ב-2013 יחד עם שיקגו בולס, גאודלוק העדיף להתאוורר בחוץ ולהרוויח כסף משמעותי. קאזאן הרוסית, שכסף לא בדיוק חסר לה, קפצה על המציאה.

 

ז'ליקו אוברדוביץ'. גאודלוק: "המאמן הכי טוב באירופה" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ז'ליקו אוברדוביץ'. גאודלוק: "המאמן הכי טוב באירופה"(צילום: AFP)

 

מהרגע הראשון השידוך שלו עם הכדורסל האירופאי היה מצוין. היכולות ההתקפיות שלו הפכו אותו לנשק קטלני ביבשת ואת העונה עם הרוסים סיים בזכייה בגביע הרוסי, תואר ה-MVP של היורוקאפ אחרי שהוביל את קאזאן עד לגמר (שם הפסידה לוולנסיה) וזכייה בתואר האישי גם ב-VTB.

 

קבוצות רבות באירופה חשקו בשירותיו בקיץ הנוכחי, אבל פנרחבצ'ה אולקר הציעה את הסכום הגדול ביותר - 3.6 מיליון דולר לשנתיים. גם בסגל הכוכבים של ז'ליקו אוברדוביץ', גאודלוק הוא הסקורר המוביל (16.7 נקודות למשחק ביורוליג), והפך לאחד השחקנים הטובים ביותר באירופה.

 

גאודלוק עם החברים בפנרולקר. אחד השחקנים הטובים באירופה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
גאודלוק עם החברים בפנרולקר. אחד השחקנים הטובים באירופה(צילום: EPA)

 

כבר במחזור השלישי של שלב הבתים נבחר הגארד של אוברדוביץ' למצטיין השבועי אחרי שקלע מול טורוב הפולנית 27 נקודות יחד עם 3 ריבאונדים ו-3 חטיפות. שבועיים לאחר מכן שבר את שיא השלשות לשחקן ביורוליג אותו קבע שאוליוס שטומברגאס,

13 שנים קודם לכן. באיירן מינכן הייתה הקורבן כשגאודלוק הפציץ 10 מ-13 מחוץ לקשת בדרך ל-34 נקודות וזכייה נוספת בתואר מצטיין המחזור.

 

על השידוך עם אוברדוביץ' יש לו רק דברים חמים להגיד: "יש לי את המאמן הכי טוב באירופה. הוא אגדה חיה וזה כבוד גדול לעבוד איתו". הרעב של גאדולוק למשחק מתבטא גם בעבודה הקשה אותה הוא משקיע. בטורקיה מספרים שיש ימים בהם הגארד של פנר/אולקר מתאמן במשך 7-8 שעות, מרביתן ללא הקבוצה.

 

גיא גודס והצוות המקצועי של מכבי תל אביב מכירים מצוין את גאודלוק, אבל ממש לא בטוח שהערב יהיו להם את התשובות כיצד לעצור אותו. דבר אחד בטוח - אם הוא יציג את יכולתו הרגילה, לצופים באולקר ארנה ספורט, וגם לאלה שבבית, מצפה חוויה אמיתית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים