שתף קטע נבחר

העובדים לעידן עופר: "תתערב במשבר בכיל"

אחרי 70 יום לשביתה בקבוצת כיל, בוועד עובדי החברה-הבת תרכובת ברום קוראים לבעלים להתערב במו"מ. יו"ר הוועד: "המאבק כבר מזמן הפסיק להיות כלכלי - זהו מאבק על שבירת העובד המאוגד. האם פיטורים זהו ניהול?"

70 יום לשביתה בקבוצת כימיקלים לישראל (כיל), והפעם בוועד עובדי תרכובת ברום מבקשים את התערבות הבעלים. יו"ר ועד עובדי החברה, אבנר בן סניור, שלח אמש (א') מכתב לעידן עופר ובו ביקש ממנו להתערב במשבר בכיל ובמו"מ בין ההנהלה לעובדים. "המאבק מזמן הפסיק להיות מאבק כלכלי, כפי שהיה מצופה מחברה ציבורית תחרותית, אלא מאבק על שבירת העובד המאוגד ושבירת ועדי העובדים, ועל הכוונה להמשיך ולפורר מעמד זה במהלך השנים הבאות", כתב בן סניור.

 

כתבות אחרונות על השביתה בכיל:

 

לדברי יו"ר הוועד, הוא אינו רוצה או מתיימר לנהל את החברה - אלא להגן על העובדים. "האם רק פיטורים זהו ניהול? האם זה הנושא העקרוני ביכולת הניהול שעליו יקום או ייפול כל ההסכם?", הוא תהה במכתבו. בנוסף, כינה בן סניור את הדרישה לפטר עובדים מיותרת. "זהו ניסיון לשבור את העובדים המאוגדים - ואנו לא נוכל להסכים לכך", הבהיר.

 

עוד התייחס במכתבו להתבטאות של מנכ"ל כיל, סטפן בורגס, לפיה עובדים ללא משכורת יישברו לאחר חודש-חודש וחצי, דבר שילחץ על הוועדים לסיים את השביתה. "ההנחה הזו שגויה לחלוטין. העובדים מבינים היטב שזהו מאבק עקרוני על מהות העבודה המאוגדת ועל מעמדם ביום שאחרי. לא זו בלבד שהעובדים לא נשברים, הם גם לוחצים על הוועדים שלא לשוב לעבודה עד שלא נפתרות סוגיות מהותיות נוספות (ולא רק פיטורים), המאיימות על מעמד העובדים המאוגדים בחברות".

מחאת עובדי כיל בשבוע שעבר (צילום: מועצת עובדי מפעלי ים המלח) (צילום: מועצת עובדי מפעלי ים המלח)
מחאת עובדי כיל בשבוע שעבר(צילום: מועצת עובדי מפעלי ים המלח)

בוועד העובדים מציירים את המאבק כמלחמה כוללת על העבודה המאוגדת בישראל, וטוענים כי ההנהלה פועלת לשבירת העובדים המאוגדים ושבירת הוועדים. "לא חבל לסכן את החברה ואת כל תוכניות ההתייעלות על בסיס שגוי ולא מציאותי? (...) עם כל אהבתנו לחברה (...) עדיף מבחינתנו שלא להפסיק את המאבק מאשר לשוב לעבודה כעבדים כנועים חסרי זכויות".

 

יו"ר הוועד הוסיף כי הפנייה לעופר היא ניסיון אחרון "להחזיר לשפיות את מקבלי ההחלטות - רגע לפני שמגיעים לנקודת האל-חזור. עידן, כאחד שרואה את עתיד החברה לנגד עניו, הנני קורא לך להתערב בסכסוך, להוריד מסדר היום את נושא הפיטורים הקבוצתיים. אין בכך משום ניצחון או תבוסה של צד זה או אחר, כולנו מפסידים בכל יום שעובר".

 

כיל: "העובדים תוקעים התהליך"

מחברת כיל נמסר בתגובה: "הנהלת כיל שמחה מאד לקרוא שמר בן סניור וועד העובדים מכירים באחריותה ובסמכותה הבלעדית של ההנהלה לנהל את החברה; ובסמכותה להוציא לפועל תכניות התייעלות; ואף בצורך לפטר עובדים סוררים וכאלה שתפוקתם דלה ונמוכה.

 

"אולם, ניסיון העבר מלמד כי בפועל הוועדים מונעים כל פיטורי עובדים בדרך של תקיעת התהליך - גם כשמדובר בעובדים שביצעו עבירות פליליות או עברו עבירות משמעת ובטיחות, וגם כאלה שבאים לעבודה אך אינם עובדים כלל או שתפוקתם דלה מאד ביחס לחבריהם. היות שכך, ההנהלה עומדת על כך שתהליך ההתייעלות והפיטורים בחברה יעשה בהגינות ותוך דיאלוג ושיתוף הוועדים, אולם כעבור זמן של מספר חודשים, במקרה של חילוקי דעות, תישמר ההכרעה בידי הנהלת החברה.

 

"לצערנו הרב, ההתעקשות של וועד העובדים להילחם על הישארותם בכל מחיר של העובדים שלא עובדים או עובדים חסרי משמעת מובילה לפגיעה בכלל העובדים ובעתיד החברה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עידן עופר, בעלי כיל
צילום: ירון ברנר
מומלצים