שתף קטע נבחר

הפרקליטות: לגזור על צבי בר לפחות 9 שנות מאסר

"דינו של לוקח שוחד להישלח למאסר בפועל", טוענים בפרקליטות ומסבירים כי מעולם לא התרכזה כל כך הרבה שחיתות באדם אחד. מנגד התייצבו לצד ראש העיר ר"ג המורשע אנשי צבא לשעבר ומכרים שהעידו על "אומץ לבו ומנהיגותו תחת אש"

פרקליטות המדינה ביקשה לגזור על צבי בר, ראש עיריית רמת גן לשעבר שהורשע בעבירות שוחד והלבנת הון, לפחות 9 שנות מאסר, קנס של 5 מיליון שקלים ולחלט 1.9 מיליון שקלים מרכושו (סכום השוחד). הנימוק הוא ש"דינו של לוקח שוחד להישלח למאסר בפועל". מוקדם יותר הבוקר (ג') התייצבו בבית המשפט המחוזי בתל אביב עדי אופי שביקשו מבית המשפט להקל בעונשו של בר, נוכח היותו "מפקד נערץ שהותיר חותם בכל תפקיד", ופיקד על כוחות במלחמות ישראל.

 

לדברי טל פרג'ון מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות, מדובר ב"פרשה מהחמורות שהתגלו כאן. ניתן למצוא בפסיקות קודמות ראשי עיר שנטלו שוחד ופרשות רחבות היקף כמו בהולילנד. אבל לא הייתה פרשה אחת שבה ריכוז גדול כל כך של שחיתות באדם אחד. פרשה שבה ראש עיר לוקח שוחד מארבעה יזמים שונים בסכום של שני מיליון שקל מעידה על שיטה. הנאשם הפך את כהונתו כראש עיר למנגנון לקיחת שוחד".

 

בשלב עדויות האופי התייצב הרמטכ"ל ושר הביטחון לשעבר מופז וסיפר על היכרותו עם בר במשך עשרות שנים: "אני עומד כאן כחבר לנשק של צבי בר. הוא בעיניי לוחם ומחנך, הדור של חיילי ששת הימים גדל על ברכיו. בר היה מג"ד 202 ונלחם באותה מלחמה, לא צריך לספר לכבודו מה המשמעות להיות מג"ד במלחמה", אמר בפנותו לשופט צבי גורפינקל.

 

מופז ובר בבית המשפט (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מופז ובר בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי)

מופז הוסיף כי עד היום "הקרב הקשה שלו ברצועת עזה נלמד בצה"ל, על אומץ לבו ומנהיגותו תחת אש. הוא לחם כמח"ט ברמת הגולן ביום הכיפורים. החטיבה שלו עמדה בפרץ בהפתעה בחזית הסורית במלחמה. הוא היה מפקד בית ספר לקצינים של צה"ל וחינך דורות של לוחמים וקצינים. הוא ניחן בסגולות של דוגמה אישית ויכולת הסברה כמתחייב בתפקידו כקצין. הוא השאיר חותם חיובי בכל תפקיד". מופז חלק לבר שבחים גם על חלקו בפיקוד על מג"ב וראש אג"מ במשטרה, "תפקידים שביצע מתוך תחושת שליחות ואחריות ומסירות ללא קץ. הוא שם דבר בשדה הלוחם בצה"ל".

 

הוא קשר את פועלו הצבאי לזה העירוני: "הוא פעל למען כך שהחינוך עבור הצעירים בישראל יהיה מפתח לחיים. ראיתי מקרוב מה עשה למערכת החינוך ברמת גן. לא הרבה יודעים שהוא קיבל את אות קרן שלם על טיפולו בלוקים בפיגור שכלי, דבר שמעיד על רגישותו של האיש". מופז הוסיף כי בר התייחס לתפקידו כראש עיר "ברצינות תהומית ואחריות. בר הוא בן הארץ הזו, לחם עליה, בנה אותה ושירת את אזרחיה. כל אלו יעמדו לזכותו כאשר כבודו יבוא לקבל את ההחלטה לזכותו".


 (צילום: מוטי קמחי,  שאול גולן "ידיעות אחרונות" ) (צילום: מוטי קמחי,  שאול גולן
(צילום: מוטי קמחי, שאול גולן "ידיעות אחרונות" )
 

האלוף במיל' חיים נדל העיד אף הוא: "אני מאמין כי לבני אנוש שהורשעו בדין יש גם נקודות זכות עבור עברם והעשייה שלהם. יש להתחשב בעברו ודומני שיש גם להתחשב בגילו המתקדם, 80".

 

הח"כ היוצא דוד צור, ששירת בצנחנים והתגייס לימ"מ עת בר פיקד על מג"ב, סיפר כי עבורו הוא נשאר "מפקד נערץ. הסיפורים עליו השאירו חותם משמעותי מאוד עליי כלוחם ומפקד צעיר. אם יש החלטות שעיצבו את חיי, זה כשבר לימד אותי שבשום פנים ואופן לא אשים את חיי המקצועיים והאישיים לפני טובת המדינה. זו החלטה שעיצבה את הקריירה שלי". הוא סיפר כי עת שירת כמפקד מחוז ובר כראש עיר, "מצאנו אדם פתוח מאוד בהקשר לאכיפת החוק, עם הפנים לקהילה. הוא ידע לעשות הפרדה בין משטרה שהוא עובד איתה לבין משטרה שחוקרת אותו. מצאתי בכך דבר גם אנושי וגם ערכי".

 

בהמשך עלו לדוכן העדים מכרים נוספים של בר, שאותו מייצג עו"ד נבות תל צור. גם בתו חלקה לו שבחים. אולג יריומין, חייל שמשרת בבית הספר למ"כים, העיד כיצד בר סייע לו לאחר שאביו חטף אותו לרוסיה כשהיה בן 9: "דודתי פנתה לראש העיר וביקשה ממנו עזרה. בר הרים את הכפפה ללא היסוס. הוא לא היה מחויב לזה, אבל התחיל להפעיל קשרים, פנה במכתבים לרוסיה, לעליון. אחרי ארבעה חודשים אמי הגיעה לחנות של אבי וחטפה אותי חזרה. צבי בר דאג שהפעולה הזו תצא לדרך".

 

יריומין סיפר עוד: "הוא דאג לנו למסמכים כדי שנחזור לארץ, ואחרי שכאן נקלעתי לקשיים כלכליים הוא עזר לאימא בשכר דירה למשך שנתיים, הוא דאג שאחזור לבית הספר. הוא הפך לחלק מהמשפחה, עד היום הוא מתקשר. הוא אדם מדהים עם לב זהב, הוא כמו הלב בגוף האדם לכל העיר. אני מבקש להתחשב בו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
בר בבית המשפט
צילום: מוטי קמחי
מומלצים