שתף קטע נבחר

לא רק "מיאו": איך לדבר חתולית?

הם יכולים לעבור ממצב מכורבל למצב תקיפה תוך שבריר שנייה, ומותירים את בעליהם חסרי אונים לגבי מבוקשם. ספר חדש בהוצאת נשיונל ג'אוגרפיק מצליח לשפוך אור על שפתם של היצורים הפרוותיים שכבשו את לבנו

בניגוד לכלבים, רבים מבני האדם שמחזיקים בחתולים מתקשים להבין מה עובר בראשם של החיות הפרוותיות שלהם. לקולות ה"מיאו" שלהם יכולות להיות משמעויות רבות. כעת מומחים להתנהגות בעלי חיים שופכים אור על התקשורת של היצורים המגרגרים וכך מסתבר שכל גרגור, יללה ואפילו מצמוץ, החתול אומר לך "שלום", "בוא נתכרבל" או "זוזי אימא".

 

עוד חדשות בעולם :

בלי אבא ואימא. הנערים שמצאו בית באיטליה

משחזר השלט בדכאו: רק שלא יבחינו בהעתק

נאשם ברצח בארה"ב: אני ניאו-נאצי, שונא גייז

 

חתולים הם יצורים מאוד עצמאים ולכן פעמים רבות הם לא מובנים כהלכה, אומר ד"ר גארי ויצמן, נשיא ומנכ"ל אגודת צער בעלי חיים בסן דייגו, וגם מחבר הספר החדש "איך לדבר חתולית", בהוצאת "נשיונל ג'אוגרפיק". בספרו הוא מתכנן לחשוף את המסתורין סביב שפת החתולים ולסייע לבני אדם להבין מה החתולים שלהם רוצים לומר להם.

 

 

לדבריו, חתלתולים מתוחכמים יכולים לייצר 16 קולות שונים של מיאו ובדרך כלל מפיקים אותם רק כשיש בני אדם מסביבם. הצליל "מיאו", הוא לעתים הדרך שלהם לומר: "תאכיל אותי", "תלטף אותי" או "תן לי לצאת החוצה", ורק לעתים רחוקות מאוד הוא נשמע ב"שיחה" בין החתולים עצמם.

ויצמן עם חתלתולים (צילום: AP) (צילום: AP)
ויצמן עם חתלתולים(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
לטענת ד"ר בוני ביבר, מנהלת הקולג' האמריקני לווטרינריה התנהגותית ופרופ' באוניברסיטת A&M שבטקסס לווטרינריה, חתולים לומדים איך להשיג את מבוקשם מבני האדם באמצעות אותו ה"מיאו". ביבר היא גם מחברת הספר "התנהגות חיות המחמד" שיצא לאור ב-2003.

 

המשמעות של גירוד ולחישה אולי ברורה לכל, אולם חתולים מסוגלים "לדבר" גם בדרכים יותר מעודנות - עם עיניהם וזנבותיהם. ויצמן אומר כי מצמוץ איטי של חיית המחמד הוא כמו קריצה בין חברים. "מצמוצים זה כמו נשיקה חתלתולית".

  

לדבריו, הארכת הזנב כלפי מעלה משתווה ללחיצת יד אצל בני אדם. כמו כלב,

גם חתול נראה נמרץ למראה בעליו ומתחכך ברגליו כדי להראות לו שהוא שמח לראותו. גם תנועות האוזניים והשפם אומרות לנו משהו שכדאי להקשיב לו. אם אוזני החתול משתטחות - לא כדאי להתקרב אליו משום שהוא חש פחד או מתכונן לתקוף.

 

ויצמן כותב כי כשהחתלתול שמח, רגוע וחברותי, השפם שלו מתוח באופן טבעי לצדדים. שפם החתולים עבה פי שתיים משיער אנושי ושורשיו עמוקים פי שלושה והוא מיועד להכוונת החתולים בסביבה, מסייע להם עם טרפם ומעיד על תחושותיהם.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים