שתף קטע נבחר

קטוע רגל יטפס על האוורסט: "כל אחד יכול"

רגלו נכרתה בעקבות הקרבות באפגניסטן אך הוא נחוש לצלוח את מעלה 8,850 המטרים של ההר, ולהפיץ מסר - הכל אפשרי ולא רק לקטועי אברים או נכי מלחמה, אלא לכל אחד

לוחם מארינס בעברו שאיבד את רגלו בקרבות באפגניסטן עומד לטפס על האוורסט כדי לעורר השראה בקרב פצועים כמותו ולעודד אותם לאתגרים. כך פורסם היום (ו').

 

צ'רלי לינווייל בן ה-29 מתכונן לטפס לפסגת ההר, כ-8,850 מטרים גובהו, בחודש הבא בעזרת רגלו המלאכותית ובעזרת מקלות הליכה ייחודיים ואביזרי עזר נוספים.

 

מתכונן. לינווייל ()
מתכונן. לינווייל
 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

האוורסט. אתגרו את עצמכם (צילום: AFP) (צילום: AFP)
האוורסט. אתגרו את עצמכם(צילום: AFP)

לינווייל נפצע במהלך 2011 ולאחר מכן נאלצו לכרות את רגלו מהברך, אך העובדה לא מנעה ממנו להמשיך ולהתאמן בטיפוס. בימים אלה הוא מתכונן בנפאל לאתגר הגדול ביותר עד כה מבחינתו. לדבריו, הוא מעוניין לעורר השראה ולהפיץ את המסר שלו - הכל אפשרי ולא רק לקטועי אברים או נכי מלחמה, אלא לכל אחד.

 

לפני כשנה אירע על ההר המדובר אסון כבד: 12 מדריכי טיולים מקומיים בנפאל נהרגו, לאחר שמפולת שלגים פגעה בדרך שמשמשת לעלייה לאוורסט. שלושה מדריכים אחרים נפצעו. היה זה האסון הקטלני בכל הזמנים באתר המפורסם.המפולת

אירעה באזור "שדה הפופקורן", בגובה 6,400 מטרים. כל ההרוגים והנעדרים יצאו בבוקר לאזור שבו אירעה מפולת השלגים, כדי לתקן את החבלים במסלול הטיפוס להר. מחלצים ומטפסים אחרים הגיעו לאזור כדי לסייע, ומסוק הוזנק מבירת נפאל קטמנדו. 

 

שיא עונת הטיפוס באוורסט הוא בין 15 ל-30 במאי. עד סוף שנות ה-70, רק מתי מעט מטפסים הגיעו לפסגה, אבל ב-20 השנה האחרונות הכול השתנה. ב-1993 עלו לראשונה יותר מ-100 איש לשיא האוורסט, ב-2004 עשו זאת מעל ל-300 וב-2012 יותר מ-500. בסך הכול, יותר מ-4,000 הגיעו לפסגה עד היום. השנה הקטלנית ביותר באוורסט הייתה 1996, אז נהרגו 15 בני אדם על ההר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
האוורסט (ארכיון)
צילום: shutterstock
מומלצים