שתף קטע נבחר

מחאת פינות ההחתלה: הכניסה לאבות אסורה

אבא מטייל עם תינוק בקניון ופתאום הוא צריך להחליף לו טיטול. הוא מחפש את עמדת ההחתלה, אך היא נמצאת בחדר ההנקה המיועד לנשים בלבד. מבולבלים? זו הסיבה שיוצאת לדרך מחאה חדשה. "אבא הוא כבר מזמן לא ההוא שהולך לעבוד וחוזר כשהילדים ישנים", אומרת מיכל רטנבך מרז'ן

רוצים שינוי, גרסת ההורים. לפני כשנתיים ישבתי נבוכה בראיון עבודה מול מראיין שחשב שיש לו זכות לשאול אותי שאלות אישיות רק משום שאני אישה, שאלות כגון האם אני מתכוונת לעשות עוד ילדים והאם יש לי סידור עבורם כשהם חולים. שאלות שמעולם לא שאלו את חבריי הגברים.

 

היום במדינת ישראל, שנת 2015, בעלי עומד נבוך מול שלט בכניסה לפינת החתלה שאומר לו שהכניסה לגברים אסורה. מישהו כאן התבלבל, מישהו כאן חושב שאנחנו תקועים אי שם בשנות החמישים. מרכזי קניות, קופות חולים, מוזיאונים ומבני ציבור שהושקעו בבנייתם מיליוני דולרים לא מצאו לנכון לשלב בתוכם אפילו פינת החתלה אחת שתהיה נגישה גם לאבות.

 

מחאת עמדות ההחתלה: הרשת מוצפת בתגובות הורים

 

כל פינות ההחתלה ממוקמות בשירותי נשים או בחדרי הנקה. נכון, יש יוצאים מן הכלל אך לצערי הם מעטים. אני אישית מעולם לא השתמשתי בחדרי הנקה. להאכיל את התינוק שלי נראה לי הדבר הטבעי ביותר בעולם, ולא רואה שום סיבה להסתתר כשאני עושה זאת. אני מבינה נשים שכן חשות חוסר נוחות ולכן חושבת שהיוזמה לבנות חדרי הנקה היא מבורכת, אבל למה לעזאזל להכניס לתוכם פינות החתלה?

 

פינת החתלה היא שירותים לכל דבר, וכפי שאני לא הייתי אוכלת בשירותים אני לא רוצה להאכיל את התינוק שלי בשירותים. למה לא לעשות הפרדה בין חדר ההנקה לפינת ההחתלה ולעשות אותה נגישה גם לאבות?

 

נכון, אני אישה, ובעלי לעומתי לא יכול להיכנס להריון או להניק אך למרות זאת הוא התברך בכמה מעלות. יש לו יכולת סדר וארגון, הוא יצירתי ויודע לבשל ואפילו יודע להחליף חיתול.

 

ובכן מסתבר שבעלי לא יוצא מן הכלל ויש הרבה אבות שיודעים ורוצים להחליף חיתול לילדיהם. הם גם יודעים להכין בקבוק, להלביש, לשחק, לחבק ולנשק ועוד כל מיני דברים שרק אמהות יודעות לעשות, ורחמנא ליצלן יש גם משפחות שיש בהן רק אבות.

 

עוד נושאים שיעניינו אתכם:

הילד בכה, השכנים הזמינו משטרה - ואיך הגיבו ההורים?

בתוך 5 שנים: פי 2 גברים לוקחים חופשת לידה

 

זמנים השתנו

אני באמת חושבת שנבין ששוויון אמיתי יתחיל בהבנה שהזמנים השתנו, ואבא הוא לא ההוא שהולך לעבוד ולפרנס וחוזר כשהילדים כבר ישנים. קשה לי להבין למה בקניון החדש בכפר סבא הושקע על כך הרבה כסף, עם מחשבה על בניית חדר הנקה מפנק שבתוכו פינת החתלה, ולא יכלו להשקיע אפילו טיפת מחשבה על כך שבימינו גם אבות מחתלים את ילדיהם.

 

בקניון איילון ברמת גן למשל הצליחו להבין שאנחנו חיים בעולם שוויוני ושגם אבות מחתלים את ילדיהם ומלווים את בנותיהם לשירותים. הם מצאו את הפתרון האידיאלי, ובנוסף לשירותי נשים, גברים ונכים הם בנו שירותי ילדים. זהו חדר שירותים נעים ובהיר שעל קירותיו ציורים, האסלות והכיורים נמוכים ומותאמים לילדים ובתוכו נמצאת גם פינת החתלה מפנקת. יוזמה מבורכת שצריך ליישם אותה בכל מרכז קניות ומבני ציבור.

 

כשעמרי אמבר חלפין ורוני מילוא נתקלו פעם אחר פעם בדלתות סגורות ובשלטים שאומרים להם שהכניסה לפינות החתלה אסורה לאבות הם החליטו להרים את הכפפה ולהרים קול מחאה. אליהם הצטרפו קבוצת בלוגרים מדהימה כדי לדרוש שוויון.

 

ברגע שאנחנו כחברה נראה את האב כשותף מלא לגידול הילדים, כך החברה תראה אותנו האמהות כשוות בעולם התעסוקה. כי השינוי מתחיל כאן.

 

מיכל רטנבך מרז'ן אמא לשני ילדים, גננת לשעבר והיום מדריכת עיסוי תינוקות, מטפלת איזון גוף נפש וסטודנטית להתפתחות תינוקות במכללת צעד ראשון




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאטרסטוק
הכניסה לנשים בלבד
צילום: שאטרסטוק
מומלצים