שתף קטע נבחר

מגייס עצמאי בשטח? 7 טיפים למציאת עובדים

מלאכת הגיוס של העסק מוטלת עליכם ורק עליכם? לפניכם טיפים חשובים שיעזרו לכם להתמקצע ולגייס טוב יותר. העיקר: לא לפחד כלל

בעוד חברות וארגונים גדולים מחזיקים מחלקות שלמות אשר כל תפקידן הוא לגייס מועמדים חדשים, לעסקים קטנים ועצמאיים אין את האמצעים הללו, ופעמים רבות אדם אחד בלבד יופקד על המשימה החשובה. כאשר אין לכם צוות שלם שיסייע לך במלאכה - גיוס עובדים חדשים עשוי להיות תהליך קשה ומסובך במיוחד.

 

לטורים אורחים נוספים בערוץ קריירה :

 

אין ספק שמדובר באחריות כבדת משקל, אבל אל חשש: גיוס שנעשה על ידי אדם אחד עבור עסק קטן לא חייב להיות איכותי פחות מגיוס שייעשה על ידי מחלקה שלמה בחברה גדולה - במיוחד אם תנצלו את יתרונותיכם כבעלי עסקים קטנים. אז כיצד ניתן לעבור את תהליך הגיוס בשלום גם כשאין מאחוריכם צוות מיומן? אספנו עבורכם כמה טיפים ועצות בשביל להתמודד עם השאלות הללו:

 

1. חשבו היטב: האם אתם באמת זקוקים לעובד קבוע?

שלא כמו חברות גדולות, העמוסות בפרוצדורות, עסקים קטנים חופשיים לחפש פתרונות פחות מסורתיים מן המקובל. אם אתם צריכים עזרה במשרד, חשבו קודם כל: האם אתם זקוקים לעובד קבוע או אולי דווקא להיעזר בסוכנויות המספקות עובדים זמניים? בעוד שסוכנות שכזו אולי תעלה לכם יותר, הסידור יוכל לאפשר לכם להתנסות מבלי לחתום על חוזה ארוך טווח. אופציה נוספת היא עובדים עצמאיים - אם אתם זקוקים לעזרה לתקופה מסוימת, כמו הנהלת חשבונות, אתם יכולים להיעזר בעובד עצמאי ולשלם לו עבור עבודה ספציפית, רק במידת הצורך, מבלי להוסיף עובד קבוע לחברה. האופציה הנ"ל יכולה לחסוך לכם תהליך גיוס יקר ומיותר.

 

2. נצלו את היתרונות של סוג העסק שלכם

נכון, אמנם לא תוכלו להתחרות בהצעות של החברות הגדולות, אך שימו לב דווקא למקומות בהם אתם שונים מהחברות הגדולות, ונסו להדגיש אותם. תופתעו לגלות שהחיסרון לכאורה הוא למעשה יתרון גדול. דווקא הדגשה של גודל (או יותר נכון, קוטן) החברה תוכל למשוך אליכם מועמדים שמחפשים סביבת עבודה קצת אחרת: האם אתם יכולים להציע לוחות זמנים גמישים יותר מהחברות הגדולות? האם האווירה משפחתית ופחות פורמלית? האם תאפשרו עבודה מהבית? האם ניתן להביא ילדים לסביבת העבודה? ומה לגבי המשכורת? עסקים קטנים לרוב יאפשרו ״פשוט לעבוד״, ויכללו פחות בירוקרטיה, מה שיכול לקסום למועמדים.

יתכן ואתם צריכים לגייס עובד עצמאי ולא שכיר, וכך תחסכו תהליך גיוס יקר ומיותר (צילום: shutterstock ) (צילום: shutterstock )
יתכן ואתם צריכים לגייס עובד עצמאי ולא שכיר, וכך תחסכו תהליך גיוס יקר ומיותר(צילום: shutterstock )
 

מצד שני, חשוב שלא תגזימו. "הטעות הנפוצה ביותר של בעלי עסקים קטנים נובעת מאהבתם העמוקה לחברה והאמונה האמיתית במוצר, מה שגורם להם לרצות שכל השאר ירגישו כמוהם", אומר ג'פרי פוקס, מייסד חברת הייעוץ העסקי Fox & Co. אם ברצונכם לשכור מישהו שישרוד מעבר לתקופת ״ירח הדבש״ של הגיוס, הקפידו לא להציג את המשרה כמפתה יותר ממה שהיא באמת. הציגו במדויק את היקף ותחומי האחריות של המשרה, ואת הציפיות המדויקות שלכם מהמועמד. כך העובדים יידעו בדיוק מה מצופה מהם, מה שיבטיח את הישארותם לאורך זמן.

 

3. היעזרו במתחרים שלכם

עסקים קטנים צריכים לעשות את כל מה שעושות החברות הגדולות, אך עם פחות תקציב וכוח אדם. מאמן הקריירה מרטין ייט מציע לאזן מעט את המשוואה: כאשר אתם מעוניינים לגייס עובדים, בחנו את מודעות הגיוס שמפרסמות החברות הגדולות המתחרות בכם לתפקידים דומים. שימו לב: כיצד הן מנוסחות? אילו כישורים מצוינים שם בדרישות המשרה? מה הם מציעים למגויסים? בנוסף, תוכלו לקבל השראה מהמתחרים ולגייס דרך אותה פלטפורמה בה הם מפרסמים את מודעות הדרושים שלהם (גם אם לא באותו היקף).

 

4. נצלו קשרים מהעבר ומההווה

אחד היתרונות שיש לכם כבעלי עסקים קטנים הוא קשרים בלתי אמצעיים עם לקוחות, שותפים עסקיים וספקים. בקשרים אלו מומלץ עבורכם להיעזר כדי לברר האם במקרה הם מכירים/שמעו על מועמד שמתאים למה שאתם מחפשים. אין בושה גם לשלוח את לחמכם על פני המים גם במדיה החברתית - סטטוס קטן בפייסבוק שלכם יכול להשיג תוצאות מפתיעות, בין אם מאותם אנשים או מחברים ומשפחה.

 

נזכרתם במישהו שתמיד חשבתם שתוכלו לעבוד איתו בצורה מושלמת? פשוט הרימו טלפון. בעלי עסקים רבים מספרים כי צעד זה עשוי להשתלם - גם אם ההעסקה לא תהיה מיידית, אלא כמה שנים מאוחר יותר, כאשר אותו מועמד יסיים את עבודתו במקום אחר.

 

5. מראיינים? השתמשו בכישורים המיוחדים שלכם

כשזה מגיע לריאיון עצמו, יש לכם יתרון כבעלי עסק קטן: קיים סיכוי סביר שעסקתם בעברכם בתפקיד אליו אתם מעוניינים לגייס עובד. לכן, אל תהססו להשתמש בניסיון ובכישורים שלכם בריאיון העבודה. נסו לחשוב על סיטואציות מורכבות אשר נתקלתם בהן במהלך איוש התפקיד, ובחנו את המועמד בהתאם לסיטואציות הללו. מאחר שכבר הייתם במצב הזה, תוכלו לנתח בצורה הטובה ביותר את תשובת המועמד, ולקבל תמונה מלאה יותר באשר להתאמתו לתפקיד.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

6. חשבו על התאמה חברתית - ולא רק על כישורים

בעסקים קטנים, כל עובד מהווה חלק מרכזי בצוות. לכן, אישיות המועמד חשובה מאין כמוה. עליכם לחפש מועמד שישלים את הפאזל, וישתלב בצורה נעימה בתרבות החברה שלכם. "כישורים אמנם אפשר לשפר, אך קשה מאוד לשנות גישה", אומר ג'ים סקל, ממחברי הספר ״Small Business for Dummies״. ברגע שמוסיפים אדם לחברה קטנה, כל הדינמיקה מושפעת ומשתנה. אדם בעל גישה שלילית יוכל לגרום לכל הצוות לשקוע. לכן, בריאיון, השתדלו לשאול שאלות שחורגות מסט הכישורים והיכולות של המועמד. בררו מה עשה בחייו, מהם תחביביו, האם הוא נוהג לעבוד בקבוצה ועוד. שאלות מסוג זה יוכלו לסייע לכם להעריך כיצד ישתלב המועמד במארג החברתי של העסק שלכם.

 

7. למדו את כללי המשחק של המקצוענים

הזמנים בהם המידע בתחום הגיוס היה שמור אך ורק למי שלמד את המקצוע באופן פורמלי פסו מהעולם. עולם שלם של מידע פרוש בפניכם דרך חברינו הטוב והמיטיב גוגל. דרכו תוכלו להגיע למאמרים, ספרים, מגזינים, וובינארים, פורומים, בלוגים ומה לא - שיעזרו לכם לרכוש כלים חשובים נוספים. ואם אתם מרגישים שגיוס הוא משימה חשובה שצריכה להתבצע על הצד הטוב ביותר - אין בושה בלפנות לשירות מקצועי, שישאיר לכם יותר זמן פנוי בידיים ויעלה את הסיכויים לגיוס לטווח ארוך.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן גיוס עובדים ב-AllJobs

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים