שתף קטע נבחר

רעש משנה חזק בנפאל והודו, בהלה ברחובות

יממה אחרי רעידת האדמה האדירה, רעש משנה בעוצמה 6.7 פקד בסביבות 10:30 את אזור קטמנדו. הוא הורגש עד לניו-דלהי. החשש: מבנים שניזוקו ברעידה הקודמת עלולים לקרוס. רעש המשנה הורגש גם באוורסט וגרם למפולת. שליח ynet מדווח מקטמנדו

רעש משנה חזק מאוד פקד הבוקר (יום א') את אזור קטמנדו בנפאל והורגש גם בצפון הודו ועד לניו דלהי. עוצמתו הייתה 6.7. זהו רעש המשנה החזק ביותר שהורגש בנפאל מאז רעידת האדמה שאירעה אתמול לפני הצהריים, רעידה שעוצמתה הייתה 7.9. רעש כזה לבדו יכול לגרום הרס משמעותי גם בימים כתיקונם, אבל כעת הוא עלול להיות מסוכן אף יותר בשל הנזק שכבר גרמו למבנים הרעידות הקודמות שפקדו את נפאל ביממה האחרונה.

 

מספר הטלפון בחדר המצב של משרד החוץ הוא 02-5303155

שירות חיפוש קרובים ושיתוף מידע על רעידת האדמה בגוגל

שירות דומה של הצלב האדום

נמצאים בנפאל? מכירים ישראלים שם? מוזמנים לכתוב לנו במייל האדום

 

בעת רעידת המשנה נראו אנשים רצים לעבר שטחים פתוחים וצועקים בבהלה. מטפס הרים מהודו הנמצא כעת בסמוך להר האוורסט בנפאל דיווח גם הוא על רעידת משנה ועל מפולת שנגרמה בעקבותיה באזור ההר. המטפס ארג'ון וג'פאי שוחח בעת רעש המשנה עם כתבי סוכנות הידיעות רויטרס בטלפון, ולפי הסוכנות הוא נשמע אומר לפתע: "עוד אחד, יש לנו עכשיו רעש משנה, הו שיט!". ברקע נשמעו צרחות ורעש של מפולת.

 

לפי המכון הגאולוגי של ארה"ב, רעש המשנה היה בעומק לא רב יחסית - 10 ק"מ. המוקד שלו היה כ-65 קילומטרים מזרחית לעיר קטמנדו. ב"גרדיאן" הבריטי דיווחו כי התחושה בקטמנדו הייתה של רעש חזק כמו הרעש הגדול של אתמול, אולם הפעם הוא נמשך זמן קצר יותר.

 

מוקדם יותר הבוקר הודיעה נפאל כי מספר ההרוגים חצה כבר את רף ה-2,000, אבל יש עדיין נעדרים רבים. מספר הפצועים עומד על קרוב ל-5,000. מיליוני

בני אדם העבירו את הלילה בנפאל ברחובות מחשש שרעשי המשנה יפקדו את המדינה בשעה שהם יהיו בתוך מבנים רעועים.

 

גם הבוקר חפרו המחלצים בידיים חשופות בניסיון למצוא אנשים חיים בין ההריסות. כמויות גדולות של אספקה, רופאים ועובדי סיוע החלו להגיע לנפאל מהמדינות השכנות, אבל כבישים רבים ברחבי המדינה נחסמו על-ידי מפולות, ולחלק מהכפרים יכולים צוותי סיוע להגיע רק בצעידה רגלית שתימשך ימים. לפי הערכות כפרים שלמים נקברו תחת מפולות בוץ וסלעים.

 

מסוקי חילוץ ראשונים נחתו הבוקר בהר האוורסט, שם נהרגו לפחות 17 בני אדם במפולות שאירעו בעקבות רעש האדמה החזק אתמול, ולפי הרשויות בנפאל, מאות מטפסי הרים תקועים על ההר. מטפס ההרים הרומני אלכס גוואן דיווח בטוויטר כי פצועים ראשונים כבר פונו במסוק מהמקום. "כל הפצועים קשה פונו במסוק, אנחנו מטפלים באלה הזקוקים לעזרה. רוצים לישון", דיווח המטפס בחלקו התחתון של ההר הגבוה בעולם. 22 מטפסים התקועים על ההר הורדו בינתיים לגובה נמוך יותר. מסוקים נוספים יצאו מהבירה קטמנדו הבוקר, אחרי שמזג האוויר התבהר מעט.

הרס ברחובות נפאל, היום (צילום: AP) (צילום: AP)
הרס ברחובות נפאל, היום(צילום: AP)

רגע המפולת האדירה שהרגה לפחות 17 מטפסים באוורסט (צילום: AFP) (צילום: AFP)
רגע המפולת האדירה שהרגה לפחות 17 מטפסים באוורסט(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)


נשיא התאחדות מטפסי ההרים של נפאל, אנג צ'רינג שרפה, סיפר ש-17 גופות אותרו אחרי שמפולת כיסתה חלקים ממחנה הבסיס של האוורסט, וש-61 בני אדם

נפצעו. אחד ההרוגים, דן פרדינבורג, הוא מהנדס של גוגל שגר בקליפורניה. הוא נפגע בראשו מהמפולת. גורמים במשרד התיירות הנפאלי מעריכים ש-1,000

מטפסים לפחות, כולל כ-400 זרים, היו במחנה הבסיס של האוורסט או בדרכם במעלה ההר כשרעידת האדמה אירעה. במחנות 1 ו-2 של האוורסט, הנמצאים מעל מחנה הבסיס, הודיעו 100 מטפסי הרים ומדריכים כי הם כולם בריאים ושלמים, אבל אינם יכולים לחזור למטה בשל הנזק שנגרם. המטפס הרומני גוואן עדכן בטוויטר שהמטפס ווילי בנגס הוטס במסוק למחנה 1 כדי להביא חבלים ויתדות לקרח למטפסים התקועים.

 

מיכאל זורין, ישראלי השוהה בקטמנדו, סיפר הבוקר במשדר החי של אולפן ynet, מעט לפני רעש המשנה החזק: "אפשר לתאר את המצב כמו יום כיפור אצלנו. הכול סגור ברחובות. בקושי אפשר להשיג בקבוק מים. אנחנו מנסים לעזור לכמה שיותר אנשים שלכודים מתחת להריסות. לפי מה שהבנתי רוב הישראלים נמצאים בבית חב"ד או בשגרירות". לשאלה אם בחן את האפשרות לצאת מנפאל אמר זורין: "לא כל כך. יש פשוט בלגן נוראי והאווירה מאוד מלחיצה. אני מתגעגע להורים ולחברים. אני אשמח מאוד לחזור הביתה כמה שיותר מהר. אבל שלא ידאגו, אני בסדר גמור, בריא ושלם".

הפינוי מהאוורסט, הבוקר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפינוי מהאוורסט, הבוקר(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

ענבל ויפתח, שני מתנדבים ישראלים בארגון "תבל" בנפאל, נמצאים בכפר מנגהאו, שעה וחצי מזרחית לקטמנדו. בשיחת סקייפ עם אולפן ynet הם סיפרו על רגעי רעידת האדמה: "רצנו החוצה לשדה וראינו שכמה בתים נפלו. במזל אף אחד לא נפגע. המקומיים היו די מבוהלים ואנחנו נרתמנו להקים אוהלים כדי

להעביר את הלילה. כל מי שנמצא בארגון תבל בצדק בסדר גמור".

 

אלון נמצא בנפאל עם בן זוגו, יחד עם קבוצה הממתינה להשלמת הליכי פונדקאות. בינתיים הוא העביר את הלילה באוהל במתחם השגרירות בקטמנדו, ובשיחה עם אולפן ynet הוא סיפר: "זה מתחיל בחרדה עצומה. פחדים, לא ישנים בלילה. הטמפרטורה ירדה ל-4 מעלות. כל רעידה כזו אנחנו מוצאים את עצמנו מתקפלים מתחת לאוהלים. מים זורמים אין, התקשורת לקויה מאוד, והילדים דורשים את מה שדורשים. כל ההורים גם מותשים פיזית ונפשית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הריסות ברעש האדמה בנפאל
צילום: רויטרס
מומלצים