שתף קטע נבחר

הישראלים יוצאים לנפאל: "חשוב שנגיע מהר"

כמה משלחות אמורות לצאת לאזור האסון, נזקים במסלול הנחיתה בקטמנדו עיכבו לפי שעה את ההמראה. הם יקימו בית חולים שדה, יסייעו לנפגעים וגם יבדקו את מצבם של הפגים שרוכזו בשגרירות ישראל. "אנחנו ערוכים גם לרעשי המשנה"

כוחות צה"ל שאמורים היו לצאת לנפאל יעוכבו לפחות 12 שעות בשל נזקים שנגרמו למסלולי הנחיתה בקטמנדו. בצבא מקיימים הערכות מצב בנוגע לאפשרויות היציאה. הבוקר (ב') בשעה שמונה צפוי לנחות בשדה דב מטוס של חברת הביטוח "דיויד שילד" ועליו 14 מבוגרים ותינוקות.

המשלחת של צה"ל צפויה לאתר ולחלץ "מנותקי קשר" ולסייע לאוכלוסיה המקומית שנפגעה. הם יפתחו במקום חמ"ל ובית חולים שדה, ועל פי הערכת מפקד המשלחת אל"מ יורם לרדו יוכלו להיות בשטח 14 ימים. כוחות מד"א כבר נחתו בנפאל ונערכים לטפל בפגים שרוכזו בשגרירות ישראל ומחכים לפינוי.

 

מספר הטלפון בחדר המצב של משרד החוץ הוא 02-5303155

שירות חיפוש קרובים ושיתוף מידע על רעידת האדמה בגוגל

שירות דומה של הצלב האדום

נמצאים בנפאל? מכירים ישראלים שם? מוזמנים לכתוב לנו במייל האדום

  

המספרים מראים כי 2,500 אנשים נהרגו ועשרות אלפים נותרו ללא קורת גג לאחר רעידת האדמה החזקה שפקדה את נפאל ביום שבת. במדינה עדיין מורגשים רעשי משנה שמזעזעים את האדמה וגורמים להרס שמקשה על פעולות האיתור והחילוץ. בין האזורים שנפגעו – גם העיר העתיקה פטן שבעמק קטמנדו, שם קרסו כמה מקדשים. כיכר דורבר המפורסמת של פטן נחרבה לחלוטין. לפי דיווחים, עשרות בני אדם נהרגו בכיכר לבדה.
 

ד"ר יבגני לין, שממתין בנתב"ג כמו יתר המשלחת, אמר ל-ynet כי העיכוב בהמראה עשוי להיות משמעותי עבור הפצועים קשה בנפאל. "העיכוב מתסכל כי כל שעה כעת היא שעת זהב בטיפול לפצוע קשה", הסביר. "חשוב שנגיע כמה שיותר מהר. צברנו ניסיון רב מאימונים של בית חולים שדה ובטיפולים שהענקנו לפצועים הסורים בבית חולים שדה ברמת הגולן, וכן הפקנו לקחים מהמשלחות הקודמות".

 

ד"ר לין הוא קוריאני שנולד בטשקנט שבאוזבקיסטאן ועלה לארץ מאוקראינה ב-98', שם למד רפואה. הוא כבר השתתף במשלחת להאיטי וכיום הוא במילואים, כאשר בשגרה עובד בבית חולים ברזילי באשקלון.

 

סרן (מיל') גיורא וייזר מאפרת, רופא רפואה דחופה ילדים בשערי צדק, אמר כי העיכוב מתסכל והצוותים כבר מחכים לעלות על המטוס. "אנחנו לא יודעים מה מצפה לנו. מגיעים לשל חוסר ודאות, אך עם רצון לעזור כמה שיותר. הולכים אל הלא נודע. עיכובים הם דבר צפוי, אבל אנחנו כבר רוצים להגיע ולהתחיל לעבוד. מרגש מאוד להיות חלק מהמשלחת. הרבה מאוד גאווה. אף פעם לא כיף למשפחה שאני נעלם לשבועיים. לא קל להשאיר מאחור אישה ילדים".

דואגים למזון בבית חב"ד בקטמנדו (צילום: באדיבות בית חב"ד קטמנדו) (צילום: באדיבות בית חב
דואגים למזון בבית חב"ד בקטמנדו(צילום: באדיבות בית חב"ד קטמנדו)

 (צילום: באדיבות בית חב"ד קטמנדו) (צילום: באדיבות בית חב
(צילום: באדיבות בית חב"ד קטמנדו)
ד"ר לין. "כל שעה חשובה" (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
ד"ר לין. "כל שעה חשובה"(צילום: יואב זיתון)

משלחת צה"ל מתארגנת ליציאה (צילום: רועי יונובסקי) (צילום: רועי יונובסקי)
משלחת צה"ל מתארגנת ליציאה(צילום: רועי יונובסקי)

תור למים בנפאל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תור למים בנפאל(צילום: רויטרס)
 

מאז שבת הצליחו עשרות ישראלים ליצור קשר עם משפחותיהם בישראל או לשלוח מסר שהם בסדר. בצה"ל החליט לשלוח משלחת סיוע שמונה 261 אנשים שכוללת בית חולים שדה וסדרי כוח גדולים המאומנים בחילוץ. "אנחנו בהכנות אחרונות לקראת יציאת המשלחת, ונמצאים בהערכת מצב לגבי זמן היציאה לנפאל", אמר אל"מ לרדו לפני העיכוב הבלתי צפוי. "כוח חלוץ שנחת בשטח מעדכן אותנו שיש קושי בשדה התעופה בקטמנדו. אנחנו נתמקד באיתור וחילוץ, יצירת קשר עם ישראלים שמוגדרים מנותקים ונפתח בית חולים לסייע לנפגעים. אנחנו יודעים שיש רעשי משנה אבל יש לנו ניסיון רב ונהיה ערוכים תחת השטח הפתוח".

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

משפחות שמחכות לחילוץ עם התינוקות (צילום: יוסי פיליבה) (צילום: יוסי פיליבה)
משפחות שמחכות לחילוץ עם התינוקות(צילום: יוסי פיליבה)

המאהל הישראלי בבית חב"ד (צילום: יוסי פיליבה) (צילום: יוסי פיליבה)
המאהל הישראלי בבית חב"ד(צילום: יוסי פיליבה)

 (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
(צילום: איתי בלומנטל)

הרס הפסל של בודהה בקטפור (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
הרס הפסל של בודהה בקטפור(צילום: gettyimages)

אתמול נחת בקטמנדו צוות של מד"א שבראשו עומדים מנהל מד"א אלי בין וד"ר רפי סרוגו. הם יגיעו לבית חב"ד ויפתחו שם חמ"ל בכדי לסייע ככל הניתן לעשרות הישראלים ששוהים במקום. כוח נוסף צפוי להגיע לשגרירות ישראל, שם נמצאים 28 פעוטות שייבדקו על ידי צוות מד"א וצפויים לחזור לישראל כבר הלילה להמשך טיפול רפואי בארץ, בהתאם למצבם.

 

יוחאי ליאור נילי, מפקד צוות החילוץ של הראל, סיפר כי בשגרירות ישראל ממתינים לפינוי ישראלים, כולל פונדקאים שרוצים להגיע לארץ. הגשם והיעדר מזון והפסקות החשמל מקשים על החילוץ, כשבמקביל לא ניתן להפעיל מסוקים לטובת חילוץ משום שהצבא הלאים את כולם.

כמה משלחות צפויות לצאת לאזור האסון ובהם גם ניתאי רייש מעמותת "פירסט", שמאגדת את כל היחידות

חילוץ בארץ בשיתוף עם קרן ישרא-לייף – צוות של איחוד הצלה וזק"א. "אנחנו יוצאים במשלחת שתנחת קודם כל בהונג-קונג ואז לקטמנדו. המטרה שלנו היא להקים מרפאה שתעניק טיפול רפואי ואם חלילה ישנם ישראלים הרוגים הם יועברו לטיפול של זק"א", אומר רייש, שמתפקד כמחלץ וחובש.

 

רייש היה חלק ממשלחת שטסה בשנת 2013 לפיליפינים, אחרי סופת טייפון שפגעה באי. "הגענו לאזור שחרב עד היסוד. היו גופות ברחוב, אנשים שרעבים ללחם, אין מערכת חשמל, אין מערכת סלולר. אנשים בתת תנאים. בשביל לקחת מים היינו צריכים לשאוב מבאר. רק בטיסות פנים אפשר היה להגיע לשם, ונחשפנו למראות מאוד קשים. האנשים שיוצאים, אנשי החילוץ, אלה אנשים שמורגלים למראות קשים לצערנו ואנחנו מקווים להיות יעילים".

 

לדבריו, מטרת הצוות שלו היא להגיע לאזורים המרוחקים יותר. "אנחנו אנשי חילוץ, ובעצם המטרה שלנו זה להגיע לעיירות הנידחות או לכפרים נידחים שלא הצליחו להגיע אליהם ולסייע נקודתית בעזרת היכולת והמומחיות שלנו", סיפר רייש.


פורסם לראשונה 26/04/2015 23:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מיואשים בקטמנדו
צילום: AFP
צילום: רועי יונובסקי
אל"מ לרדו
צילום: רועי יונובסקי
מומלצים