שתף קטע נבחר

ערוץ 10 יקבל רישיון ל-15 שנה תחת הגבלות

מועצת הרשות השנייה אישרה כי הערוץ יוכל לקבל רישיון קבוע ל-15 שנה תחת תנאים מגבילים: יש למצוא משקיע שיפדה את 24% מהמניות שנמצאות בנאמנות לאחר שרון לאודר מכר אותן. במקביל, הערוץ צריך להשיג 62 מיליון שקל עבור בטוחות וערבויות. מערוץ 10 נמסר: "הערוץ ימשיך להציג אלטרנטיבה טלוויזיונית לצופים וימלא אחר מחויבויותיו"

קברניטי ערוץ 10 באופטימיות זהירה: מועצת הרשות השנייה החליטה היום כי ערוץ 10 כשיר לעבור לרישיון שיבטיח את המשך קיומו לעוד 15 שנים. אלא שאישור זה מותנה בכך, שאנשי הערוץ יעמדו בדרישות הרשות השנייה.

 

הדרישה החשובה ביותר של הרשות השניה מערוץ 10 היא למצוא עד ה-31 במאי משקיע שיפדה את 24% ממניות הערוץ, שהיו בידי רון לאודר, ולאחר שמכר אותן הן נמצאות בנאמנות. מה-31 במאי הנוכחי לא יוכלו יותר המניות להיות בנאמנות. בנוסף, על הערוץ למצוא עד סוף יוני 2015 סכום של 62 מיליון שקל, עבור בטוחות וערבויות של 45 מיליון שקל וחוסרים בתוכן של סוגה עילית, שעל הערוץ למלא, שנאמדים בכ-17 מיליון שקל. אם לא יקרה כן, הערוץ שוב יהיה תחת איום סגירה, שכן ההארכה, שניתנה לו בדצמבר 2014, תסתיים ב-30 ביוני הקרוב. כמו כן על הערוץ להסדיר את מבנה הבעלות שלו.

בתוך כך נמסר כי מועצת הרשות השניה העמידה את תקציב הערוץ על 27 מליון שקלים לשנה.

 

כתבות נוספות בנושא ערוץ 10 :

 

בשנה האחרונה ניסה מנכל ערוץ 10, יוסי ורשבסקי לאתר משקיע במקומו של רון לאודר שעזב לפני יותר משנה, אך המגעים שקיים לא צלחו בסופו של דבר, נכון לכתיבת שורות אלה. מדי פעם צצים שמות של משקיעים פוטנציאליים, אבל עד שלא יגיע אחד מהם לבדיקת האיתנות הפיננסית שלו, לא יהיה ערוץ 10 בטוח שמצא ישועה.

הפגנת העובדים נגד סגירת הערוץ (ארכיון) (צילום שאול גולן, ידיעות אחרונות) (צילום שאול גולן, ידיעות אחרונות)
הפגנת העובדים נגד סגירת הערוץ (ארכיון)(צילום שאול גולן, ידיעות אחרונות)
 

במקביל לניסיונות הגיוס, הטיל המנכ"ל קיצוץ דיפרנציאלי על עובדי הערוץ, פיטר כמה מעובדי המנהלה ועבר לתוכנית עסקית חדשה שמצליחה להעמיד את הערוץ על הרגליים גם בלי משקיע נוסף. בנוסף החליט על תוכנית הבראה לערוץ - לוח השידורים התרוקן מתוכניות הריאליטי היקרות ונשען על תכני אקטואליה כמו "המקור" ו"פנים אמיתיות"ועל דרמות ותוכניות בידור לא עתירות תקציב.

 

כזכור, במרץ האחרון הגיש ערוץ 10 בקשה נוספת לרישיון, זאת לאחר שבקשה כזאת נתקלה בסירוב בדצמבר 2014, בעקבות חובות העבר שצבר הערוץ בדמי הזיכיון שלו. בתחילת 2015 הערוץ איים בסגירה, בעקבות דרישת הרשות השנייה כי יעביר את כל התחייבותיו. בסופו של דבר, היועץ המשפטי לממשלה הורה להאריך את הזיכיון של הערוץ בחצי שנה נוספת, בעיקר כדי לא לסגור ערוץ מסחרי בתקופת בחירות. באותו מעמד החליטה מועצת הרשות השנייה על הפחתה משמעותית של הערבויות והביטחונות המבוקשות מבעלי רישיון. הרשות העמידה את סכום הערבויות החדש שיידרש לצורך קבלת רישיון ל-15 שנה על 45 מיליון שקל, במקום 67 מיליון שקל כפי שהיה עד כה, מה שאמור להקל על אנשי ערוץ 10 לעמוד בהתחייבויות הרגולטריות לקבלת רישיון.

 

מערוץ 10 נמסר: "הערוץ ימשיך להציג אלטרנטיבה טלוויזיונית לצופים ואלטנרטיבה תחרותית לענף הפרסום, וימשיך למלא אחר כל הכללים והמחויבויות".

 

יו"ר הרשות השנייה, אוה מדז'יבוז' אמרה כי: "ההחלטה על כשירותו של ערוץ 10 לבקשת רישיון ואפיק היא צעד משמעותי בתהליך העברתו באופן הדרגתי של שוק הטלוויזיה המסחרית משוק של זיכיונות לשוק הפועל על בסיס רישיונות ארוכי טווח.

קבלת הרישיון מותנית באופן בקבלת האסמכתאות לשינוי במבנה הבעלות בערוץ כנדרש בחוק וכן בהצגת הערבויות הבנקאיות לבעל רישיון והמחויבות הדרושות בעניין התוכן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום שאול גולן, ידיעות אחרונות
הפגנת עובדי הערוץ (ארכיון)
צילום שאול גולן, ידיעות אחרונות
צילום: רויטרס
רון לאודר. האם הערוץ ימצא משקיע במקומו?
צילום: רויטרס
מומלצים